saratanja -> utrgal se mi bo (23.6.2005 13:08:59)
|
!Hola! Pri nas se je tudi tam okol četrtega, petega meseca začeli problemi s spanjem. Če je med dojenjem zaspal in sem ga dala v posteljico, pa se ni predramil je še šlo. Če pa sem ga dala budnega v posteljico, je nekaj časa gledal okoli in budno čakal, kdaj ga boš dvignil. Potem pa je najprej začel z najbolj očarljivimi nasmeški, ko to ni delovalo pa s sitnarjenjem...in dlje ko si ga puščal bolj je padal v histerijo. na koncu sem vedno obupala in ga dvognila k sebi in ga med hojo in pestovanjem uspavala. Pa je tud to delovalo samo nekaj časa...Je potem še v naročju začel protestirat in kričat. Pri nas je bilo vedno bolj obupno. Eno ali dve uri uspavanja in prepevanja, da sem bila že vsa hripava, da je potem tamalček zaspal za kakšnih 15 minut čez dan..(ponoči je bilo malo bolje). To sem počela toliko časa, da sem ugotovila, da ni nobenega konkretnega vzroka za njegovo jokanje. Mali enostavno ni hotel spati in pika. Počel je vse, samo da se nebi uspaval. Uf..dolgovezim. Skratka, jaz sem upeljala spalne urice. Ob določenem času sem ga položila v njegovo posteljico, sama pa sem bila poleg in popravljala dudo, ga včasih pobožala.. prve dni je bilo zelo mučno...jokanje, premetavanje, izsiljevanje. Venda pa se je nekako navadil in začel spet brez kričanja spati. Vse to je šlo, do trenutka, ko je odkril, da se da v postelji čudovito stati...... človek ne more opisati, kakšen zmagoslaven in nagajiv je lahko nasmešek na tem majčkenem obrazku, češ lej me mami, a ne vidiš da nočem spati...:zmeden2: Ah, upam da bo z leti vendarle vzljubil spanje.:))) Pogum
|
|
|
|