JULKE ZASPANKE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Grascakinja -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 10:32:03)

O, a danes se pa še niste pofočkale? Vse spančkate?

Jaz sem ravno "pozajtrkovala" kup sadja in jogurt v mikserju zmešano, mnjami.
Kaj pa vam paše jest v teh vročih dneh?

Sicer nič novega, še smo v enem kosu kljub polni luni, noge otečene, trebuh otrdeva za vsako malenkost, vroče je in danes imam zelo pester delovnik: počivanje :zaspan:! Kar bom pa uspela še zraven naredit, bo pa toliko bolje. :bravo:

Zdaj že vsak, ki me vidi, sprašuje, kdaj bo, pa če sem še v enem kosu in komentira, da bo pa zdaj zdaj. Zaenkrat mi je še OK, samo da ne bo potem postalo nadležno...:)-

No, sem se odločila, da grem posteljnino malo prezračit ven, pol pa hitro nazaj noter, da se ne scvrem :)-!

Lep dan vam želi pupa :rozica::rozica::rozica:!

p.s. KAJ NAJ SKUHAM ZA KOSILO????

Pia73 -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 10:54:57)

O pupa25 ti si pa že za rodit, to sem si jaz vedno želela - 14 dni prej, ko je za :duda: čist O.K. Pa mi ni bilo dano, verjetno mi tudi drugič ne bo.

Mene še vedno in kljub vročini daje volčja lakota,... :((:((:(( Kaj morem, če ne jem mi je pa slabo. Tudi sicer. Kilogrami so temu primerni +16/17 kg, obseg trebuha pa je danes že tudi 116 cm. Torej ni čudno, da me vsi sprašujejo; A zdaj bo pa kmalu, a ne? Pa pravim, da ne, da samo izgleda tako,... Saj bo,...

Jaz pa moram iti danes po mamo pa jo peljati k zdravniku, že drugič ta teden a samo tako ji lahko pomagam, saj za drugo rabo nisem, pa v avtu brez klime po tej vročini. Pa, če sem le lahko koristna. Pa še nekaj na banko skočim. Pol pa pridem domov pa po tamalga v vrtec, da mi ne bi bilo slučajno dolgčas,...... :)-:)-:)-

Danes sem pa slabo spala, sin se je zbujal, pa meni je bilo hladno pa sem se pokrila pa mi je bilo vroče,... :grrr:

Aja, še tole pravljica 1 ura je cca 1.000 SIT za vse podrobnejše informacije pa pokliči 03/7810254 je tam en zelo prijazen fant.

Sedaj pa grem,.... :kuza::kuza::kuza:

LP :nosecka: Pia73 in :duda: 35t 6/7

Anonimen -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 11:00:41)

Ooooo Pupa, zaspanka :racka:

Pri nas tudi ni nič novega...dragi kosi travo, jaz berem knjigo in držim vse štiri čimdalj od sebe :)-

Spali smo ko ubiti...razen ob pol 4ih, ko se je našemu psu mal strgalo in je lajal ko zmešan...in pol me moj :love: čisto mrtvo hladno vpraša, če ne bom šla nič pogledat, kdo hodi okol bajte :grrr: katastofa...sej kao zjutraj pa ni vedel, da mi je sploh kej rekel :)- moški :)-

Danes se grem pa malo polepšat (kitke), da bom imela naslednji mesec čimmanj dela z lasmi...obljubim slikce, ampak proti večeru :bravo:

Kosilo :zmeden:
Šnicel fajn popeči, daj zraven na trakce narezano rdečo papriko in paradajz...pusti, da se mal čmari, in notri vsuj kuhane široke rezance (hmmm, kje je smajli, ki se oblizuje?)

Lep dan :rozica:

Anonimen -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 11:02:24)

Ej, zakaj imate vse tolk velike trebuhe? Jaz imam obseg še vedno 103 oz. 104 cm :zmeden:

Nič jasno :zmeden2:

Grascakinja -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 11:15:23)

Pia, kok deleč pa ti še voziš? Men je kar bed, sem se omejila na 20 km, tolk da grem lahko če je kej nujnega k mami, pa še tist s slabo vestjo. SI predstavlaš, da se mi v kakem Šparu voda ulije??? To bi pa blo, a?

Kdaj si pa prvič rodila? Prej al kasnej od PDP?

Tinka, moj buša že 3 mesce štrajka na 107 cm, ne se sekirat... še 3 centi, pa si me ujela! Zdej sploh ne zgleda več tok velik, k je včasih..:zmeden:

Pr vas je :kuza: laju, pr nas začnejo pa ko po uri vsak jutr ob pol 4 lastovke napizdevat svoje otroke (al pa otroc težit mami naj jih nafotra, ne razumem čist, kaj se menjo). Vglavnem sej jih mam ful rada, ampak tale tč se mi pa dere vsak jutr da je kap. Ni za živt.
Tvoj verjetno res ni vedu, kaj govori. Moj :love: je zadnč v sanjah izjavu "rozinova potička"...:)- Je bil tolk prisrčen. Pa mi ni verjel, da je to reku...Pol pa ugibej, kaj rad papca:)-
Kero knjigo pa bereš?

