|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pomoč!
23.12.2009 0:34:50   
Anonimen
Jaz bi se v takšni situaciji, kolikor jo lahko razberem tukaj, verjetno odločila za splav. Se pravi da sem nekje 10 let mlajša, brez vsega, še brez pravega partnerja... pa da sem komaj 5 tednov noseča... Posvojitev, otrok v neurejeni vezi itd. so vse težke stvari, nepreskrbljena mamica, veliko težav za 21 letnico... Bolje da je otrok ob pravem času s pravim moškim... Škoda, da se je zgodilo, no. Ne vem, no, jaz sem v tistem obdobju življenja študirala v tujini, se zabavala... si ne predstavljam debat o stroških za plenice, preživninah itd. Sedaj sem pa v drugačni situaciji, finančno preskrbljena, pod svojo streho in srečka user posted image . A se spomnim časa, ko temu ni bilo tako, sem morala prej še določene stvari urediti, da je sedaj pravi občutek ob velikem trebuščku user posted image . Pa veliko sreče ob vsaki odločitvi. Se sama najbolje poznaš, računati moraš, da bo ob otroku veliko stvari drugačnih, svoboda bo praktično izginila, študij se bo najverjetneje preložil, a po drugi strani boš čutila tudi veliko ljubezni do otročička, to gotovo, ne glede na starost. Sama pa veš, kakšne imaš prioritete, koliko ti to pomeni, da ne bo vse po planih, ali boš zaradi tega zafrustrirana ali ne...

(odgovor članu Najki)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
23.12.2009 0:38:36   
Anonimen
Glede vrstnega reda - jaz bi na posvojitev nazadnje pomislila, za splavom... Splav, sploh tako zelo zgodnji, bi lažje odmislila čez nekaj časa in se postavila na noge, posvojitve nikoli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
23.12.2009 0:42:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Glede vrstnega reda - jaz bi na posvojitev nazadnje pomislila, za splavom... Splav, sploh tako zelo zgodnji, bi lažje odmislila čez nekaj časa in se postavila na noge, posvojitve nikoli.

podpis

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
23.12.2009 20:54:06   
Dancerka
Uf, težka dilema!

Se strinjam, da je fajn zvedeti čimveč! Glede možne pomoči z denarjem itd.
Poznam punce, ki so zanosile in bile z otročki v študentu (blok XI. ali XII. v Rožni dolini v LJ - lahko greš pogledat in kakšno povprašaš, kako in kaj..)
Plenice lahko recimo dobiš rabljene na netu ceneje (iz blaga), tudi veliko oblekc lahko dobiš zastonj od sorodnic/znancev itd. ali na Karitasu/RK... Z drugimi mamicami se tud lahko zmenite za občasno varstvo ali igralne urice.. (Pri nekaterih v študentu stanujejo tudi partnerji.. In ja, poznam par, ki sta zaradi otroka šla skoraj narazen, pa spet nazaj skupaj prišla.. Tak da, vse sorte...)
Varianta je morda tudi materinski dom, če ne bi šlo drugače.. Tam ti tudi lahko pomagajo kasneje najti stanovanje in zaposlitev..

Ne vem, js bi na splav pomislila nazadnje.. Naša sorodnica je precej mlada imela splav (sicer res že kar nekaj let nazaj, najbrž več kot desetletje) zdaj pa (z istim partnerjem!) ne moreta imeti otrok, čeprav si jih zelo želita!
Meni je blo pr 19ih bolj do tega, da bi imela otročke, kot zdaj pri 30ih..
Ko si mlajši, imaš več energije, tud zdravje je na splošno še boljše.. Sestrični je celo ginekolog priporočal imeti otroke do 24tega leta.. (Saj ga ni poslušala, sam je pa zanimivo pogledat tudi s tega vidika..)
Tudi pri 30ih, kdo ti garantira, da boš imela službo in 100% resnega partnerja itd?
(Precej je zaposlitev za določen čas itd)
Gledam kolegice iz osovne ali srednje šole, ki že imajo otroke v šoli, in si mislim, da bi tudi js raje imela že večje zdaj.. :)
Pa so mi vsi govorili 'najprej doštudirat', no, potem je pa ata jokal, kak bi že mel vnuke, pa jih še ni bilo!
Mogoče si narediš seznam stvari, ki bi jih še rada naredila/počela, pa vidiš, a bi se dalo tudi z otročki? (recimo tud potovanja itd so možna z otročki...) Žurke pa itak, sej so fajn, sam če si bil na nekaj žurkah, si bil na vseh, skorajda.. Pa tud si lahk najdeš varstvo in še greš kaj 'v lajf'..
Mnoge mamice pa tudi kasneje najdejo še krasne partnerje..

