vročina (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Anonimen -> vročina (21.12.2009 16:29:16)

zanima me ali je 37.06za 11mesečnega otroka že vročina ali ne,ima pa zamašen nosek ali pa ji teče iz noska in malo je razdražljiva in sitna zjutraj sva bile pri zdravniku pa je bilo vse vredo samo malo me skrbi ker se ji je sedaj dvignila temperetura.Zjutraj pa vročine ni imela.Hvala za vse odgovore.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

ledenaa -> RE: vročina (21.12.2009 16:43:00)

Kje pa to ni vročina
vročino zbijaš ko je minimalno 38.5 -če se otrok poćuti ok ,pa je lahko vročina tudi visoka
Čistiš nosek tako da z druge nosnice ven priteče,operil P,parne inhalacije,položajna drenaža

Urska09 -> RE: vročina (21.12.2009 20:11:48)

Ledenaa, zakaj praviš, da to ni vročina? 37,6 je vročina ampak tako nizka, da se je seveda ne zbija.

Vročina je vse, kar je nad 37,0 merjeno pod pazduho oz. nad 37,5 merjeno v ritki ali ušesku. Nima veze ali gre za odraslo osebo ali za dojenčka. Razlika je samo v tem, da dojenčki bistveno lažje prenašajo vročino kot odrasli.

No, vsaj mene so tako učili [sm=smiley1.gif]

Petka09 -> RE: vročina (21.12.2009 20:16:07)

Ja, to je že vročina, samo če se dobro počuti - da je živahna in ji ta povišana temperatura ne predstavlja problemov, potem pustiš. Zbija se res, ko pride na 38,5. Ali pa tudi prej, če je otrok zaspan, brezvoljen, jokav...

Verjetno je kaka virozica, vročina pa proti večeru zna naraščati. Opazuj jo in po potrebi ukrepaj, če bo preveč naraščala. Pa čisti nosek. Razdražljiva je verjetno zaradi noska, ker težko diha.. .Saj pri prehladih smo tudi odrasli ponavadi tečni in živčni, ker komaj čakamo, da mine. Veliko zdravja!!

bina30 -> RE: vročina (21.12.2009 20:33:50)

Ravno danes sva bila s sinekom (10m) pri zdravniku in ima gnojno angino. Ima tudi povišano TT (do38,8) in mi je rekla, da mu naj zbijam, kaj pa je pod 38 pa ne, ker se more telo samo malo spopadat z boleznijo.
Če ti takoj otroku zbiješ vročino (recimo že pri 37,5), potem telo sploh nima možnosti aktivirati imunskega sistema, da bi malo "delal". Tako, da ne mu zbijat tako hitro!

K_a_t_i -> RE: vročina (21.12.2009 21:03:35)

IZVIRNO SPOROČILO: pijči

zanima me ali je 37.06

37,06 ni
37,6 je pa rahlo povišana - nič kritičnega, nakazuje pa, da se nekaj dogaja (če je pa to v ritki ali ušesu je pa res minimalno povišana)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.12.2009 8:47:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: vročina (22.12.2009 9:46:17)

vročina oz.povišana telesna temperatura je ravno tako kot kihanje ,kašljanje obrambni mehanizem telesa,po domače povedano telo zvišuje temperaturo da bi skurlo bakterije,viruse..ker le ti ne preživijo pri visokih temperaturah.telesna temperatura je normalna do 37,2,odvisno pa je tudi kdaj jo meriš,ker je lahko malo povišana tudi po kosilu, zaradi povečanega matabolizma,po spanju..in kje jo meriš,ker če ti otrok leži na levem ušesu in potem zmeriš temp.v tem ušesu sigurno ne bo prav pokazal termometer.dober pokazatelj pri malo povišani temp.so tudi stopala in dlani,ki so ponavadi hladne glava pa vroča -to pomeni da temperatura še raste .

štrumfek -> RE: vročina (22.12.2009 13:15:41)

meni je P rekla da se začne temperatura zbijat ko le ta doseže 38.5-39
prej pa ne

Stran: [1]