Petka09 -> RE: hranjenje ponoči (22.12.2009 18:26:08)
|
Se strinjam z vsem kar so napisale predhodnice. Mogoče še manjši dodatek: če želiš, da bi otroček imel nek ritem že od začetka, ki bo postal pomemben, ko bo malce starejši, potem ga dajaj spat vedno ob isti uri... Saj ni nujno, da bo spal, ampak toliko, da dobi tisti ritem. Recimo ga daš ob 20h v posteljico in tam dremlje svoje dremeže do naslednjega hranjenja zvečer oz. ponoči. Tako sem delala jaz in se mi lepo obrestuje, ker tamala ve, da je ob 19h čas za pripravo za spanje in ob 19.30 spi. Sem pa začela s prvim dnem prihoda iz porodnišnice... Večinoma takrta spijo in se zbudijo ali jih ti zbudiš samo za jest. Ko je bila ura osem zvečer oz. nekje tam, sem jo prestavila v sobo, da je dobivala občutek, da se tam spi ponoči. Saj na začetku pojma nima, ampak že dobiva nek ritem... kasneje se obrestuje. Nisem bla pristaš tega, da bi do 11h zvečer bla pr nama v dnevni sobi, kljub temu da je bla še tko mala in je samo spala. Sem jo raje prestavila v sobo in jo dojila oz. dala AM ko se je zbudila.
|
|
|
|