LONA13 -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 11:30:25)

Ojla beybe,
sem se ravno zvlekla iz pojstle, sm še taka kot da bi me tank povozu.
Mal sem se pomirila glede včeraj- sej tko al tko ne morem nč narest.
Samo še dobrih 14 dni pol bo pa akcija, naslednji teden me bodo vsi zapustil/moji gredo na morje + :love: starši gredo na dopust, brat je že šel, :love: dela cele dneve tko da bo zelo pestro če se bo začel kej dogajat. Doma mam sam dve babice pa še tiste ne prideta dalj kokr okol hiše :)-:)-:)-:)-:)-. Mislm da si bom mogla omislt razvedrilo, sam ne vem kaj - kakšni predlogi?

Pupa25-moje kosilo danes: pečeni kare + pečen krompirček pa zelena solata zraven (simpl pa dobr)
Lp, Lona

pravljica -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 11:59:54)

pia hvala za podatke!

sem pa mislila da bo danes tisto o oblačilih vse od julijk :zmeden2:

men že moj :love: en čas govori, da naj mal neham tolk okol laufat, da kej ne pride tam sredi mesta al pa kje v europarku pa v mercatorju...pa ne morm bit skoz na relaciji dom - šola - dom alo! na to, da bi mi kej odteklo sredi ulice al pa v trgovini pa raj ne mislim, čeprav je bla zadnjič kar panika, ko se je izcedek ulil iz mene, pa nisem vedela, al se kaj vidi al ne :)-, sem noge sam skupi stisnila in sem se kar bala vstat s stola, da ne bi kaj steklo po nogah in po tleh...le kaj bi potem 8)

mam že take lušte po sprehodu z vozičkom 9nebesa, po drugi strani bi bil pa :modri: tako lepo darilo za :love: 30. r.d. 15. 7. a ne :)...eh, pa kje je še to, ne se hecat!

LONA13 -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 12:12:18)

Jest tud komej čakam da ga spoznam, pa kokr zgleda še nekaj časa ne bo ven pogledal. Pred sedmimi tedni je že ven rinu, zdej pa ne duha ne sluha.:)-:)-:)-.
Če me že zdej heca, kaj še le bo!!!

PBJ -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 12:48:56)

Pravljica, tvoj :love: pa ima rojstni dan takrat kot jaz... 15.7.;););)

malika -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 12:59:09)

A ne, nič zaspanke :)- .

Jaz pa imam danes delovni dan.Malo čistim po stanovanju in imam namen še košarico za tamalega pripravit in voziček generalno očistit (je bil zdaj 3 mesece v kleti).

Ima katera tak mlečen izcedek? Meni se je zjutraj vlilo enih par kaplljic , potem pa nič več. Kaj bi to bilo? Pa enkrat prej sem ga že imela :zmeden:

LONA13 -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 13:07:18)

Malika, kest ga mam tud, baje je to normalno proti koncu. Sem dobila svečke Canesten pr G.

Jest mam dons tud sindrom pospravljanja: sm se spravla na hladilnik (bogi):)-:)-:)-:)-:)-.
Pol grem pa kuhat, popoldan grem pa na obisk h kolegici, ki ima 1 mesec staro punčko. Grem izkušnje nabirat----:)-:)-:)-:)-.

Kaj pa ve počnete na ta vroči dan.

anckabancka -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 13:18:47)

Malika, ja z mam mlečen, precej redek izcedek. Ponavadi ga je zjutri mal več, ko vstanem, pa zvečer... Sem se jaz tud spreaševala kaj je to :zmeden:

Sem jaz tud dons šibala naokoli... Sem hladilnik spucala v nulo, pa bila sem v mestu - v lekarni - nabavla še zadnje stvari za :duda: , pa malinov čaj sem kupila (končno!), pa modrc za dojenje sem iskala po celi LJ. A je to res tolk težko dobit? Ustreza mi le eden od Triumpha, pa nimajo nikjer tiste cifre, ki bi jo jaz rada (80E)

Vprašanje za tiste, ki ste že rodile: a se obseg modrca po porodu zmanjša? Ker so me zadnjih 14 dni vsi modrci začel ful tiščat, pa me pomoje po porodu, ko gre trebuh stran ne bojo več...

Za kosilo si bom pa zdele kar raviole skuhala. Pa mal blitve bom potenstala, pa eno skledo solate z rukolo in redkvico. MMM, sm že čist lačna, grem delat, da ne padem skupi.

;)

CIPRESA -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 13:41:59)

Še jaz danes malo pozno. Midva sva ravnokar pojedla pečene hrenovke pa pečen krompirček pa zeleno solato.

