Moderator/ka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Moderator/ka (23.6.2005 16:17:06)

Helpppp.......kaj točno počne moderator/ka radijskega programa, kakšna znanja mora imeti???
Me zanima delo na radiu.
Hvala,
l.p.
Tassy

Wahoo RR -> Moderator/ka (23.6.2005 16:26:29)

Hja..nekaj let nazaj sem šla na avdicijo na nek radio.
Bila sem zbrana zkuapj še z dvema...imela eno oddajo...pol je pa vse v vodo padlo...so kr poniknili in nič več klicali...ne mene...ne unih dveh...kaj pa vem kaj je blo...

ok...na avdiciji smo mogli sestavit napovednik za čez dan...potem ga pa prebrat, tako da so poslušali še ton in barvo glasu...

Ko pa sem prišla v bistvu že na prvo oddajo...pa so mi pokazali kaj naj bi delala...za oddajo si vse sama pripravila..pomagala z internetom...in to je v bistvu to...

Ni bilo pa nič takega da bi zahtevali kakšno šolo al pa kej...itak vidjo a si za to al ne...Je pa čist odvisno kam greš, za kakšno oddajo, a maš proste roke...al samo bereš...a si sama rihtaš...

Veliko sreče...

Anja -> Moderator/ka (23.6.2005 16:27:17)

...kok je men jasno jo to tisti speaker na radiu, ki povezuje profgram, napoveduje glasbo, ma jezik namazan, ko sus in je na kratko silno gopcen in poln energije (ob 5. zjutraj mora bit)..

Ce pa ni tako, pa prosim za razlago :) :)

Wahoo RR -> Moderator/ka (23.6.2005 16:39:01)

No, seveda...to kar je Anja napisala...mora bit pa itak samoumevno, a ne :) :) :)
Drugač mislim da sploh ne moraš pomislit na to, da bi bil moderator, hehe

Anonimen -> Moderator/ka (23.6.2005 16:57:50)

No jezik imam namazan,organizirat se tud znam,berem kot da bi brala pravljice ;) - z občutkom :) , energijo tud mam (če jo pa nimaš,jo pa dobiš)
No mogoče pa bo kej,če me trema ne bo zmučla.....
Sem vsak teden brala radijsko oddajo in so me kar poslušal :)
l.p. in hvala punce

leah -> Moderator/ka (23.6.2005 17:27:55)

Evo iz prve roke(jaz sem zaposlena na radiu)...Imeti moraš "tisto nekaj".Spet odisno na kakem radu delaš,ali je to nacionalka,ali je to komercialni radio.
Pravljice ti tukaj bolj malo pomagajo(razen,če bi imela program za otroke,ali pa bi brala osmrtnice in čestitke.)
V prvi vrsti moraš imeti lepo barvo glasu(mikrofon in ti morata biti eno),dobro moraš znati improvizirati in biti zelo razgledan.Lahko si zabaven...skratka imeti moraš felling za to,in predvsem imeti moraš karizmo,kajti sicer se izgubiš v množici enoličnih dolgočasnih radijskih voditeljev.

Avdicija je tako tako.Jaz sem jo dostikrat vodila in moram priznat,da smo se večino delali samo norca iz folka(na žalost,tako pač je),nakoncu pa na prste ene roke ne bi naštela kvalitetnih.
Jaz osebno še nisem bila na avdiciji,tako da nisem tega občutila na lastni koži:zmeden2:

Anonimen -> Moderator/ka (23.6.2005 17:50:33)

Leah hvala za odgovor! Si čist zadela!
No vprašanje je kako se sliši moj glas preko mikrofona. Se še nisem slišala.
Ne berem vedno kot da bi brala pravljice,imam pa v glasu nekaj da mi ljudje zaupajo. Ko sem šla na avdicijo za sedanjo službo, sem morala prebrati en članek in vsi so me samo gledali in hvalili da lepo berem. Pa tudi radijske oddaje sem že brala vsak teden.