Tak da, js bi pogledala v prihodnost, a se vidiš z otročki ali ne.. In se šla pogovorit s kakimi mamicami študentkami, kako koordinirajo obveznosti itd (včasih grejo kaki profesorji celo bolj na roko!) Tudi kot nosečka ali mlada mamica lahko npr inštruiraš itd.
Pa čez študenta je včasih še lažje dobit delo oz. kaj zaslužit kot kasneje, ko doštudiraš... Mogoče malo razmisliš, kaj bi tud čez študenta ipd še lahko delala tudi če bi imela otročka?

Veliko sreče, pa kakorkoli se boš odločila!

< Sporočilo je popravil Dancerka -- 23.12.2009 21:03:09 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
23.12.2009 22:06:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dancerka
Tudi pri 30ih, kdo ti garantira, da boš imela službo in 100% resnega partnerja itd?

Jaz se veliko postom "nasmejim", ker so nekatere 30 letnice tako samozavestne, da je sedaj njihov partner pa oh in sploh in se posmehujejo 20- letnim, da niso resne, ker želijo otroke... pa ravno sedaj se ločujeta 2 para znancev, ki so se spoznali po 30. letu, imajo po enega otroka in je vse šlo v maloro.
Ok, to se lahko komurkoli zgodi in hočem reči, da ni garancije glede zvez niti pri 25 letih, niti pri 35.

Seveda se to ne tiče anonimne I., ker je ona v povsem drugačni situaciji.

(odgovor članu Dancerka)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
23.12.2009 22:41:41   
slovenka
user posted image Pa ne da bi kaj kategorično trdila, samo moje izkušnje so take, da od parov, ki smo bili skupaj v gimnaziji, je samo eden ostal skupaj... ravno tam okrog 20-21. leta so šli vsi narazen, vključno z mano in tedanjim... Ti, ki smo pa skupaj od po diplomi, pa se vseeno boljše držimo statistično... seveda pa nobena starost ni garancija za dobro vezo, samo po moje je nekaj na tem, da se je treba znoreti... Ker pogosto je samo to razlog za razpad veze, da se eden ni znorel, sprobal kar bi si želel, ne da s partnerko/partnerjem ne bi bila za skupaj... Glede avtorice te teme - morda se bo pa v pogovorih našla prava rešitev.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
24.12.2009 7:54:59   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Dancerka

Ne vem, js bi na splav pomislila nazadnje.. Naša sorodnica je precej mlada imela splav (sicer res že kar nekaj let nazaj, najbrž več kot desetletje) zdaj pa (z istim partnerjem!) ne moreta imeti otrok, čeprav si jih zelo želita!
Meni je blo pr 19ih bolj do tega, da bi imela otročke, kot zdaj pri 30ih..
Ko si mlajši, imaš več energije, tud zdravje je na splošno še boljše.. Sestrični je celo ginekolog priporočal imeti otroke do 24tega leta.. (Saj ga ni poslušala, sam je pa zanimivo pogledat tudi s tega vidika..)
(Precej je zaposlitev za določen čas itd)
Gledam kolegice iz osovne ali srednje šole, ki že imajo otroke v šoli, in si mislim, da bi tudi js raje imela že večje zdaj.. :)
Pa so mi vsi govorili 'najprej doštudirat', no, potem je pa ata jokal, kak bi že mel vnuke, pa jih še ni bilo!
Mogoče si narediš seznam stvari, ki bi jih še rada naredila/počela, pa vidiš, a bi se dalo tudi z otročki? (recimo tud potovanja itd so možna z otročki...) Žurke pa itak, sej so fajn, sam če si bil na nekaj žurkah, si bil na vseh, skorajda.. Pa tud si lahk najdeš varstvo in še greš kaj 'v lajf'..
Mnoge mamice pa tudi kasneje najdejo še krasne partnerje..

