vijolca -> RE: Decembrski biseri 2009 (22.1.2010 17:17:03)
|
Pozdravljene! Na hitro vas malo pokomentiram, pri nas zadnje dneve ni kaj dosti miru, imamo kar dosti krčev in posledično nošenja, cartanja, dojenja... Hvala punce za vse komentarje glede skupnega spanja. Sem pazljivo prebrala in se zdaj tudi meni zdi, da mogoče ni take panike, da bi otročka poležala. Zadeva nam sicer ni uspela, mislim, da pri 160 cm postelji to enostavno ni izvedljivo. Smo probali, in sicer je izgledalo tako: mož nalepljen na steno, jaz visela skoraj na robu, Erika pa je kraljevala na sredini, kjer sva ji pustila kak meter prostora (zato da je ja ne bi kdo poležal). Po pol ure sva se z možem samo spogledala in ugotovila, da tako pač ne bo šlo. Obstaja še ena možnost, da naredimo še na zunanji strani ograjico in Erika spi tam (posteljice ne moremo dati zraven, ker so naprej že omare). Zaenkrat pa se čez dan cartava v postelji, pa zjutraj si jo prinesem in po dojenju zaspi, dokler se vsi ne vstanemo. Se pa prav vidi, kako uživa. Glede krčev, kaj pomaga: nič kaj dosti se ne da narediti, nam še kar pomaga nošenje na trebuščku in včasih dojenje. Ampak pri res hudih tudi to odpove. Blondy, mislim da si ti napisala, da imate vneto ritko s pikicami, poskusite mazati s Canestenom, se dobi v lekarni brez recepta. Nam so kar po telefonu svetovali Canesten in tudi zdravnica je kasneje v posvetovalnici povedala, da nič drugega ne predpisujejo in da lahko mažeš s Canestenom dva tedna. Čiščenje spolovila pri punčkah: patronažna je rekla, da se notranjost nikakor ne čisti, če je res kaj od kakanja tam, samo tisto nežno odstraniš (malo bolj se tako med kopanjem spere), tiste bele obloge ali kakorkoli to poimenujete pa niso ostanki od kreme ampak izloček sluznice, ki mora tam ostati (tega ne umivamo!). Elektrošoki v dojkah [sm=smiley36.gif] (jaz bi jih opisala kot mravljince, podobno kot če noga zaspi): niso znak vnetja (hvalabogu), samo da žleze delajo s polno paro in nastaja mleko. Včasih jih začutim že med dojenjem (ponavadi pa med dojenji) in takrat začne Erika bolj hlastno goltati, iz druge dojke pa curljati mleko. Glede mastitisa pa poskusite biti čimveč časa brez modrca - vem da ni prijetno, meni se zdi, da prav čutim, kako gravitacija deluje [sm=jezicek.gif], ampak mi pa modrc za dojenje prav pošteno pritiska na stranske žleze in me vedno bolijo, če ga imam več ur skupaj na sebi.
|
|
|
|