HuAnita -> Moderator/ka (23.6.2005 20:36:11)

Tudi jaz iz 'prve roke':
bolj kot vse moraš znati pritegniti ljudi, po mojem. Ne le glas, tudi povedati moraš znati. Po komercialnih radiih se je razpaslo (meni je to grozno neposlošljivo), da so vsi kao duhoviti, berejo stvari z STA, pa jim sploh ni jasno, kaj govorijo, na koncu pa kakšno duhovitost dodajo, da še poudarijo, da ni jasno.
Meni so najbolj všeč ljudje, ki ne igrajo. Recimo hribar - je inteligentno duhovit, ne posiljen, pa je ful priljubljen. Ne pa ala: Dobro jutro, kako ste? Verjamemo, da dobro, sicer pa vam bomo pri tem pomagali .... bla bla bla.
Mene je ful ljudi vedno kritiziralo, se zgražalo, ampak vsi so pa vedeli, kdo sem, sem se znala iz tega osladja izločiti.
No, sem zabluzila, ne?;)

Aja, meni moj glas prek radia ali TV še zdaj ni všeč, ne prenesem se...

BigWhale -> Moderator/ka (23.6.2005 21:53:16)

Jaz ti pa povem iz prve roke, kot obcasni poslusalec. Predvsem moras vedeti, kdaj se zadrzati z butastimi komentarji in prekomernim nakladanjem kako je svet lep ali pa kako je svet grd.

;)

Pa zazeljeno je, da nimas kaksne govorne napake in da lepo tekoce govoris. Nekaj te sicer naucijo ampak vsega pa tudi ne. :)

leah -> Moderator/ka (24.6.2005 6:37:19)

Huanita in BigWhale imata prav.Tp sem jaz mislila z tistimi vsakodnevnimi povprečnimi voditelji,ki jih je vse več.Meni je npr.všeč radio Center,ker je razgiban in se vedno kaj dogaja.Všač mi je Javšnik,čeprav ni voditelj,pa Potrč,ker zna povedati še kaj druugega kot:"Takole,dragi moji,sedaj pa bomo poslušali ameriško pevko Britney Spears,ki je trenutn noseča.Tule je v skladbi ....blablabka....ali pa :"kako lep dan je danes,in še lepši bo če ostanete v naši družbi":)-:)-:)-

Anonimen -> Moderator/ka (24.6.2005 7:20:16)

Najbolj hecno je pa, ko ti pride na avdicijo ducat folka, ki misli, da je lahko voditelj...včas se vprašam, od kod jim sploh ideja :ups:

HuAnita -> Moderator/ka (24.6.2005 8:46:53)

Ja, al bina, če pa damo roko na srce, smo tudi mi bili nekoč vozki, a ne? No, jaz sem vsaj potem študij končala v tej smeri, se pa občasno še vedno počutim blazno nerazgledano. Sploh zadnje čase, ko razmišljam samo o :duda:, novice me pa sploh ne zanimajo:ups: :ups: :ups:
Me je kar strah, ker sem toliko izpustila v zadnjem letu, kaj bo, ko bo spet treba začeti delati:ups:

Anonimen -> Moderator/ka (24.6.2005 10:09:07)

To že, Huanita, ampk tle sem misla predvsem na govorne napake :ups: pa na narečja....

Drgač sem pa jaz vedno vsakemu, ki sem ga uvajala rekla, da če nima kej pametnga za povedat, je boljš da je tiho magari pol ures kupi, kot pa da trabunja v prazno. To gre pa tud meni blazno na živce.

HuAnita -> Moderator/ka (24.6.2005 14:24:31)

Evo, točno to! Tisto govorjenje o lepem vremenu, pa kako naj se danes počutim... bljak!
Sem enkrt prijavila, da če se danes počutite slabo, se dajte še naprej, saj imate pravico kdaj biti slabe volje, pa sem jih takooooo slišala. :ups: :ups: :ups:
Me je še ena kokoš (poslušalka) poklicala, naj se skidam z radia, češ da sem grozna:)- :)- :)-

BigWhale -> Moderator/ka (29.6.2005 12:36:26)

Kaj je pa z narecji narobe? Sedaj na nacionalki prevladuje ljubljanscina ozrioma neka mesanica le te s pogovorno slovenscino.

A vsakega 'zamejca', ki pride iz katerega drugega konca slovenije delat na nacionalko pa futrajo z govornimi vajami in podobnim. :)

aja, jaz sem ljubljancan... :P

Stran: [1]