NI vsak človek ti in ni vsak človek tvoja prijateljica. Ok pa tu ne leti samo nate, ampak na splošno. Nismo vsi ljudje enaki in ona sama bo živela s tem, zato se mora sama odločit. Tukaj pa je večina zgodb samo kako ji bo žal, kako ne bo mogla imeti otrok v prihodnosti, kako bolje imeti otroka v mladostiuser posted image

Jaz sem imela fiksno idejo, da če zanosim v času študenta grem na splav, saj zase osebno vem, da v tistem mojem lajfu nisem videla otroka in vem, da ne bi zmogla. Pa sem pri 23 srečala moža in sva takoj začela na otroku, pa je le ta prišel po dobrih 6 letih, po 6 poskusih umetne oploditve, zdravniki so nama tudi rekli, da ni šans, da imava svoje otroke. In ne glede na vse kar sem v teh 6 letih doživljala, bi vseeno v študenstkih letih naredila splav. In tudi če poglem nazaj in si mislim, če bi res bilo bolje imeti otroka pri 23 ali zdaj pri 30, uf mi je lepo zdaj biti mama, prav nič si ne želim, da bi otrok bil že večji, v OŠ ali celo v srednji šoli. Polna energije, ne rabim žurat, ne rabim se znoret, zakajuser posted image , to sem dala skoz, imam pa ja zdaj raje, da zjutraj z malčkom vstanem ob 6 polna energije in sem mu na razpolago ko me rabi.

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

pa dajte no, same matere tereze user posted image

če čutiš, da otroka nočeš, še nisi pripravljena in tako naprej, pojdi seveda na splav. to je tvoja pravica.
a veste koliko mladih mamic poznam, ki so obdržale otroka (čeprav niso bile pripravljene)...pa težko rečem, da
je bilo to bolje..tako za njo, še bolj pa za otroka.
in to, da ti bo sigurno žal, če narediš splav, tudi ne drži. čisto odvisno kakšna osebnost si in kako imaš stvari razčiščene v glavi. jaz sem v mladosti imela splav in sem zadovoljna, da sem se tako odločila, čeprav mi je bilo takrat grozno. sem bila res polna hormonov.

malo razmisli in počakaj na svojega ginekologa-čez en teden ne bo nič prepozno, še bolje, da počakaš par dni, lahko še v miru razmisliš.

in ja, saj je otrok božji dar, ampak če imamo možnost izbire..

se podpišem

(odgovor članu Dancerka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
24.12.2009 9:24:05   
Anonimen
Drage vse!

Med tem ko me razpredamo o moralnosti odločitev in naših mnenjih... ali se je katera sploh vprašala kje je avtorica te teme in kaj se z njo dogaja?
Mislim, da so naša mnenja pomembna in se vse strinjamo, da je vsaka odločitev pravilna - odvisno od osebe in njene situacije. Predlagam pa, da počasi umirimo strasti, lepe in mirne praznike vam želim, še posebej za tiplitaps.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
24.12.2009 9:51:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
24.12.2009 14:12:11   
Nefretiti
Mene pa v tej temi nekaj zanima:

Zakaj ste vse, ki se podpisujete pod tole:

Jaz osebno bi povedala tudi staršem.

Na splav bi nazadnje pomislila.

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

Je pa splav nekaj, kar te bo vedno spremljalo.

Srecno, karkoli bos izbrala!

se podpišem pod tole.

Pod tole se tudi jaz podpišem.

ANONIMNE?

Moj komentar: s tujim qurcem je simpl po koprivah mahat.

