Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dancerka Ne vem, js bi na splav pomislila nazadnje.. Naša sorodnica je precej mlada imela splav (sicer res že kar nekaj let nazaj, najbrž več kot desetletje) zdaj pa (z istim partnerjem!) ne moreta imeti otrok, čeprav si jih zelo želita! Meni je blo pr 19ih bolj do tega, da bi imela otročke, kot zdaj pri 30ih.. Ko si mlajši, imaš več energije, tud zdravje je na splošno še boljše.. Sestrični je celo ginekolog priporočal imeti otroke do 24tega leta.. (Saj ga ni poslušala, sam je pa zanimivo pogledat tudi s tega vidika..) Tudi pri 30ih, kdo ti garantira, da boš imela službo in 100% resnega partnerja itd? (Precej je zaposlitev za določen čas itd) Gledam kolegice iz osovne ali srednje šole, ki že imajo otroke v šoli, in si mislim, da bi tudi js raje imela že večje zdaj.. :) Pa so mi vsi govorili 'najprej doštudirat', no, potem je pa ata jokal, kak bi že mel vnuke, pa jih še ni bilo! Mogoče si narediš seznam stvari, ki bi jih še rada naredila/počela, pa vidiš, a bi se dalo tudi z otročki? (recimo tud potovanja itd so možna z otročki...) Žurke pa itak, sej so fajn, sam če si bil na nekaj žurkah, si bil na vseh, skorajda.. Pa tud si lahk najdeš varstvo in še greš kaj 'v lajf'.. Mnoge mamice pa tudi kasneje najdejo še krasne partnerje.. NI vsak človek ti in ni vsak človek tvoja prijateljica. Ok pa tu ne leti samo nate, ampak na splošno. Nismo vsi ljudje enaki in ona sama bo živela s tem, zato se mora sama odločit. Tukaj pa je večina zgodb samo kako ji bo žal, kako ne bo mogla imeti otrok v prihodnosti, kako bolje imeti otroka v mladosti Jaz sem imela fiksno idejo, da če zanosim v času študenta grem na splav, saj zase osebno vem, da v tistem mojem lajfu nisem videla otroka in vem, da ne bi zmogla. Pa sem pri 23 srečala moža in sva takoj začela na otroku, pa je le ta prišel po dobrih 6 letih, po 6 poskusih umetne oploditve, zdravniki so nama tudi rekli, da ni šans, da imava svoje otroke. In ne glede na vse kar sem v teh 6 letih doživljala, bi vseeno v študenstkih letih naredila splav. In tudi če poglem nazaj in si mislim, če bi res bilo bolje imeti otroka pri 23 ali zdaj pri 30, uf mi je lepo zdaj biti mama, prav nič si ne želim, da bi otrok bil že večji, v OŠ ali celo v srednji šoli. Polna energije, ne rabim žurat, ne rabim se znoret, zakaj , to sem dala skoz, imam pa ja zdaj raje, da zjutraj z malčkom vstanem ob 6 polna energije in sem mu na razpolago ko me rabi. IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 pa dajte no, same matere tereze če čutiš, da otroka nočeš, še nisi pripravljena in tako naprej, pojdi seveda na splav. to je tvoja pravica. a veste koliko mladih mamic poznam, ki so obdržale otroka (čeprav niso bile pripravljene)...pa težko rečem, da je bilo to bolje..tako za njo, še bolj pa za otroka. in to, da ti bo sigurno žal, če narediš splav, tudi ne drži. čisto odvisno kakšna osebnost si in kako imaš stvari razčiščene v glavi. jaz sem v mladosti imela splav in sem zadovoljna, da sem se tako odločila, čeprav mi je bilo takrat grozno. sem bila res polna hormonov. malo razmisli in počakaj na svojega ginekologa-čez en teden ne bo nič prepozno, še bolje, da počakaš par dni, lahko še v miru razmisliš. in ja, saj je otrok božji dar, ampak če imamo možnost izbire.. se podpišem
|