TomTaylor -> RE: Sobotni klepet (20.12.2009 9:33:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa Tudi jaz bi prosila za kuharske ideje.Čeprav če bi blo po moje bi bla najbolj vesela se odpravit smučat za ene dan. Včeri je kupil bučke in korenček.dušenine mara.Kaj naj naredim z njimi? tiste zelene, cokete ne? Meni je te bučke tut ful škoda podušit, ker so ful dobrega okusa npr. pečene, pa na žaru... Jz najraje naredim tako; rabim: 1 veliko čebulo, ki jo narežem na debelejše kocke 1-2 paradižn ika, narezana na večje kose 2 bučke, ki jih narežem po dolgem cca 0,5 cm debelo, 1-2 korenčka prav tako na trakove v velikosti in debeline kupljenega pomfrija, 2 -3 večje krompirje narezane za pečenje 3 razpolovljene stroke česna (če imam doma še svežo papriko potem dodam še na večje kose narezano papriko) vse to dam skupaj v plastično posodo, dodam obilo olivnega olja ter začimbe (najenostavne so kar mediteranska ali pa provansalska zelišča), malenkst popra. Vse skupaj dobro premešam, kar z rokami in pustim enih 20 minut v "paci". Solim pa NE, ker sicer bi zelenjava oddala vodo, tega pa nočem, torej solim šele proti koncu pečenja. Dam v pečico in pečem cca. uro na 180 ali 45 na 200. Nam je FUL všeč, sploh korenček je pečen ful dober njamm.. ....sem sama sebi lušte zdaj naredila..pa bučke še imam v hladilniku...
|
|
|
|