Pravkar prišli iz morja! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tia&silvija -> Pravkar prišli iz morja! (23.6.2005 21:41:55)

Pozdrav vsem!
Najprej morem priznat, da sem tale ringaraja kar malo pogrešala!

No, pred dobrimi tremi urami smo prišli iz naših prvih morskih počitnic z našo 7 in pol staro pikico.
In? SUPER!!!!!

Tia je tako vriskala in piskala ko je vidla morje in seveda ko smo jo dali v vodo, da je bilo joj.
Res je uživala!
Seveda je bilo bolj naporno kot lani ko ni še bilo naše pikice ampak smo vseeno uživali.

In moje izkušnje in nasveti (seveda vaša želja če jih želite upoštevati)?
- obvezno vzamite posteljice za pikice (veliko bolj se boste naspali saj boste rabili veliko energije za čez dan)
- seboj vzamite čimveč bodijev s kratkimi rokavi (naša Tia je bila skozi na plaži v bodijih s kr. rokavi, da je ni opeklo močno sonce. V bodiju smo šli tudi v vodo)
- priporočam plastični manjši čolniček za v vodo (ful je uživala v čolničku, nadomestil pa je tudi mali bazenček)
- ne pretiravajte s količino plavalnih planičk (kupila sem en paket plavalnih planičk v DM od babylove in sem jih imela višek glave saj se po uporabi lepo ožamejo in na sončku posušijo in jih lahko naslednjič zopet oblečete, seveda če se pokakajo to ni priporočljivo)
- obvezno minimalno dva klobučka z velikimi krajci (saj se hitro zamažejo in zmočijo, jih je pa imela Tia skoz na glavi - dop., pop. in zvečer)
- večerne oblekice za deklice niso preveč funkcionalne (s sabo sem imela tri lepe oblekice za večerni izhod ampak ne priporočam, saj se zvečer malo ohladi in tanka oblekica ni dovolj, ful pa so praktični čedni bodiji ki imajo kratke hlačkice)
- nočni izhodi nobena težava (naša Tia doma zaspi najkasneje ob 20. uri zvečer, na morju pa smo jo ob tej uri napokali v vozek in šli v mesto. Seveda je čula nekje do 22. ure potem pa je zaspala v vozeku. V apartmaju smo jo presedlali v posteljo in je spala do jutra. Zjutraj se je zbudila tako kot vedno (ob 8. zjutraj), je pa zato popoldne po kosilu spala malo dlje (od 14 do 18 ure) zato smo popoldne šli na plaža šele ob 18 uri (idealno). Hočem povedat, da mislim, da nočni izhodi niso noben problem, vsaj za našo Tio ne)

Upam, da jem vam vsaj malo pomagala z nasveti!
Pa še nekaj slikic bom dala v album pa si jih oglejte!

LP, Silvija&Tia




HuAnita -> Pravkar prišli iz morja! (23.6.2005 21:58:17)

:bravo: :bravo: :bravo:
Bom upoštevala nekaj nasvetov.




s1 -> Pravkar prišli iz morja! (23.6.2005 22:34:45)

ja super, da ste tako uživali in tako lepo sodelovali. mi gremo pa drug teden na morje. bomo videli kako bo.

ali ste jo že v morju že namakali, ni premrzlo? kolk stopinj približno pa mora imeti morje, da se da lahko 6 mesečnike mal v vodico?

kje se pa kupiljo bodije, ki imajo zraven še kratke hlačke? sem enkrat že slišala, da se dobijo tudi takšni, ki imajo zreven kot kiklco prišito, pa nikjer ne vidim?

a katera ve?




urši* -> Pravkar prišli iz morja! (23.6.2005 22:51:10)

hello:morje:




Carmen -> Pravkar prišli iz morja! (24.6.2005 8:11:53)

bodije, ki imajo zraven še kratke hlačke, so imeli v Leclercu za nekaj manj kot 1000 SIT, sam samo v 2 barvah in za starost 6 mesecev. Jaz sem vzela obe barvi, so mi všeč, ker 'dihajo'. Sicer pa so nam na dif-u povedal, da so dojenčki lahko v morju od 3-5 minut, če ima vsaj kakšnih 25 stopinj.




Tejči -> Pravkar prišli iz morja! (24.6.2005 11:23:23)

tia&silvija, mi gremo v ponedeljek na morje, pa me zanima kje ste bili na morju, pa kakšna je kaj temperatura vode? Je lahko bla :duda: v vodi, ali je prehladna? Pa kje si kupila plastični čolniček? Jaz sem dala že celo mesto skozi, pa ga nisem nikjer našla:(

Hvala in lp,

Tea:sloncek:




tia&silvija -> Pravkar prišli iz morja! (24.6.2005 13:16:25)

Na morju smo bili v Novogradu (Istra - zraven Poreča). Morje je imelo 24 ali 25 stopinj. Dopoldne je bila voda malo hladnejša zato je nisem namakala v morju ampak smo dali malo vode v čolniček in jo na soncu segreli. Tako se je lahko Tia igrala v vodi v čolničku ali pa smo jo malo peljali po vodi. Popoldan oz. proti večeru (okoli 18 ure) pa je bila voda tako topla in ozračje ful vroče, da sem Tio celo namočila v vodo in je ful uživala. V vodi smo bile max 10 minut potem pa ven in preoblečit body in malo na sončka, da se je posušila potem pa v senčko.

Body s kratkimi hlačkamo sem kupila v BC. Sicer je bil precej drag (cca 2200 sit) ampak ima izvezene rožice z srebrno nitko in malo volančkov je gor (ful cartkano za punčke).

LP, S&T




tia&silvija -> Pravkar prišli iz morja! (24.6.2005 13:18:19)

Aja še to!
Plastični čolniček sem kupila v BC. Stal je cca 1200 sit in je od Barbi. Poglej si slikice v albumu. Fino je da je čolniček manjši, da otrok bolj stabilno sedi v njem.

LP, S&T




Urša -> Pravkar prišli iz morja! (24.6.2005 13:54:12)

Hvala za nasvete. :morje::morje::morje:




Tejči -> Pravkar prišli iz morja! (24.6.2005 21:05:58)

Hvala tia&silvija!:rozica:

V BC niso več imeli teh čolničkov:( Sem pa ga našla v trgovini Paketi na paleti-je isti kot ta tvoj, samo moder. Bom poročala kako se bo pri nas odneslo:)

LP, Tea:sloncek:




Stran: [1]