SaaS -> RE: Mehka glavica na zatilju (22.12.2009 12:38:38)
|
Jaz mislim, da ni hudega. Jaz sem imela podobno. Ko sva bila pri 2 mesecih na pediatrični, zaradi nečesa čisto drugega, je tam zdravnica zatipala enako kot pri tvojem, premehko glavico. Naredila je celo paniko, da je otrok rahitičen in me res pretresla. Zraven me je še pošteno okregala, ko me je spraševala, če mu dajem kapljice z d vitaminom in sem odgovorila da 2 na dan (d3), razen kakšen dan ko pozabim. Dozo je povečala na 10 kapljic na dan in obvezno vsak dan, ne pozabit! Ko sem šla od tam, sem bila kar pretresena. Skrbelo me je za malega. Sekirala sem se, če sem res tako smotana, da pozabim na kapljice in zdaj bo otrok rahitičen itd. Potem sem šla k moji pediatrinji in ta me je potolažila, da ni tako hudo, da otrok ni rahitičen, je pa bolj na meji. Da je pač glavica tam bolj mehka in zato bova povečali dozo d vitamina, ampak ne 10, čisto preveč. Ona bi dala 4 ali 5, potem pa je rekla naj bo 8, če je tam predlagala 10. Je rekla, da je to pogosto pri zimskih otrocih, ker vidijo bolj malo sončka v tem svojem zgodnjem obdobju. Potem je še kontrolirala na kasnejših pregledih in na koncu je bilo vse v redu. Samo tam na pediatrični so me pa dobro prestrašili. Po mojem to ne gre tako hitro, da bi ti zatipala čez nakaj dni ali tednov jemanja kapljic. Saj bo na pregledu povedla, po mojem ni panike. Jaz se ne spomnim, kdaj je bilo potem normalno, morda pri enem letu, morda tudi še pri pol leta ni čisto dobro, ampak gre počasi.
|
|
|
|