Ali zaščitite svoje otroke pred soncem? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

neja -> Ali zaščitite svoje otroke pred soncem? (23.6.2005 14:58:02)

Pa naj povem svojo zgodbo, ki se je zgodila predlani, lani in letos spet.

Ko smo prišli k nekomu na obisk (ni važno komu) in to predlani, ko je bila moja Neja še dojenček, sem takoj dobila očitke:ja, kaj pa ti Neje nič na sončeka ne daš, poglej kako je naša bejba rjava (stare sta isto). No, pa sem rekla, da jo dam na sončeka, ampak jo pač namažem z ful visokim faktorjem. Njihova bejba pa je res bila lepo zažgana.

Lani ista zgodba: Ja, Neja......kaj te mami nič na sončeka ne da, kako si bela revica. Pa sem spet povedala, da je na sončeku, ampak zaščitena. Njihova spet z barvo, kot kakšna mulatka.

Letos: Neja, poglej našo malo, kakšno lepo barvico bo spet imela......ti pa še vedno tak bela.....

In skoraj mi je pisker vrglo prek. Njihova mala v bazenu vsa rdeča......da se popravim, živo rdeča in jih vprašam, če so jo kaj namazali. Mi je rekla njena babica (mamica je stala poleg), ja zdaj sem jo,prej pa ne, da bo dobila malo barve. Pol pa je vprašala, če jaz moje nič ne pustim brez kreme, da bi vsaj malo bila rjava in sem lepo mirno rekla: ne, jaz jo vedno namažem, ker jo imam preveč rada. In so me vsi skupaj malo čudno pogledali, kot da delam otroku nekaj hudega.
Seveda mi je že od predlani jasno, na kakšen način pride ta otrok do barve in samo upam, da ne bo imela, ko bo velika, zaradi tega kakšnih problemov. Ampak glavno je, da se starši z njo lahko postavljajo, kako jo lepo prime sonce.

Kaj vi mislite o tem? Jaz nikoli ne bom pustila, da mi otroka zažge, samo zato, da bi bila rjava in mi je čisto vseeno, če je bela, se bo že sama pražila na soncu, ko bo velika in če ji bo pasalo, tačas pa jo bom jaz ščitila pred soncem, kolikor se bo dalo in kljub temu, da jo mažem z visokim faktorjem nekaj barvice pa le dobi:).

Joj, sem bila kar malo dolga, ampak povejte mi, kako ravnate vi? Ste bolj flegma, kar se tega tiče, ali pa ste tudi kot, jaz. Nasplošno pri otroku jaz ne kompliciram, ampak kar pa se tiče sonca, pa pri meni ni pardona.

LP:)

Primoza -> Ali zaščitite svoje otroke pred soncem? (23.6.2005 15:02:38)

Naš je že porjavel, vendar ga mažem.

Ne mažemo ga takrat, ko grem le na par urni sprehod z vozičkom, poskrbim pa, da je v senci.

ma-ja -> Ali zaščitite svoje otroke pred soncem? (23.6.2005 15:11:47)

Moja dva tudi hitro porjavita, vendar jih mažem. Na morju jima pa tudi majčke oblačim, če je treba in klubučki morajo biti obvezno na glavah. Sem pa lansko leto dala Nejca z babico za en teden v Čatež. Domov je prišel z živimi ranami (ker se je v živo lupil) in čisto zažgan. Me je skoraj kap, letos babica nima šans, da dobi moje otroke v roke. Ju imam tudi jaz preveč rada.
Ko sta bila pa manjša, pa smo z morja prišli vedno skoraj bolj beli kot pa šli tja.
Ti kar pazi svojega otročka, sonce ni več tako kot je bilo!

pravljica -> Ali zaščitite svoje otroke pred soncem? (23.6.2005 15:13:25)

jaz jo tudi vedno mažem pa vseeno lepo porjavi...zelo porjavi...rdeča pa ni nikoli

TaRe* -> Ali zaščitite svoje otroke pred soncem? (23.6.2005 15:17:14)

Jaz jo namažem predno greva na sonce.Če greva pa samo nekam na sprehod,pa ima klobuček,pol pa nč ne kompliciram.Itak jo ne vozim tako,da bi ji sonce sijalo v glavo,pač obrnem vozek...mene bi tudi motilo,če bi mi pripekalo v obraz.:(

