|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke*2010
26.2.2010 10:31:12   
limonita
Inčy, kaj pa Ranital? Malce pobrskaj pri Pušenjaku, ker ne vem na pamet kdaj se ga lahko začne jemati in koliko na dan.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
26.2.2010 10:54:35   
marella1
Hej punce.
se vam oglašam po daljšem času. Berem vas redno, ampak za pisanje sem pa kar malo lena. Se bom poboljšala user posted image .

user posted image za vse dobre rezultate na NS. Jaz tudi komaj čakam sredo, ko imam posvetovalnico in pa 9.3. NS. Počutje pri meni se izboljšuje (trkam v les).

Se tipkamo

»Pride čas, ko ni več časa«, D. Zajc

LANA 13.11.2006

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
26.2.2010 11:02:20   
sanje2
dober danuser posted image

tako mi je žal user posted image user posted image user posted image za vse ki ste izgubile pikico, se kar spolnim nase kako je bilo hudo.

pa še živčna sem, kar naprej gledam če imam vse znake user posted image , no slabo še mi je, prsi se mi pa spreminjajo, včasih so napete ful, včasih pa mal majn. kaj pri vas je isto, al imate skoz iste znake???

inčy:
jaz sem pri prvi nosečnosti skoz pila donat - mi je kar pomagal in tudi zdaj ga pijem sam majn, ker me ne peče tolk. mislim pa da ruporut ni primeren, men so takrat dali v lekarni ranital tablete - vsaj mislim da se jim je tako reklo, sam itak niso pomagale, donat pa mi je.
al pa soda bikarbona - sam ne vem kolk je lahk spiješ, mislim da ne velik

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
26.2.2010 11:07:21   
archie
pri meni so prsa cisto enako kot prej. Jaz spet pa sem nekako dvomila o mojih znakih (ker razen utrujenosti, ta teden nisem imela prav nic!!, se hrana mi je vsa pasala), pa sem dopoldne ze sibala bruhatuser posted image . tako da vsaj kaksen majhen znakec ostaja. 

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
26.2.2010 11:11:38   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: archie

pri meni so prsa cisto enako kot prej. Jaz spet pa sem nekako dvomila o mojih znakih (ker razen utrujenosti, ta teden nisem imela prav nic!!, se hrana mi je vsa pasala), pa sem dopoldne ze sibala bruhatuser posted image . tako da vsaj kaksen majhen znakec ostaja. 

nic se sekirat...jaz nimam nobenega znaka pa srcek lepo bije...jupiuser posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
26.2.2010 11:14:06   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

IZVIRNO SPOROČILO: archie

nic se sekirat...jaz nimam nobenega znaka pa srcek lepo bije...jupiuser posted image

jaz moram pa se pocakat do naslednjega pregleda, preden bom cisto sigurnauser posted image .

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
26.2.2010 11:16:26   
ŽanaTaja
Hej punce...

Ne bo ne bo zraslo je rekla dr. Strah, da nič bat, ker se je naša pupi resnično tako lepo pokazala, da če bi se jaz kaj razumela na to, bi lepo videla...in še mojmu sončku je rekla, da bo sestrca....

Bila sem v Domžalah pri dr.Strah....zelo zelo prijaznauser posted image

Inčy tudi mene tako peče zgaga pa kislina, ne morem ne mlečnih izdeloko, da o sokovih ne govorim ne cedevite, ne čokolade, ma nič ne smem ker mi je tako hudo da komaj živim...pomagam si z radensko in donatom...tablet niti ne vzemem...kaj pa vem čeprav razmišljam tudi jaz, da bi si kupila rupurut...pravijo da rastejo laseki..hja..pri Žanu me je tudi takkkooo matrala ta zgaga pa je bil brez las...goliuser posted image

Hudo je, ampak bomo preživele, sem rekla učer mojmu G, kaj naj vzamem je rekel Ranital, drugač pa al bo šlo samo po sebi, al me bo pa matralo do konca....user posted image

Uživajteuser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2757
26.2.2010 11:18:46   
marella1
Mene znaki tudi malo hecajo. En dan ˝nič˝, potem pa naslednji dan nadoknadim user posted image . V prvi user posted image se bruhala od 6. tedna do 5. meseca, čisto vsak dan.

