Petka09 -> RE: vsak dan (26.12.2009 10:11:49)
|
Mislim, da je to, kako otročki zaspijo sami oz. NEsami, čist odvisno tudi od posameznega otročka. Naša recimo od prvega dne kar se je rodila ni rabila moje bližine za zaspat. Že od porodnišnice ne. Pa sva se prvi mesec dojili, tudi zvečer (in dodajali AM), pa je vseeno sama zaspala že v naročju in sem jo samo prestavila v posteljico. Tudi zdaj pri 8 mesecih spi sama v posteljici. Res je, da je naša imela zibko prve mesece in je bla obložena iz vseh strani, da je imela občutek utesnjenosti - enako kot v maternici. Ampak glede na to, da naša ni rabila nobenih ujčkanj, uspavank, spanja v skupni postelji itd... pripisujem to, da eni spijo sami in eni ne, temu, da je to res odvisno tudi od njihovega karakterja. D4rj4.84, če želiš, da bo dojenček spal sam, se moraš to seveda sama odločit. Lahko začneš postopno: da ga ne daješ v posteljo ampak ga uspavaš na rokah oz. na začetku itak hitro zaspijo... pa da daš kakšno svojo majico zraven, ali pa ga navadiš na kakšno drugo ninico, pa dudo... Ma ne vem, če želiš, da zaspi sam, pač postopno nekaj uvajaj. Ampak kot sem rekla, značaj otročka tudi veliko pove in tvoj je že tak, da ima rad tvojo bližino in skupno spanje. Mogoče mu pa tega ne bi smela odvzeti in bi pač pustila tako kot je. Pa mogoče ko bo starejši, ga učiš samostojnega spanja. Ne vem, ni univerzalnega recepta.
|
|
|
|