Jaz vedno bolj razmišljam,če so sploh zdrave vse te kreme,ki jig pacamo po otrokah.Da ne bomo čez par let ugotovili,da smo s tem naredili več škode kot koristi.Kemija je le kemija...sonce pa..:zmeden2:

Pejmo rajš v senco.:sloncek:

Olivija -> Ali zaščitite svoje otroke pred soncem? (23.6.2005 15:23:48)

:zmeden: jaz našo zmeraj namažem in mi je prav vseeno ali bo rjava ali ne. Enako velja zame, bom pač bela in pri 40 ne bom hodila okol kot kakšna posušena češplja :)-. Da ne bi začela s tem, da sonce lahko še kaj drugega povzroči, kot pa hitro staranje kože.

Se mi pa zdi, da si dandanes veliko hitreje zažgan kot pa 20 let nazaj, pa zdaj nevem, a se motim ali je res sonce močnejše oz. naša ozonska plast tanjša?

Olivija (še vedno bela)

Olivija -> Ali zaščitite svoje otroke pred soncem? (23.6.2005 15:26:01)

jah, glede krem sem pa tudi jaz že razmišljala. Druga varianta je pač, da si v senci in se s tem izogneš soncu, samo kako boš dvoletnico zadržal v senci :zmeden:

Naty*Taja -> Ali zaščitite svoje otroke pred soncem? (23.6.2005 15:29:12)

Je pa že boljš, da nima barve, kot pa da bo imel otrok pri kakih dvajsetih čist postarano kožo od tega pečenja, al pa še bog ne daj kakiga raka, a ne?
Sicer je res, da bog ve kak vpliv imajo kreme dolgoročno, sam mojga je brez nje skozi strehico vozeka mal napallo, ko sva šla na daljši sprehod!Tak da tudi senca ni rešitev, ker je sonce preveč strupeno!

maruškaD -> Ali zaščitite svoje otroke pred soncem? (23.6.2005 15:35:29)

Jaz do sedaj sem ga redno mazala. Letos pa niti ne pretiravam. Ko bomo šli pa na morje ga bom pa sigurno.

Mi prov dol visi kakšne barve oziroma tena je, samo da ga ne opeče!! Mene tut vedno vsi zafrkavajo, da pridem domov s šank barvo (bela). Jaz jim pa potem povem, da nekateri imajo raje sonce in morje, nekateri pa pijačo za šankom - pa je mir.

Maxica -> Ali zaščitite svoje otroke pred soncem? (23.6.2005 15:45:25)

Jaz ga kr namažem s faktorjem 25, ko greva ven. Mu pa v vozičku skoz delam senco z marelo, tako da res ni ne vem koliko direkt na soncu. Ga je pa že prav lepo prijelo, tako da ima že kr lepo rjavo polt. Opeklo ga ni. Se mi pa zdi bolj pomembno zdravje, kot pa rjava barva kože. Tako da se nič ne sekiraj-imaš ti bolj prav, kot pa oni z ubogo opečeno punčko. Ignoriraj jih!:bravo:

CatJa -> Ali zaščitite svoje otroke pred soncem? (23.6.2005 15:49:57)

Jan ima veliko pigmenta, tako da ga ni treba nic extra prazit, da bi bil rjav. Lani ko se je rodil, sem ga enkrat samo za pet minut dala na okno, je takoj dobil barvo. Letos je pa tudi ze pravi cigancek, vendar ga vedno, ko greva za dalj casa ven, orng namazem z mlekom za soncenje. Itak se potem stusirava, ko prideva domov. Tako da boljse mal kemije kot opekline.

m_m -> Ali zaščitite svoje otroke pred soncem? (24.6.2005 0:24:50)

ma-ja js bom verjetn mela tut take probleme. Moja mami se vedno žge na soncu. vas sem se tut js (po vzgledu pač pa da sem požela pohvle ala letos maš pa že fajn barvo).

Zdej je drugač. Malo namažem in sebe tut, pa četut smo cel dan v senci. Sam smo še kar bele. Tut če bi ble rjave, bi mami še vedno kaj našla...

Stran: [1]