»Pride čas, ko ni več časa«, D. Zajc

LANA 13.11.2006

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
26.2.2010 11:19:30   
binabina
DODATEK ZA VELIKO DRUŽINO

Dodatek za veliko družino je letni prejemek, ki je namenjen družinam, ki imajo tri otroke ali več otrok, ki so mlajši od 18 let oziroma 26 let, če se šolajo in imajo status učenca, dijaka, vajenca ali študenta na dodiplomskem študiju. Izjemoma se za otroka šteje tudi oseba po 26. letu starosti:
  • če traja njeno šolanje na visoki stopnji pet ali šest let (v tem primeru se status otroka podaljša za 12 mesecev oziroma 24 mescev) ali
  • če oseba zaradi daljše bolezni ali poškodbe ali služenja vojaškega roka med šolanjem ni končala šolanja v predpisanem roku (v tem primeru se status otroka podaljša sorazmerno s številom dni, za kolikor se je šolanje podaljšalo zaradi prej navedenih razlogov).

Kdo ima pravico do dodatka za veliko družino?

Pravico do dodatka za veliko družino ima eden od staršev, pod pogojem, da ima eden od staršev in otroci skupno stalno prebivališče v Republiki Sloveniji. Pravico ima tudi eden od polnoletnih otrok, kadar trije ali več otrok iz iste družine živijo brez staršev.

Kje se pravico do dodatka za veliko družino uveljavlja?

Pravico se uveljavlja pri centru za socialno delo, ki je krajevno pristojen glede na stalno prebivališče družine.
V katerem roku je potrebno pravico uveljavljati?

• za vse vlagatelje vloge za otroški dodatek oziroma vloge ob povečanju števila otrok v družini center za socialno delo odloči o pravici do dodatka za veliko družino po uradni dolžnosti in NI POTREBNO VLAGATI posebne vloge.
  • tisti starši, ki niso uveljavljali pravice do otroškega dodatka ali jim pravica do otroškega dodatka ne pripada, morajo vložiti vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino v tekočem letu za tekoče leto
  • če se staršem s tremi otroki v tekočem letu število otrok v družini poveča, so upravičeni do izplačila razlike do dodatka za družine s štirimi ali več otroki, pri čemer morajo vlogo vložiti najpozneje v roku treh mesecev od dneva povečanja števila otrok
Če je bila vlagatelju pravica do dodatka za veliko družino v tekočem letu že priznana in se mu v istem letu poveča število otrok v družini, je upravičen do izplačila razlike do dodatka za družine s štirimi ali več otroki. O pravici odloči center za socialno delo pri obravnavi vloge ob povečanju števila otrok.

Vlogo ob povečanju števila otrok je treba vložiti najpozneje v roku treh mesecev od dneva povečanja števila otrok.
Kolikšna je višina dodatka za veliko družino?

Dodatek za družino s tremi otroki znaša v letu 2009 od 01.07.2009 dalje: 386,96 €, za družino s štirimi ali več otroki pa 471,90 €. Višina se usklajuje dvakrat letno, in sicer prvič v juliju mesecu z rastjo cen življenjskih potrebščin v obdobju januar–junij tekočega leta in drugič v januarju z rastjo cen življenjskih potrebščin v obdobju julij–december preteklega leta po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije. Dodatek za veliko družino se izplača v enkratnem znesku.

Dodatek za veliko družino je znašal v letu 2002 25.000,00 SIT, v letu 2003 53.600,00 SIT, v letu 2004 78.420,00 SIT, v letu 2005 80.070,00 SIT, v letu 2006 za družino s tremi otroki 82.000,00 SIT, s štirimi ali več pa 100.000,00 SIT, v letu 2007 pa za družino s tremi otroki 350,73 €, s štirimi ali več otroki pa 427,72 €, v letu 2008 v obdobju od 01.01.2008 do 30.06.2008 za družino s tremi otroki 363,36 €, s štirimi ali več otroki pa 443,12 €, v obdobju od 01.07.2008 do 30.06.2009 za družino s tremi otroki 378,26 €, s štirimi ali več otroki pa 461,29 €.

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 2759
26.2.2010 11:21:32   
binabina

Dodatek za veliko družino je letni prejemek, ki je namenjen družinam, ki imajo tri otroke ali več otrok, ki so mlajši od 18 let

ENKRAT LETNO????
nekje sem zasledial da baje naj bi bilo okoli 800eur mesečno???

(odgovor članu binabina)
Neposredna povezava do sporočila: 2760
26.2.2010 11:46:51   
julija30
Vsem hvala
Lepo mi bodite in upam, da je teh slabih novic za septemberke res konec.

(odgovor članu binabina)
Neposredna povezava do sporočila: 2761
26.2.2010 12:15:17   
sanje2
ja julija30, upam da je slabih novic res konec, jaz sem zdaj ravno v 11 tednu in moram priznati da me je zelo strah.

drži se in upam da boš čimprej ugledala +++++++++

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 2762
26.2.2010 12:17:14   
limonita
Imam čas, pa sem pobrskala sama za Ranital:

Pušenjak pravi:

-v nosečnosti, zlasti po 13. tednu, lahko uporabljate tako Ranital kot po novejših spoznanjih ob hudih težavah celo zaviralce protonske črpalke (npr. Ultop).

