dobra igrača (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mala zirafa -> dobra igrača (24.12.2009 9:54:45)

odlomek:
Nagrajene igrače so primerne tako za malčke kot otroke v zgodnjem in srednjem otroštvu, prav tako pa so primerne za igro dečkov in deklic, je pojasnila predsednica komisije za oceno igrač Ljubica Marjanovič Umek. "Gre za igrače, ki pri otrocih razvijajo drobne gibe. Otroke spodbujajo k razvoju skladnosti gibov oči in rok, kar poznamo kot pomembno funkcijo pri pisanju," je dejala predsednica komisije. Te igrače po njenih besedah otrokom tudi pomagajo razvijati prostorsko predstavljivost, jih silijo k rabi različnih miselnih strategij, jim nudijo osnovna tehnična znanja in jih navajajo na natančnost in vztrajnost.
Da igračo predlagajo za znak Dobra igrača, mora uspešno prestati štiri različne postopke ocenjevanja, je pojasnila Marjanovič Umkova. Po njenih besedah se na Inštitutu za varovanje zdravja pripravi ekspertiza o varnosti igrače, na katedri za razvojno psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani izdelajo psiho-pedagoško ocena, na katedri za fiziko in tehnologijo Pedagoške fakultete v Ljubljani igrače ocenijo s tehničnega oziroma tehnološkega vidika, na Društvu oblikovalcev Slovenije pa presodijo oblikovno-estetsko ustreznost igrače.




mamamajča -> RE: dobra igrača (24.12.2009 13:49:38)

Naš Mark je ravno dobil včeraj v vrtcu pri Dedku Mrazu ene kocke s to oznako. In si res zaslužijo naziv Dobra igrača, ker spodbujajo tako miselnost kot motoriko[sm=bravo.gif]




Najki -> RE: dobra igrača (24.12.2009 13:50:54)

a je v LJ kaksna stacuna, ki bi imela vse s to oznako v ponudbi? ker kolikor se spomnim, jih je samo kaksnih 100?




mamamajča -> RE: dobra igrača (24.12.2009 13:53:43)

evo link
http://www.globalsources.com/gsol/I/Penguin-Ball-Maze/p/sm/1018447996.htm

Gre za kocke, s katerimi sestaviš pingvina, žirafo ali kenguruja, tako da ima dejansko podobo in pa, da skozi sklenjene luknjice znotraj kock(nimajo jih vse kocke), vržeš žogico na vrhu, in se prikotali ven čisto spodaj.
komplicirano se sliši, ampak je res dobra didaktična igrača.




Najki -> RE: dobra igrača (24.12.2009 13:57:33)

to je za malo vecje ne? moj bi verjetno zogico pojedu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]