rainbow -> dodatek (24.6.2005 21:30:26)
|
Pozdravljena! jaz pa mislim, da bi si bilo potrebno najprej prebrat nekaj osnovnih stvari o dojenju in kako poteka sama produkcija mleka-najdeš na med.over.net, forum dojenje, malo nazaj moraš iti, prideš do posta-najpogostejša vprašanja, karmen Mlinar meni je to zelo pomagalo, saj sem tudi imela veliko dvomov prve tedne, ampak potrebno je vztrajat, da se uravnovesi proizvodnja mleka s potrebami tvojega dojenčka absolutno sem za dojenje, pa ga res pristavljaj pogosteje, po moje ne gre za to, da ti noče pit, če nimaš trdih dojk, saj se mleko sproti dela in naval mleka pride vsakič, ko začne vlečt;poleg tega se mora dojenček tudi naučit sesat in goltat itd po moje ga boš s flaško samo zmedla (govorim iz lastnih izkušenj pri moji prvi pupi), raztegnila mali želodček.. če te skrbi, da ti ne spi dovolj, naj ti povem, da je bilo pri moji isto, pa se je zdaj stanje počasi izboljšalo; tudi spalni ritem se mora uravnat; sploh ni nujno, da po flaški spi dlje, moja prva se je ravno tako zbujala, poleg tega pa sem jo preveč hranila in sem bila kregana od pediatra; razumem pa tvoj strah glede sitosti, ampak zdaj vidim, da smo malo preveč panične glede tega-če otroka prav pristavljaš in pogosto, se bo dovolj najedel držim pesti, da ti dojenje steče, potrebno pa je nekaj časa in predvsem potrpljenja, brez panike, samozavest mamice, da ima dovolj mleka, počitek, tekočina, dobra papica in bo vse ok :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
|
|
|
|