- http://med.over.net/forum5/read.php?19,5618575,5618901#msg-5618901

- vsekakor Ultop odsvetujem vsaj v prvem trimesečju nosečnosti ter v tem času pač poskušajte z nadomestki kot sta Rupurut (do 6 tbl. dnevno) ter Ranital 2 tbl. dnevno. Z Ultopom in drugimi zaviralci protonske črpalke namreč žal še nimamo dovolj izkušenj v nosečnosti, se pa vsaj od nekje 13. tedna dalje že sme uporabljati z manjšimi omejitvami.

(odgovor članu julija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2763
26.2.2010 12:25:57   
Inčy
Hvala, limonita ... bom probala zdaj tudi z Ranitalom, ker je res neznosno ... končno mi je slabost koliko toliko prenehala, zdaj pa mi zgaga ves dan mi pokvari user posted image

"Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja."

EX Inčika

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
26.2.2010 12:30:15   
LucRezia
Kaj ste pridne s čvekanjem. Prav pohvalno. Vsake toliko časa pokukam še k avgustovkam, pa niso pol tako pridne ;-)

user posted image  Še z moje strani vsem angelčkom... da bi čimprej spet bili +. Sicer še nimam take izkušnje, vendar si predstavljam kako mora bit hudo. Ko sem šla na prvi pregled in ležim na postelji, ultrazvok - pa me zdravnica vpraša - je bilo kaj nenavadnega, ste krvaveli... ne??? (v mislih pa: "Kaj a se nič ne vidi? Je kaj narobe?") Tisti dve sekundi, da se je na zaslonu pokazala pikica sta bili zelooo mučni. Pa je pregled lepo stekel.

Nunalna - tudi jaz sem bila včeraj pri dr. Strah-ovi in same dobre novice... Sicer je detece še takooo majhno - 47 mm, da je pregled glih še lahko bil narejen. Rezultat 1,3 oz. 1:14580. Nadaljnih preiskav mi ni treba delat. Videle sva dve možganski polovički, profil - nosno kost, zgornjo in spodnjo čeljust, rokice s petimi prstki, nogice, srček... Za napoved spola je pa še prezgodaj.

Znaki - sama sem se slabostim HB izognila, najbolj me bolijo prsa - tako kot pred menstruacijo - sam, da sedaj traja že 3 mesece skupaj user posted image  - en dan bolj drug dan manj; drugače si pa merim temperaturo za katero pravijo, da se poviša in imam res okoli 37 stopinj, sicer vedno malo čez 36. Rahlo rahlo me kje pa sem peče zgaga. Pa če kihnem ali se useknem me včasih tako zaboli, da se še pol minute za trebuh držim. Tedensko pa se mi pojavlja še rahlo špikanje. Pa spat hodim ob 9-ih, 10-ih, prej ob polnoči. Mi ful paše. 

Domači - še nihče ne ve. Bojo pa izvedeli čez 14 dni. Sem se kar zjokala k sem prebrala kako so bili nekateri srečni in kako ste jih lepo presenetili. Pri njegovih je bila to očetova novoletna želja ;-) Naši bojo pa tud čist vzhičeni. Komaj čakam! Vsak dan se ugriznem v jezik, da ne bi komu kaj povedala... ker se mi zdi, da more pa bit moja mami prva... user posted image

Buši - še čisto nič. Vsak dan se sicer mažem z oljem. Čutim pa npr. zdele, da me srbi, veže,...

Za seznamček - NP 25.3., pa tejči28 moram te ful pohvalit k ga tako lepo in redno obnavljaš user posted image

Se oglašam bolj poredko, pa takrat bolj na dolgo user posted image
Vas pa redno berem in ste super! Uživajte v nosečnosti!!!

(odgovor članu julija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2765
26.2.2010 14:17:17   
katrinka
punce povejte - koliko vi daste na napoved spola pri nuhalni - pustimo primere kjer se dete res tako obne da vse pokaze,npr na splosno - vrjamete kar recejo, date veliko nato...
sama poznam kar nekaj primerov kjer so se zmotili, pa celo nekaj kjer so uganili in nekaj kjer se je res videlo kaj bo...
sevda je vecja vrjetnost napovedi pri morfologiji ali se kasneje na 3d/4d

a se ponavadi bolj zmotijo ce recejo da bo fantek - npr. da je popkovina vmes al pa rokca itd ali ce bo puncka...

malo razmiljam o tem - dez je, hcerka drema pa mam prevec casa...hehe
nisem pa ne pri hcerki ne vceraj za spol vprasalauser posted image

(odgovor članu LucRezia)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
26.2.2010 14:45:11   
mala
Jest se na določitev spola na NS zanesem recimo 60-70% itak, ti tudi sami povejo, da ni 100%, mene pač preveč firbec matra in to vzamem, kot potešenje mojega firbcauser posted image ..itak pol še na morfologijo čakam, da vidim, če je ista napoved in potem sem recimo 90%, da so mi napovedali pravilen spol.

