španka
|
Upam, da me boste razumele, ker moja slovenščina ni najboljša. Naš Erik je skoraj 7 m. star. Samostojno sedi, brez težav se obrne iz hrbta na trebuhu, itd. Vse od 6 meseca. Ko smo bili na pregledi pri pediatrinji je jokal cel čas, kot če bi imel živčni napad (pediatrinja ni preveč prijazna). Zato Erik se ne premika, se ne obrne na trebuhu, samo joka in joka. Ona misli, da ima težave z razvojnim . Ko ji povem, da to ni res, da doma vse lepo naredi in da je veliko napredoval, ona samo me pogleda in reče "nič vas ne razumem, gospa". Do takrat, nikoli nisem imela težav zaradi jezika, niti v porodnišnici, kjer so vsi bili zelo prijazni z mano. Ampak ta ženska misli, da ne razumem slovensko zato, ker je ne govorim perfektno. Ko nekaj ji razložim, nič ne posluša. Moj mož vedno pride z mano, ampak ji je vseeno. Ona tudi mu ne verjame, ker je on cel dan v službi in ne vidi, kaj dojenček zmore in česa ne. Samo jaz to vidim in to za njo ni dovolj. No, potem smo dobili napotnico za razvojno ambulanto. Bojim se, da se bo nekaj podobnega zgodilo. Da bo Erik jokal in da bodo mislili, da ima zares težave.Popolnoma zdrav je, res! Ampak nihče mi ni verjame. A je katera v podobni situaciji kot nama? Nočem, da gre moj sin na terapijo, ki je sploh ne potrebuje!