utrgal se mi bo (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


metaa -> utrgal se mi bo (23.6.2005 12:36:09)

Zdej sem pa že čist preč. Že par dni nas dajejo problemi s spanjem. Preden zaspi je celo uro cel hudič:hudicek:. Joče, kaj joče: kriči kot utrgana in ne registrira nič in nikogar. Se mi bo glihkr pomedl.
Noro je zaspana, kot zombi, ima čist rdeče oči, a zaspat ne more, pol pa kriči... Sem probala v avtu, vozku, nič ne pomaga. Ponoči sicer tako kot prej spi celo noč (12-14 ur), a da jo spravmo spat je naporen projekt kričanja in presneto dobrih živcev.Zdajle le po uri dretja zaspala za svoje pol ure. Se že bojim, ko bo popoldne in zvečer spet zaspana. Nikol ni bil problem, sedaj pa je živ obup. A se vam to tudi dogaja, kako pa jih ve uspavate? A mislite, da so zobki (4 mesece je bla stara)?
Sory, mal sem mogla pojamrat, ker sem čist na konc.




ribica. -> utrgal se mi bo (23.6.2005 12:50:05)

Ja, res je živce parajoče, če se kr v tri krasne derejo. To se dogaja tud pri nas, čeprav druge vrste dretje, ker je starejša. Oglasila sem se smao toliko, da sočustvujem s tabo, ker tud mene psihično čist izčrpa včasih s tem dretjem. Bi se kr sesedla v en kot. Potem pa že nekako gre, mora.Kaj češ, taki so naši srčki.




saratanja -> utrgal se mi bo (23.6.2005 13:08:59)

!Hola!

Pri nas se je tudi tam okol četrtega, petega meseca začeli problemi s spanjem. Če je med dojenjem zaspal in sem ga dala v posteljico, pa se ni predramil je še šlo. Če pa sem ga dala budnega v posteljico, je nekaj časa gledal okoli in budno čakal, kdaj ga boš dvignil. Potem pa je najprej začel z najbolj očarljivimi nasmeški, ko to ni delovalo pa s sitnarjenjem...in dlje ko si ga puščal bolj je padal v histerijo. na koncu sem vedno obupala in ga dvognila k sebi in ga med hojo in pestovanjem uspavala. Pa je tud to delovalo samo nekaj časa...Je potem še v naročju začel protestirat in kričat.

Pri nas je bilo vedno bolj obupno. Eno ali dve uri uspavanja in prepevanja, da sem bila že vsa hripava, da je potem tamalček zaspal za kakšnih 15 minut čez dan..(ponoči je bilo malo bolje). To sem počela toliko časa, da sem ugotovila, da ni nobenega konkretnega vzroka za njegovo jokanje. Mali enostavno ni hotel spati in pika. Počel je vse, samo da se nebi uspaval.

Uf..dolgovezim. Skratka, jaz sem upeljala spalne urice. Ob določenem času sem ga položila v njegovo posteljico, sama pa sem bila poleg in popravljala dudo, ga včasih pobožala.. prve dni je bilo zelo mučno...jokanje, premetavanje, izsiljevanje. Venda pa se je nekako navadil in začel spet brez kričanja spati.

Vse to je šlo, do trenutka, ko je odkril, da se da v postelji čudovito stati...... človek ne more opisati, kakšen zmagoslaven in nagajiv je lahko nasmešek na tem majčkenem obrazku, češ lej me mami, a ne vidiš da nočem spati...:zmeden2:

Ah, upam da bo z leti vendarle vzljubil spanje.:)))

Pogum




Tinna -> utrgal se mi bo (23.6.2005 13:09:40)

Tud mi smo imeli eno tako obdobje, ko Luka kar ni hotel pa ni hotel zaspat in je potem ravno tako spal celo noč in še danes. Smo tud krivili zobke...vedno ko je siten...o zdej so zobki...pa jih še vedno ni.
Ti pa prav verjamem, da je včasih za znoret. Jaz ko je prav siten in zaspan ga potem po vseh mukah in težavah spravim v mojo posteljo in mu tam dam čaj in dudo in pol zaspi s tem, da mi še prej urihta trajno na glavi tako me cuka za lase.

Upam, da bo boljši in da boš čimprej našla metodo kako pomirit tvojo malo.9nebesa




Tinna -> utrgal se mi bo (23.6.2005 13:14:35)

Ja res je full hecno, ko pridem zjutraj v sobo, ko me ta mali pokliče pa on stoji v posteljki in kuka k vratom kdaj ga pridem iskat. Pa tako zmagoslavno se smeji in se kar spusti z ograjice, ko pridem pa ga pol malček ravnotežje matra.
Res so hecni ti naši mali nagajivčki...včasih so tako sitni, da bi najraje ga nadrl a potem te pogleda z takimi nežnimi očki in se ti nasmehne in je vse pozabljeno.9nebesa




Anonimen -> utrgal se mi bo (23.6.2005 13:57:45)

ko se je moja tko drla je mela vnetje ušesa :zmeden:

lp, lara




dory -> utrgal se mi bo (23.6.2005 14:01:15)

Nas je tko krical prve tri mesce v obdobju krcev :):zmeden:




Skabi -> utrgal se mi bo (23.6.2005 15:13:20)

Če bi moj :duda: ponoči spal 12-14 ur skupaj, bi komot preživela kako uro joka čez dan.
Te pa razumem, da živci trpijo.




Skabi -> utrgal se mi bo (23.6.2005 15:20:48)

Malo grdo sem se prej izrazila.:ups: Nisem hotela, da to zgleda, kot da nimaš pravice jamrat. Se vidi, da se že pol leta nisem naspala.
Naš tamali je nazadnje zelo jokal, ker je imel vnetje ušes. Pa ni imel vročine. Jaz bi tvojo kar k zdravniku peljala, naj pogleda ušeska.




lutka -> utrgal se mi bo (23.6.2005 16:55:04)

tudi pri meni se dogaja ista zgodba............Dvojčka sta stara 13 mesecev.......Matica dam v posteljo ga pokrijem s pleničko in zaspi...........Z Žigecom je popolnoma druga pesem :zmeden:.................ne mine dan, da se ne bi jokal , kričal , brcal, ko je treba spat.

Včsih je že tako zaspan, da ga noge ne držijo več.............a ko ga dam v posteljo.........jok:((:((...............in to takšen jok, da samo čakam kdaj mi bo kdo izmed sosoedov pozvonil na vrata in me vprašal kaj delam z njim.............to uspavanje mi pobere skoraj vso energijo.........poskusila sem že vse,pa nič ne zaleže...........vse skupaj je še toliko slabše,ker se tako "dere" da mi zbudi Matica .....in potem znorim jaz :(:(:(:(:(

tudi meni bi kašen nasvet prišel še kako prav....:(




Soncnica -> utrgal se mi bo (24.6.2005 11:34:45)

Hoj!

Jaz moram sicer hitro potrkat, ker naš mali trenutno pridno spančka, te pa čisto razumem in sočustvujem s tabo. Kadar je pri nas doma tako "divje" vedno pomislim na kolegico, ki ima dvojčka. Predstavljaj si te uboge ženske, ko se jim dva dereta naenkrat. Tisto je pa res noro. To mene vedno pomiri. Mogoče bo to pomagalo tudi tebi. Ena :rozica: samo zate, drži se!




Stran: [1]