No pri ta prvem sem šele v 30-tem tednu izvedela da bo fantek, tako da so se na morfologiji zmotili..mi jo je pa delala mlada ginekologinja in to bolj pripisujem njeni neizkušenosti.

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2767
26.2.2010 14:48:26   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: mala

Jest se na določitev spola na NS zanesem recimo 60-70% itak, ti tudi sami povejo, da ni 100%, mene pač preveč firbec matra in to vzamem, kot potešenje mojega firbcauser posted image ..itak pol še na morfologijo čakam, da vidim, če je ista napoved in potem sem recimo 90%, da so mi napovedali pravilen spol.

No pri ta prvem sem šele v 30-tem tednu izvedela da bo fantek, tako da so se na morfologiji zmotili..mi jo je pa delala mlada ginekologinja in to bolj pripisujem njeni neizkušenosti.

hehe..se spomnim te prigodeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
26.2.2010 15:34:20   
bambinca
Katrinka, meni so obakrat pravilno povedali. Je pa menda težje napovedat punčko...
Jest bom tud jutr vprašalauser posted image user posted image user posted image

drgač se mi pa dons kr mal trga! Ni ga bolšega, kot da na deževen dan noseča stakneš trebušno virozo, ko pa že tako al tako bruhaš in ti je slabouser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil bambinca -- 26.2.2010 15:41:22 >

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
26.2.2010 15:35:57   
bambinca
za zgago pa lahko brez težav vzamete Rupurut ali Ranital...ali pa seveda Donat

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
26.2.2010 15:36:59   
bambinca
Caminouser posted image user posted image user posted image in za srečo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
26.2.2010 16:22:09   
tpmc
punce,jaz sem bila v začetku februarja v bolnici, kjer so mi vzeli urin in po stafordu nekaj ni bilo vredu (dobila izvide po pošti). če bi blo kaj hujšega bi tako ali tako napisali da se moram javiti. bila sem na ginekološkem, kjer so vedeli da sem noseča, pa so mi po pošti zraven priložili še recept za amoksiklav. ko sem farmacevta vprašala, če jih lahko jemljem v času nosečnosti je rekel, da če je zdravnik dal recept pol ja. Sem klicala na ginelološkega pa mi je rekla isto.
Torej? Lahko? Ma katera izkušnje.
No v lekarni je še dodal da te ki sem jih jaz prejela so bolj blage tablete oz. antibiotiki.

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2772
26.2.2010 16:25:02   
lumpa6
jaz sem celo gastritis fasalauser posted image user posted image user posted image , in to ravno sedaj med nosečnostjo, ma cela štala, celo noč nism spala k me je peklo in bolelo

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2773
26.2.2010 16:26:53   
lumpa6
IZVIRNO SPOROČILO: tpmc

punce,jaz sem bila v začetku februarja v bolnici, kjer so mi vzeli urin in po stafordu nekaj ni bilo vredu (dobila izvide po pošti). če bi blo kaj hujšega bi tako ali tako napisali da se moram javiti. bila sem na ginekološkem, kjer so vedeli da sem noseča, pa so mi po pošti zraven priložili še recept za amoksiklav. ko sem farmacevta vprašala, če jih lahko jemljem v času nosečnosti je rekel, da če je zdravnik dal recept pol ja. Sem klicala na ginelološkega pa mi je rekla isto.
Torej? Lahko? Ma katera izkušnje.
No v lekarni je še dodal da te ki sem jih jaz prejela so bolj blage tablete oz. antibiotiki.
meni so jih tudi dali v prejšnji nosečnosti, isto tkole nekako

(odgovor članu tpmc)
Neposredna povezava do sporočila: 2774
26.2.2010 16:30:58   
Božička09
tpmc, malo poguglja, če ne zaupaš povsem ... Meni so ti antibiotiki vedno povsem uničili nožnično floro, tako da so mi zraven še svečke predpisovali, namesto, da bi mi dali druge antibiotike. Svašta.

Lahko pa poskusiš s kakim čajem za ledvice in mehur - vprašaj v lekarni za alternativo Amoksiklavu.

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?