Najki -> RE: cerazette, vendar ne dojim (24.12.2009 11:37:02)
|
Jaz sem jih jemala kaksnih 6m, pa so tako ucinkovite, da ti sploh ni do seksa, potem itak ne mors zanosit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Ze par dni po prekinitvi se je zelja vrnila. Drugace pa sem imela ta isti ucinek 10 let nazaj pri nekih drugih tabletkah, kombiniranih. Pa tudi na jok mi je slo brez razloga. Ne maram tabletk, me nekako ohromijo custveno in fizicno, samo sem jih jemala, da ne bi prezgodaj zanosila, ker splav bi mi bil se manj vsec. Sem komaj cakala, da se jih znebim. Je pa povsem odvisno od zenske, kaksne stranske ucinke ima. Aja pa za odgovor, jemljes jih skos, menstra je al pa ni, jaz sem jo imela 3x v sestih mesecih, enkrat je trajala kar cel mesec, drugic samo en dan. Pa seveda popolnoma nenapovedano pride. Imajo samo en hormonski vpliv, kajti dovolijo, da se jajcece sprosti, ne dovolijo pa, da se vsidra, medtem ko kombinirane sploh ne pustijo ovulacije. S tem kao dojencku ne filas prevec hormonov med dojenjem. Drugace pa so na nasem trgu mislim da od lani, zelo kratko v glavnem in niti se nimajo vseh ucinkov raziskanih. Si pa po moje priblizno na istem s temi al pa kaksnimi drugimi. Lahko se vedno reces ginotu, da ti predpise kaksne, ki si jih prej jemala.
|
|
|
|