Mijavček -> Rezultati ankete - v razmislek (24.6.2005 14:45:38)
|
Ma moram še jaz malo komentirat,... sej vem, da to ni ta zaresna anketa, ampak vseeno za vpliv psihe se ne moremo zanašat na te rezultate že zato, ker so anketirane vse, ki so zanosile, to pa vemo, da jih itak 85% v enem letu, mogoče bi bilo bolje opazovat vpliv psihe na tiste, ki so se trudile več kot eno leto... no sej nima veze. Skratka jaz se ne morem strinjat, da psiha nima veze. Znanstveno je dokazano, da dolgotrajen stres vpliva na delovanje žleze hipofize, ki hkrati z ne vem čem vse, regulira tudi izločevanje estrogena in progesterona. ta dva hormona pa poskrbita za ovulacijo. Ergo.. dolgotrajen stres lahko (lahko pa tudi ne) vpliva na motnje v ovulaciji. Vpašanje je, če lahko skrb "ali bom lahko zanosila" označimo kot dolgotrajen stres; pri nekaterih ja pri nekaterih ne. PO mojem mnenju psiha ima vpliv na zadevo, ampak odvisno kako je kdo dojemljiv za take stvari, se pravi enim ja, enim ne. Posploševanje v katerokoli smer pa pomojem ni ustrezno. Saj od stresa dobiš tudi razjedo na želodcu, zakaj pa potem ne bi vplival stres tudi na kaj drugega. vglavnem, tako al pa drugač, stres ni fajn, in ko en najde recept, kako se ga znebiš, bom ta prva v vrsti! LP M:muca:
|
|
|
|