|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zanositev in muc
24.12.2009 13:43:07   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

prvo, toxa ni bakterija, je parazit. drugo, deleč od tega da bi jo prenašale samo mačke oz. jo od mačke težje dobiš (če si npr po čiščenju wc-ja umiješ roke temeljito, kar ne dvomim da si večina jih) kot npr s svežo zelenjavo, predvsem z domačega vrta, kamor pride z okuženimi živalmi, spet ne nujno mački, prenašajo jo tudi mali glodalci (miške, polhi,...) itd. nahajajo se pa v iztrebkih teh živali, na dlaki pa načelno ne, razen s sekundarnim prenosom, samo spet, kdo si pa ne umije rok po božanju mačke?
torej umivanje rok, umivanje hrane in toplotna obdelava kjer se le da, če se ne da ne umit in ne skuhat rajš ne jest (ok in ponavad je tm notri lahko še kej drugega, pa pustmo to).
torej mačka + nosečnost, jest ob previdnosti ne vidim nobenga problema oz. ga je glih tok kot če ješ domačo solato ali domače suhe mesnine...

Mi smo imeli muce cel lajf, so bile zunanje in notranje, so lovile misi, ptice, pa nisem dobila toxe. Tako da brez testiranja ne mores vedeti. Imamo pa se vedno eno muco, v nosecnosti jo je dragi rihtal - bozal, futral, menjal wc. Jaz sem jo na kratko pobozala in laufala roke prat. Pa nisem je pustila po moji postelji skakat oziroma omejila sem ji dostop do spalnice. Moras pa pri solatah zelo pazit, kot je felicita povedala. Tudi zaradi listerije.

Toxo so testirali 3x v nosecnosti, ker nisem bila se okuzena, ce bi jo bila prebolela, bi samo 1x testirali. Pa morajo najprej ugotovit, ce je sveza ali prebolena.

Po moje lahko vzames muco, na zacetku jo itak peljes vetu na prvi pregled, pa razglistenje pa tako, pa se prosi, da stestirajo za toxo. Potem pa bodi previdna pri cistoci. Ce bo muc notranji, ni ravno sanse, da dobi toxo. Jo bos prej dobila od kaksne neoprane zelenjave. za mirno vest se lahko tudi sama testiras pred zanositvijo, ce imas to opcijo.

Ce se prav spomnim, toxa napade zivcni sistem in mozgane, zato je izredno nevarna za razvoj zarodka. Pa kolikor sem brala, zacnejo dete zdravit sele po porodu, ce jo proti koncu fases. Ce pa jo zgodaj, pa ne vem, kaksne so sanse za donositev.

Drugace pa kar se zelenjave tice, zadnjic sem se smejala milu za pranje sadja in zelenjave, samo mogoce v nosecnosti to sploh ni slaba ideja. Samo res ne vem kaksno je to milo, pa ce ne bi ze samo skodovalo na hrani?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 26
24.12.2009 13:51:36   
suzolinka
Se ne bom spuščala v debate, samo New Yorku odgovorim. Sama imam mačke že celo življenje in se nikoli nisem okužila, kljub temu, da sem prešlatala ogromno potepuških mačk. V nosečnosti sem bila samo malo bolj previdna ... tudi naša je pravi lovec in nosi domov vse živo ... še vedno sem jo prečohala, potem sem si šla pa umit roke.
Sem bila pa veliko bolj skeptična glede taščine solatke in regrada ... tega nisem jedla.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 27
9.1.2010 12:21:35   
suziflo
pozdravljene....

mi2 s partnerjem že slabo leto poskušava zanositi, še vedno brez uspeha...

No v glavnem .... doma imam muco, stara je 3 leta, živi ves čas v hiši. Ni me tolko strah tolko te toxe, da jo dobim, saj mislim, da če živi samo doma je mala možnost, sicer pa bom testirana ko bom noseča.
Mene nekaj drugega zanima?..
ali obstaja možnost da nemoreš zanosit prav zaradi mačke???? to sem slišala pa me zanima če je res.
Nimam namena muce dat vstran, saj ji v šali rečema s partnerjem, da bo dobil bratca ali sestrico:)).

Ve katera kaj o tem, bi bla zelo vesela informacij...

MOJA ELA: 3.1.2011

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
9.1.2010 13:05:58   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: suziflo

ali obstaja možnost da nemoreš zanosit prav zaradi mačke???? to sem slišala pa me zanima če je res.

prvič slišim. tko da jest bi rekla da - ne. verjetno kake babje vraže.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu suziflo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
9.1.2010 13:56:56   
Anonimen
ja babje čenče

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
9.1.2010 13:57:18   
Anonimen
Le kako bi potem sploh še bili ljudje na tem svetuuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
9.1.2010 17:17:52   
suziflo
uh, še dobro, da so babje čenče... ste me pomirili:)) hvala vam:))

MOJA ELA: 3.1.2011

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.