Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: gita10 imeti čisto stanovenje. Prvič od porodniške sem doma 5 dni. Večinoma sem v službi, če pa nisem smo pa nekje na poti. Te praznike smo se odločili, da bomo doma v lepem in čistem stanovanju.In kaj se zgodi stanovanje je bilo lepo in čisto nazadnje v torek. Naj povem, da je stanovanjske površine 300 m/2 in, da smo vsi trije doma ves čas. Zjutraj bogat zajtrk- ogromno posode- razmetana kuhinja, pospravim, grem pospravljat spalnico in otroško sobo medtem že kdo od moških kaj nasvinja- ker je spet lačem. Sin dobi obisk-spet razmetano, mi dobimo obisk spet razmetano.Kosilo- spet kuhinja za pospravit, večerja spet kuhinja za pospravit. Med tem še kakšen stroj operem in posušim je treba cunje zložit. Se kdo spomne kaj išče je spet razmetano. Ko pa je vse pospravljano mi pobegne v hišo pes z mokrimi tacami. H kateri koli prijateljici ko pa grem je vse tip top, kljub temu, da imajo več otrok. Aja pa ne počnem vse sama mi pomaga mož ampak stanovanjeje ves čas bomba ali smo res pri nas doma sami norci? Ali ste res tako organizirane, da se vse sproti takoj pospravlja in pomiva. Ni mi jasno, da sem večino časa v službi pa je stanovanje koliko toliko o.k. ampak teh par dni ko smo pa vsi doma je pa katastrofa. Kar ne maram je, moja mami je imela tisto skrito navado, da je kako posodico, ki je bila že obdelana pospravila pod pomivalno mizo, ko je kdo prišel oz. ko jih je pričakovala al pa za vsak slučaj . No sama pa, kar ne prenesem, je to umazana posoda, ker iz tega lahko en kup novih "sorodnikov" dobiš, spkloh poleti, ko frčijo vse povprek. Drugače pa, kdaj pa kdaj ima vsak kdaj nepospravljeno - "vrednost" nepospravljenega je pa za vsakega različna. Morda je bilo pa za tvoje prijateljice to, kar si ti videla ok, za njih površno. To je tko kot z lepoto. Relativnost pač. Stara bajta npr. ne bo nikdar tako sijoča, pa če jo glancaš 365 dni na leto kot neka nova, ko to storiš v 14 dneh. Redki premorejo razliko, da podajo vrednost tam, kjer je potrebno. Sicer pa, kaj te briga, če dobro funkcionirate v vaši hiši z držino? Povem ti, ko imam generalko, in prestavljam papirje na lepšo "prihodnost", jih potem šem ko utrgana, ker sem jih pospravila zato, ker so prišli na obisk. So ti pa lepo povedali - naj se najavijo; če te bo tako grizlo, pa po kakih špranjah poglej ali za šporgeti, pa ko ni starejš ko 10 let. malenkosti štejejo, pravijo. A misliš, da zastonj pravijo starejše ženske, da dajo kdaj pa kdaj decu tud usrane gate prat v stroj? Saj naše tudi niso vedno čiste, čeprav je razlog čiščenje maternice, kar je naravno in spusti kdaj do kdaj rumenkasto varianto - vprašaj ginekologinjo. Nekatere stvari so naravne, pač. Če gre pa za dezinficirano stanovanje pa, ali nikogar nikdar ni ali pa je človek bolestno bolan in ima hibo nezdravega "prehranjevanja" čistoče. Če ravno ne pričakuješ pošte, te tud poštar ne bo ujel skuštrane in smrdeče, čeprav imaš razlog za to, ampak boš malo omilila, če veš, kako je z ozračjem. Ampak npr., osebna higiena ne more počakat, ostalo pa lahko. Npr. moj red je tak, bolj je razmetano s papirji, takoj jih najdem, ko jih na ljubo drugim pospravim, še 14 dni ne vem, kje so. Ker moram vse premetat. Gre za opcijo veliko papirjev. Je pa logično, da se bo poštrikana kolegica povalila, ki ji je po možnosti vse k rit prinešeno, kako se lahko gleda v parketu doma in špeglov sploh ne potrebuje. Če koga kaj moti, ker najde eno malo smetko v tvojem stanovanju - naj jo pobere, potem pa še sebe, saj te konc koncev ni nič vprašal, ali rabiš pomoč iz poz. vzgiba. Lej, mi imamo starejšo hišo, vsi okrog nas zidajo in vse in imajo vse mooderno (ne vprašaj, kako so do tega prišli - long story). Da bo k meni hodil nekdo, ker je nekaj starejše izvedbe, pa čeprav je pospravljeno, se pa ne sveti tako kot v stanovanju iz leta 2000 npr., pha - tisti, ki hodi na obisk zaradi stanovanja, nikdar le dio tega ni prišel. Namreč, moje stanovanje ima dušo. Če jo uloviš, je pa drug problem, kot mene.
|