Mislim, da se boš morala odločiti sama in to čim prej. Upam, da  se bo v vsakem slučaju izšlo tako, da bo najbolje za vse.
SREČNO

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Kljub zaščiti sem zanosila - kaj naj stor...
25.12.2009 23:54:27   
mala kitty
ooooooo,smola pa taka,res te popolnoma razumem v kakšnem stanju si in kaj vse sedaj doživljaš.
ampak vseeno,pomisli na otročka,na malo kepico,ki bo zrastla v veliko,in bo tvoja,tvoje malo bitje.vse se da če se hoče,boš videla da se boš ptrudila,ker se boš morala,pa tudi babica in dedi ti bosta z veseljem pomagala,verjemi.

upam da se boš pravilno odločila!!!!!!!!!!!!!   

lp

(odgovor članu tiplitaps)
Neposredna povezava do sporočila: 36
6.5.2010 22:09:19   
ninica23
pozdravljena,
malo pozno sem prebrala temo,ki si jo načela,tako da je odločitev že mimo - upam,da je bila zate pravilna ...
no,želela sem ti povedati,da se je meni zgodilo podobno: veza na daljavo 5 let,videla sva se ob vikendih,pa sem kljub kontracepciji in nerednimi odnosi zanosila... bil je velik šok,sploh zame,ker sem bila tudi brez vsega,študentka,stara 23 - vsi so mi govorili,da je še celo življenje pred mano... s fantom se tudi nisva razumela najbolje,v bistvu se niti nisva dobro poznala (kar sem kasneje ugotovila),vendar mi je hvala bogu od prvega dne stal ob strani in podpiral mojo oz.najino odločitev - kljub vsemu sva se odločila,da ga obdrživa (želela sva še mnenje drugega G,kakšne so lahko posledice uživanja tabletk v nosečnosti) ...
moram priznati,da je bilo večkrat težko,saj sem večino nosečnosti preživela sama-kar na jok mi je šlo,ko sem po mestu srečevala nosečke v objemih svojega dragega,fant je veliko delal,da sva saj nekako finančno zmogla oz. nekaj prišparala,še vedno sva živela vsak pri svojih starših,in z največjo pomočjo mojih staršev (še sreča,da obstajajo taki,ker njegovi niso bili ravno navdušeni nad najino odločitvijo) uredila prvo stanovanje,ki nama ga je podarila moja babica in se vanj vselila 1m pred mojim PDP -> pred nekaj dnevi je najin sinek praznoval že 1.rd,in sploh si ne predstavljam da bi takrat sprejela kakršnokoli drugo odločitev,čeprav še vedno pride do krize,slabih dni,vendar je le najin sonček,ki sije tudi,kadar nebo prekrijejo oblački !!! Je samo najin ...

(odgovor članu mala kitty)
Neposredna povezava do sporočila: 37
7.5.2010 15:17:59   
uršula83
IZVIRNO SPOROČILO: ninica23

pozdravljena,
malo pozno sem prebrala temo,ki si jo načela,tako da je odločitev že mimo - upam,da je bila zate pravilna ...
no,želela sem ti povedati,da se je meni zgodilo podobno: veza na daljavo 5 let,videla sva se ob vikendih,pa sem kljub kontracepciji in nerednimi odnosi zanosila... bil je velik šok,sploh zame,ker sem bila tudi brez vsega,študentka,stara 23 - vsi so mi govorili,da je še celo življenje pred mano... s fantom se tudi nisva razumela najbolje,v bistvu se niti nisva dobro poznala (kar sem kasneje ugotovila),vendar mi je hvala bogu od prvega dne stal ob strani in podpiral mojo oz.najino odločitev - kljub vsemu sva se odločila,da ga obdrživa (želela sva še mnenje drugega G,kakšne so lahko posledice uživanja tabletk v nosečnosti) ...
moram priznati,da je bilo večkrat težko,saj sem večino nosečnosti preživela sama-kar na jok mi je šlo,ko sem po mestu srečevala nosečke v objemih svojega dragega,fant je veliko delal,da sva saj nekako finančno zmogla oz. nekaj prišparala,še vedno sva živela vsak pri svojih starših,in z največjo pomočjo mojih staršev (še sreča,da obstajajo taki,ker njegovi niso bili ravno navdušeni nad najino odločitvijo) uredila prvo stanovanje,ki nama ga je podarila moja babica in se vanj vselila 1m pred mojim PDP -> pred nekaj dnevi je najin sinek praznoval že 1.rd,in sploh si ne predstavljam da bi takrat sprejela kakršnokoli drugo odločitev,čeprav še vedno pride do krize,slabih dni,vendar je le najin sonček,ki sije tudi,kadar nebo prekrijejo oblački !!! Je samo najin ...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Men so ušeč zgodbe s srečnim koncem! In pol se cmeriiiiim (hormončki)
In mislim da smo ženske zlo močne in vedno najdemo izhod v še tako čudnih situacijah, tako ali drugače!

