Hope2 -> RE: Prekmurska gibanica (21.12.2009 13:52:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ***Želva*** http://www.hofer.si/si/html/product_range/2744_12431.htm Še tukaj en recept. Še najbolj podoben recept naših babic. Le da naše babice niso nikoli dajale v prekmursko gibanico jabolk. In sploh ne vem od kje jim to, pa še tako so jo potem registrirali kot originale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] . Še pred 15-20 leti se je tej z jabolki reklo, ljubljanska gibanica, zdaj pa kar prekmurska. Le da z asmetanov preliv uporabi kar rastlinsko smetano in ne rabiš nobenih jajc. Jajca se ne rabi dat niti v skuto, po želji, samo je bolje, da je bela skuta, kot rumena. Pri palsteh moraš zelo paziti, in vse narahlo dajati, nič potiskati, ker če boš na enem mestu pritisnila,n ebo ravna plast, temveč bo valovita gibanica. Vlečeno testo lahko kupiš. za vmes daš 1 list, na vrhnjo plast daš 2 lista, ta zadnja dva oba premažeš. Spodnjo plast narediš iz testa kot za navadne piškote. Razvaljaš na 0.5cm debelo Še en nasvet tule, ko jo narediš in premažeš zgornjo plast testa, potem zgornjo plast testa z nožem zareži na kocke, ker če boš spekla in potem pečeno zarezala, se bo lahko lomilo ali cefralo.
|
|
|
|