Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 21.12.2009 8:12:25
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: rok za rešitev pritožbe 21.12.2009 8:28:31
|
|
|
|
Luni
|
Koledarskih.
|
RE: rok za rešitev pritožbe 21.12.2009 8:29:46
|
|
|
|
maja&m
|
mah torej moram še čakati Hvala za tako hitre odgovore
|
|
|
|
RE: rok za rešitev pritožbe 5.1.2010 12:46:34
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja&m Ali morda katera ve kolikšen je rok za rešitev pritžbe ministrstva? 11.11. sem dala na CSD pritožbo, 16.11. so mi iz CSDja poslali odstop pritožbe ministrstvu, to pa mi še zdaj ni poslalo odgovora. Zdaj pa ne vem ali naj še počakam ali naj pokličem in vprašam kako zadeve stojijo? lp Maja Včasih je potrebno upoštevati celotno proceduro, v tem primeru je imel CDS rok 60 dni, koledarskih, kot se šteje tudi rok za pritožbo, spor id., in če je nek organ odstopil zadevo, ima ta organ, ki mu je bilo odstopljeno, dva meseca za odločitev. Če po 4 mesecih ne dobiš nikakršnega odgovora, gre za določbe upravnega spora, s tem, da mora biti dokumentacija popolna. Morda v vednost, določene pravne podlage določajo na ministrstvih tudi 15 dnevni rok. Vendar, je potrebno preveriti za katere. Maja, vsekakor pokliči in povprašuj, pa prijazna bodi.
|
|
|
|
RE: rok za rešitev pritožbe 5.1.2010 19:47:21
|
|
|
|
maja&m
|
Repka, hvala. Res imam jutri namen poklicati najprej na CSD in potem mi naj povejo na koga naj se obrnem, če oni ne bodo vedeli kaj je zdaj s to pritožbo. Bi bilo dobro, ker mi voda že pošteno v grlo teče.
|
|
|
|
RE: rok za rešitev pritožbe 5.1.2010 22:08:17
|
|
|
|
tetka5
|
Oila :) Ministrstvo ima po ZUP dva mesca časa da odloči o pritožbi. Torej ti si pritožbo vložila 11. 11. 2009 in ima ministrstvo časa do 11. 1. 2010 časa, da odloči o tvoji pritožbi. 12. 1. 2010 nastopi molk organa, in takrat lahko ti sprožiš upravni oziroma socialni spor (odvisno za katero zadevo gre).
|
|
|
|
RE: rok za rešitev pritožbe 5.1.2010 22:15:19
|
|
|
|
maja&m
|
tetka5 - najlepša hvala za info
|
|
|
|
RE: rok za rešitev pritožbe 6.1.2010 2:38:34
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tetka5 Oila :) Ministrstvo ima po ZUP dva mesca časa da odloči o pritožbi. Torej ti si pritožbo vložila 11. 11. 2009 in ima ministrstvo časa do 11. 1. 2010 časa, da odloči o tvoji pritožbi. 12. 1. 2010 nastopi molk organa, in takrat lahko ti sprožiš upravni oziroma socialni spor (odvisno za katero zadevo gre). Molk organa nastopi, če nikome ništa. Povedala je, da je organ odstopil zadevo prisojnemu organu. Na prvi organ, ki je vložila pritožbo, je jasno, da tovrstno ministrstvo ne bor odločalo, torej, 60 dni pripada drugemu, pristojnemu organu za odločitev. Pa še nekaj - rok se začne šteti šele naslednji dan, po prejemu.
|
|
|
|
RE: rok za rešitev pritožbe 6.1.2010 19:43:30
|
|
|
|
tetka5
|
Se strinjam...sem malo nerazumno napisala. Molk organa torej nastopi 12. 1. 2010, če do takrat ne dobi odgovora in takrat lahko sproži upravni ali socialni spor. Lej sori Repka sam res ne razmem kaj si hotla povedat, da ne bo ministrstvo odločalo (mogoče sem narobe razumela). Povedala je da je CSD odstopilo Ministrstvu, kar pomeni, da CSD meni, da je v postopku prav postopalo in da je odločba pravilna in zakonita glede na dejansko stanje. Pritožba se vedno vloži na prvi stopnji (pri organu ki je odločbo izdalo) in jo nato ta odstopi drugi stopnji. Lahko pa tudi prva stopnja izda nadomestno odločbo, če spozna da ga je res v kamn. Pa ZUP določa, da ima organ časa za odločitev dva meseca in ne 60 dni (256. člen ZUP). Drugače se postopek na zahtevo stranke začne, ko stranka stori za to prvo dejanje (recmo vloži pritožbo) torej v konkretnem primeru se je postopek začel 11. 11. 2009 in ne 12. 11. 2009. Kadar pa se recimo vroči stranki odločba in ima ta 15 dni časa, da se pritoži pa začne rok teči naslednji dan.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?