|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rok za rešitev pritožbe
21.12.2009 8:08:38   
maja&m
Ali morda katera ve kolikšen je rok za rešitev pritžbe ministrstva? 11.11. sem dala na CSD pritožbo, 16.11. so mi iz CSDja poslali odstop pritožbe ministrstvu, to pa mi še zdaj ni poslalo odgovora.

Zdaj pa ne vem ali naj še počakam ali naj pokličem in vprašam kako zadeve stojijo?

lp

Maja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
21.12.2009 8:12:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu maja&m)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rok za rešitev pritožbe
21.12.2009 8:28:31   
Luni
Koledarskih.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.12.2009 8:29:46   
maja&m
mah torej moram še čakatiuser posted image user posted image
Hvala za tako hitre odgovore

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2010 12:46:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maja&m

Ali morda katera ve kolikšen je rok za rešitev pritžbe ministrstva? 11.11. sem dala na CSD pritožbo, 16.11. so mi iz CSDja poslali odstop pritožbe ministrstvu, to pa mi še zdaj ni poslalo odgovora.

Zdaj pa ne vem ali naj še počakam ali naj pokličem in vprašam kako zadeve stojijo?

lp

Maja

Včasih je potrebno upoštevati celotno proceduro, v tem primeru je imel CDS rok 60 dni, koledarskih, kot se šteje tudi rok za pritožbo, spor id., in če je nek organ odstopil zadevo, ima ta organ, ki mu je bilo odstopljeno, dva meseca za odločitev. Če po 4 mesecih ne dobiš nikakršnega odgovora, gre za določbe upravnega spora, s tem, da mora biti dokumentacija popolna.

Morda v vednost, določene pravne podlage določajo na ministrstvih tudi 15 dnevni rok. Vendar, je potrebno preveriti za katere.

Maja, vsekakor pokliči in povprašuj, pa prijazna bodi.

(odgovor članu maja&m)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2010 19:47:21   
maja&m
Repka, hvala. Res imam jutri namen poklicati najprej na CSD in potem mi naj povejo na koga naj se obrnem, če oni ne bodo vedeli kaj je zdaj s to pritožbo. Bi bilo dobro, ker mi voda že pošteno v grlo teče.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2010 22:08:17   
tetka5
Oila :)

Ministrstvo ima po ZUP dva mesca časa da odloči o pritožbi. Torej ti si pritožbo vložila 11. 11. 2009 in ima ministrstvo časa do 11. 1. 2010 časa, da odloči o tvoji pritožbi. 12. 1. 2010 nastopi molk organa, in takrat lahko ti sprožiš upravni oziroma socialni spor (odvisno za katero zadevo gre).

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2010 22:15:19   
maja&m
tetka5 - najlepša hvala za info

(odgovor članu tetka5)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.1.2010 2:38:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tetka5

Oila :)

Ministrstvo ima po ZUP dva mesca časa da odloči o pritožbi. Torej ti si pritožbo vložila 11. 11. 2009 in ima ministrstvo časa do 11. 1. 2010 časa, da odloči o tvoji pritožbi. 12. 1. 2010 nastopi molk organa, in takrat lahko ti sprožiš upravni oziroma socialni spor (odvisno za katero zadevo gre).

Molk organa nastopi, če nikome ništa. Povedala je, da je organ odstopil zadevo prisojnemu organu. Na prvi organ, ki je vložila pritožbo, je jasno, da tovrstno ministrstvo ne bor odločalo, torej, 60 dni pripada drugemu, pristojnemu organu za odločitev. Pa še nekaj - rok se začne šteti šele naslednji dan, po prejemu.

(odgovor članu tetka5)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2010 19:43:30   
tetka5
Se strinjam...sem malo nerazumno napisala. Molk organa torej nastopi 12. 1. 2010, če do takrat ne dobi odgovora in takrat lahko sproži upravni ali socialni spor.
Lej sori Repka sam res ne razmem kaj si hotla povedat, da ne bo ministrstvo odločalo (mogoče sem narobe razumela). Povedala je da je CSD odstopilo Ministrstvu, kar pomeni, da CSD meni, da je v postopku prav postopalo in da je odločba pravilna in zakonita glede na dejansko stanje. Pritožba se vedno vloži na prvi stopnji (pri organu ki je odločbo izdalo) in jo nato ta odstopi drugi stopnji. Lahko pa tudi prva stopnja izda nadomestno odločbo, če spozna da ga je res v kamn.
Pa ZUP določa, da ima organ časa za odločitev dva meseca in ne 60 dni (256. člen ZUP).
Drugače se postopek na zahtevo stranke začne, ko stranka stori za to prvo dejanje (recmo vloži pritožbo) torej v konkretnem primeru se je postopek začel 11. 11. 2009 in ne 12. 11. 2009. Kadar pa se recimo vroči stranki odločba in ima ta 15 dni časa, da se pritoži pa začne rok teči naslednji dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.1.2010 20:36:52   
maja&m
Punce hvala za vse info. Sem danes dobila odločbo iz Ministrstva in so mi ugodili.user posted image  Samo spet bom morala čakati, ker gre v ponovno obravnavo na CSD in ta ima čas 30 dniuser posted image . Tak, da bo ta mesec še vedno srovšnauser posted image

(odgovor članu tetka5)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?