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu ninica23)
Neposredna povezava do sporočila: 38
9.4.2011 19:50:22   
_mamicaa
kljub zasciti...se je zgodilo.prva misel: splav.
imela sva le eden drugega-niti skupaj se nisva mogla preseliti,kako naj bi poskrbela se za otroka.sama sem bila se povsem zlomljena od neurejenih druzinskih razmer,redna obiskovalka psihoterapevtom,ki so mi vsaj delno pomagali pokrpati raztgano in polomljeno samozavest,za katero se lahko zahvalim letom zalitev in klofut.

pa nisem mogla...ta otrok je bil sad ljubezni.ta otrok je bil ljubezen.in nisem bila sposobna uniciti tega...donosila sem.rodila.zdravega fantka.
v stiku sem z njegovimi starsi.vem,kako izgleda,poslali so mi njegove slike.in enkrat ga bom lahko objela..mislim,da je ta 'enkrat' vedno blize.

prve mesece sem se obtozevala,da sem slaba mama.pa danes vem da nisem.za svojega otroka sem naredila vse.in vem,da bo v zivljenju srecen.ob odhodu iz porodnisnice sem starsem pustila pismo.pisem mu za rojstni dan.molim zanj.
in sem srecna,ker vem,da ima vse,cesar mu jaz ne bi mogla nuditi.in vem,da ve,da ga imam rada do zvezd in nazaj.

ponosna sem nase.in vem,da sem lahko!

Neposredna povezava do sporočila: 39
10.4.2011 20:56:42   
Anonimen
se podpišem pod kaya2007!
Če nimaš ne službe ne strehe, potem bi tudi jaz šla na splav! Jaz sem načrtovano zanosila pri 23 sem imela vsaj službo, živimo pa pri mojih doma na 24 m2. Moji pikici lahko vsaj kaj nudim, ker imava oba plačo!
Ker je pa že tvoj partner predlagal splav, pa mislim, da ti tudi CSD pa take in onake denarne pomoči nebi mogle pomaga, oz otroček bi bil še en socialni revček. Sej ne da jim je hudo, ker nekateri dobijo še več pomoči kolikor imam jaz plače! Moja frendica je naredila na začetku splav, sedaj pa ima 4. načrtovane črvičke!
Odločit se boš pač morala sama! Upam, da nisi tak tip človeka, da te bo to celo življenje potem žrlo!
Želim ti SREČONO!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Najki)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
10.4.2011 21:20:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tiplitaps

Obračam se na vas. Zgodilo se mi je. Menstruacija mi je zamujala 5 dni, včeraj takoj zjutraj sem letela v drogerijo po test in ugotovila, da sta na njem dve črtici. Ne vem, kaj storiti. Otroka si neizmerno želim, ampak ne še zdaj in ne v takšnih okoliščinah.

Kot zakleto je moj ginekolog ta teden na dopustu. Kaj naj storim? Kam se naj obrnem? Ali lahko dobim napotnico za abortus kje drugje ali le pri izbranem ginekologu?

