giotti
|
Pozdravljene mamice in mamice nosečke, ki vam ob tem tudi čestitam! tudi jaz bi bila - nosečka namreč, samo narava mi še ni namenila pogojev (ne vem, ali je to zaradi pogostega nočnega dojenja ali je kaj drugega "narobe", da še nimam M). Bo že, ko bo pravi čas... Kolikor se da na hitro še od mene pred prazniki... potem bomo itak samo jedli in počivali od silnega obedovanja, pa še dopust imam, torej bom zaprla računalnik do novega leta. Meni pa za razliko od kakšne druge samo v službi rata kaj posrfat po internetu in kaj napisat. Doma namreč ob mojem sončku ne morem dvojega: bit na računalniku ali telefonirat, vse ostalo se da. Če sem na računalniku, začne močno izražat nezadovoljstvo, če pa ga vzamem v naročje pa to rata zanj najboljša igrišče na svetu. S telefonom je enako... Pa da vam malo odgovorim. Puffy, naš pije iz lončka z nastavkom ali pa iz kozarca. Iz kozarca še ne pije sam, si itak ne predstavljam, kako mu bo to sploh kdaj ratalo Mu pa dam zelo malo za pit, ker se še doji. Kejti, midva sva sama spekla torto, ampak je tudi ne pečeva nikoli, ampak je bil to poseben izziv. Se mi zdi ful lepo, da sama spečeš torto za svojega otroka, pa če bo še tako "nerodna" in da jo sama okrasiš. Potem je v taki torti posebna ljubezen notri. Midva nimava nič za okraševat, pa sva vzela navadno vrečko, jo preluknala in notri natlačila smetano in potem nekaj načičkala. Jo je pa mali samo povohal, niti malo je ni želel jesti. Izgleda, da ni na sladko v tem trenutku, ker tudi kakije in banane ne more niti videt. ROmama, ker sprašuješ, kaj lahko še narediš, da mala ne bi takoj zbolela. Za zdravje starši vedno naredimo največ, kar lahko. Tako vsaj mislimo, ampak mogoče je pa vedno še kakšen "room for improvement". Na prvem mestu je zagotovo hrana. A skrbite, da je čimbolj polnovredno in biološko pridelano hrano, brez kristalnega sladkorja? A se še doji? Kar nadaljuj, če se. Drugo pa je svež zrak. Čim več na svežem zraku, mraz ne škodi, mraz utrjuje človeka. Pa da imate doma ne več kot 21 stopinj. Mi smo ful veliko zunaj, prespi cele ure v vozičku, mu zelo paše mraz. In čudim sem, kako malo vozičkov vidim... Pa srečno in upam, da se stvari uredijo čimprej! Momtobe in Zibka, welcome to club nespečih. Moj fantek konkretno je ponoči (iz moje zize), pa sem prepričana, da ni lačen. No, fizično ni lačen, čustveno izgleda, da je. Meni v najhujših trenutkih blazno pomaga forum dojenje (http://med.over.net/forum5/list.php?94) in ko sem včasih že precej izčrpana, grem na ta forum in spet čudežno dobim moč za naprej. In si mislim, tako hitro bo minilo, da se niti spomnila več ne bom teh noči. Vsa ta hrana in fizična bližina, ki mu jo dam, pa bo ostala, bo del njega, to ga bo oblikovalo, bo del njegove osebnosti, samozavesti, samovrednotenja. Prepričana sem, da se zaradi vsega truda, ki ga vlagam v odnos z njim in zaradi tega, da res poskušam stoprocentno poskrbeti za njegove potrebe, pa če je to na eno uro vsako noč že več kot leto dni, tako veliko smeji, smeji in smeji. Pa ne zato ker je moj sinček, čeprav priznam subjektivno komponento te izjave, moram reči, da ne poznam tako veselega in nasmejanega in zadovoljnega otroka, kot je on. Tudi, ko je prehlajen, tudi ko nima pogojev za spanje in je zaspan, tudi ko mu rastejo dvojke in štirice, tudi ko mu teče iz noska in ima vročino, se smeji, vmes zajoka in spet smeji - iskreno kot so iskreni lahko samo otroci. Vsak dan se čudim, od kje toliko radosti in veselja v tem otroku. In vedno bolj sem prepričana, da zato, ker sem ga imela ves čas v rokah, tudi ko je spal, prve mesece, ves čas na zizi ne da bi gledala na uro, ker ves čas spi z nami, ker mu omogočam, da je z menoj, na meni, ob meni ves čas (razen ko sem v službi, ki pa jo bom tudi pustila zdaj v zelo kratkem - zaradi njega...), da se me bo "najedel", "prejedel", "pojedel" celo in še več. Potem me bo potreboval vsak dan manj, še prehitro bo prišel ta čas. Pa da si ne bi kdaj očitala, da mu nisem dala dovolj, da nisem bila dovolj z njim, ob njem. Sprintajta si ta članek in če ne drugače, ker nimata časa, pa na WC-ju preberita in obljubim, da vama bo dalo dodatno moč in energijo, da vzdržita. Potem kasneje, med komentarji, pa najdete še več povezav na temo "nočno dojenje malčka". In še nekaj, Zibka, ne, pri tej starosti otrok še ne izsiljuje, pri tej starosti je še nesposoben sam sebe čustveno zadovoljiti, potešiti, močno, močno potrebuje še odrasle, da ga pomirijo, kadar je v stresu, ne glede na razlog za ta stres... No, preberi, da ne prepisujem... Evo, link na ta članek: http://med.over.net/forum5/read.php?94,4476929 vijolca, tudi jaz se tebe spomnim, sem te tudi zdaj ves čas spremljala na forumu. Mi tudi čakamo konec zime in ne jemo mleka, jajc, pšenice. Pa tudi ne nobene živali (torej tudi rib ne) Ob neki drugi priliki malo več o tem ali pa zasebno... Mleko bi še jedli oziroma jogurt, skuta, pa mali zavrača. Pšenice pa avtomatko ne jemo, ker kupujem vse žitne stvari iz pire. evangelie, super si se odločila! Počakaj, pa boš videla, kaj bo. Sama pa navijam za plusek pri tebi MORAM nehat SREČNE PRAZNIKE, NAJ NAS OBJEMA SAMO ZDRAVJE IN VESELJE. VSE NAS IN CEL SVET
|