Ni mi jasno, kako se je lahko zgodilo. Čeprav tabletk sedaj ne jemljem 4 mesece, sva vedno uporabila kondom. Vedno. Spolni odnosi tudi niso bili pogosti. Kaj naj storim? S fantom imava tudi težave v zvezi, ne gre nama in sva tik pred tem, da se razideva. Sedaj ne vem, kaj naj naredim. Naj obdržim otroka, naj splavim? user posted image

Kaj naj storim? user posted image

Kaj naj storiš? Draga moja kar boš storila bo samo izključno tvoja  odločitev. če te pa zanima izkušnje pa ti lahko samo povem da nisem šla delat splava in ga tudi ne bi. Vse gre lahko na bolje ,če se potrudiš: s partnerjem ali brez njega. če bi gledala na partnerja sedaj ne bi imela otroka. odločila sem se za otroka,po porodu je najina veza začela bolj klapat.

Neposredna povezava do sporočila: 41
10.4.2011 23:04:32   
Sacherca
Tema je stara 2 leti user posted image Tukaj je ze zdavnaj prislo do odlocitve...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
12.4.2011 12:04:07   
Anonimen
Ja, lahko je biti pameten, če imaš družino, ki ti lahko pomaga.
Mene in mamo je foter pustil kmalu po mojem rojstvu. Samo ne mi gagat kako se z ljubeznijo da živet. Živeli sva iz dneva v dan, ni bilo denarja za oblačila, včasih tudi za hrano ne, nikoli nisem mogla na šolske izlete, nikoli, ne v osnovni šoli ne v srednji.
Mati je sicer nekaj časa imela službo, potem je firma šla v stečaj. Začeli se je življenje od socialne, foter je komajda še tisto preživnino plačeval...
Komaj sva shajali in žal nimam lepih spominov na otroštvo. Vsi so imeli oba starša, vsi so imeli nova oblačila, samo jaz ne.
Mati je zaradi dolgov, bila vedno živčna, slabe volje, mene po šoli nikoli ni doma čakalo kosilo, ker ni bilo denarja zato.
Naredila sem samo srednjo šolo, saj sem hotela čim prej it delat, da sem si končno prvič v življenju lahko kaj privoščila in kupila...
Ja sta 2 plati...samo srečo moraš imeti...oz. ne srečo, ampak denar!

In se mi res ti vaši izračuni, koliko bo dobila podpore zdijo resnično žaljivi. Otroku oramo nuditi vse in še več, ne pa ga imeti, ker je to naše poslanstvo, pa naj bo lačen in gol, glavno da ga imamo.

(odgovor članu Sacherca)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
12.4.2011 12:59:01   
Ninush

Ja, lahko je biti pameten, če imaš družino, ki ti lahko pomaga.
Mene in mamo je foter pustil kmalu po mojem rojstvu. Samo ne mi gagat kako se z ljubeznijo da živet. Živeli sva iz dneva v dan, ni bilo denarja za oblačila, včasih tudi za hrano ne, nikoli nisem mogla na šolske izlete, nikoli, ne v osnovni šoli ne v srednji.
Mati je sicer nekaj časa imela službo, potem je firma šla v stečaj. Začeli se je življenje od socialne, foter je komajda še tisto preživnino plačeval...
Komaj sva shajali in žal nimam lepih spominov na otroštvo. Vsi so imeli oba starša, vsi so imeli nova oblačila, samo jaz ne.
Mati je zaradi dolgov, bila vedno živčna, slabe volje, mene po šoli nikoli ni doma čakalo kosilo, ker ni bilo denarja zato.
Naredila sem samo srednjo šolo, saj sem hotela čim prej it delat, da sem si končno prvič v življenju lahko kaj privoščila in kupila...
Ja sta 2 plati...samo srečo moraš imeti...oz. ne srečo, ampak denar!

In se mi res ti vaši izračuni, koliko bo dobila podpore zdijo resnično žaljivi. Otroku oramo nuditi vse in še več, ne pa ga imeti, ker je to naše poslanstvo, pa naj bo lačen in gol, glavno da ga imamo.

user posted image evo, še druga plat
hvala, da si delila z nami

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?