Zdaj pa komi diham, zdele pa pod tuš (jaz se namreč tuširam ene 3X na dan pod mrzlo vodo, ker mi je takooo vročee) pol greva pa k tašči in tastu mal pogledat.
Mojega nečaka Anžeta pa tkooo zelooo pogrešam, je šel prejšnjo soboto na morje pa pride domov v nedeljo in bo tetica pripravila kosilo da nebo revček lačen. Mi je kar malo dolgčas po njem ko me je vsak dan prišel pogledat in sva šla na sprehod, sedaj pa..... Pa saj bo greva zdele tko kot sem rekla mal na obisk k moževim staršem pa bratu in tam so tudi trije rokovnači pa me bodo mal v dobro voljo spravel.

Drugače pa nič kaj bolje kot ve, ravnotako z dvema krofoma se sprehajam pa mal likam pa kuham pa.... KG prav tako tam okoli +16KG, obseg trebuha pa ni tako velik še vedno tam okoli 103cm, nevem kam se redim, ker v trebuh se ne zgleda da nekam drugam, kam bom pa pol vidla.
Rodit bi šla pa tudi že...komi čakam da bo za mano se jaz že tudi vidim z vozičkom. MAl me je sam strah tega, če bom znala vse poštimat, pa vsi pravijo da pride to samo od sebe, pa me je še vedno mal strah kako bom dvigovala tako nežno majhno bitje???? Pa pol še oblačla..

CIPRESA

valentina. -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 13:43:30)

evo še mene,

zdaj se moram odpravit kupit darilo :love: za rojstni dan, 2.7., sproti bom kupila še banjico za malega.

včeraj zvečer me je tako hrbet začel bolet ko :hudicek:, da sem že mislila ... Res upam da ko se bo začelo zares, bo to podnevi. Tu pri nas je taka sopara, da je za crknit in jutri dopoldan se grem skotalit do plaže, nekam bolj na skrito. Me prav zanima kako je plavat s trebuhom; vsaj utopit se ne moreš:)-.

Lep dan vsem, valentina :rozica:

CIPRESA -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 13:47:25)

Joj Valentina a pa lahko plavaš????
Mene pa strašijo da nesmem, ker lahko sprožim porod predčasno...pa bla,bla,bla.....
G pa raje ne vprašam ker me itak ne posluša in kar nekaj svojega govori.

valentina. -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 13:52:02)

Cipresa, bom plavala pa mrtvaka :)-:)-:)-. Pol pa naj me moj :love: zvleče iz vode kot ve in zna; res, samo da se malo pomočim, sej ne bom pretiravala.

CIPRESA -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 14:05:22)

Saj te čisto razumem, kaj vse bi jaz dala za 5 minut namakanja v vodi. Pa še kopat se naj nebi smela po mnenju moje predrage G tko da se v vodo nisem vlegla že kar 8 mesecev pa pol se tud ne bom smela kakšen mesec, ko se bom pa lahko, me bo moram pa tudi :love: ven potegnit na silo, ker pomoje samam nebom šla ven.

sky -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 14:21:19)

Pa da se še jaz malo razpišem po dolgem času;)!

Mi je valentina. naredila take lušte, da se :((! Pa me letos sploh ni nič vleklo na morje, potem pa takole v trenutku dobiš lušte. Bodoči babici in dedka pa ravno uživajo (skupaj) na :morje:.
Drugače pa ne vem, kaj naj sama s sabo:(! Ker imamo že kar lep čas vse lepo pripravljeno (torbi sta tudi že en čas spakirani), celi ljubi dan nimam kaj pametnega početi, pa še da se mi nič ne :ups:. Potem pa se prekladam na relaciji hladilnik - TV - računalnik - hladilnik ... :grrr:.
Kar se tiče samih dimenzij, sem pridelala +14kg (kar je :bravo:, glede na dejstvo, da sem imela ze pred tremi meseci +11kg), buši se je pa lepo zasidral pri 97 cm.
:roza: me neprestano brca in boksa, tako da je že sedaj zelo zahtevno :duda:.
Za kosilo bo pa danes francoska solata (s testeninami in sirom) in pa popečene klobasice. Pol dneva zabijem s tem, da študiram, kaj dragemu možeku skuhati za kosilo:)-.
Tak, zdaj grem pa spet do TV, potem pa na hladilnik, pa nazaj na net itd...
Lep dan vsem :nosecka:! Saša

LONA13 -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 14:28:02)

jest bi šla tud na morje, bi se ful namakala.
Cipresa potolaž se jest se tud nism v banji namakal že 9 mesecev. A veš kolk to pogrešam, blede se mi!

Pia73 -> JULKE ZASPANKE (23.6.2005 20:12:11)

Pupa25 jaz sem prvega rodila čez rok in verjetno bom tega tudi. Če bi gledali po zadnji M bi jaz imela rok 18.07., pa mi ga je že prvič prestavila na 22.07., zadnji UZ pa je pokazal 25.07. Bo kar držalo, prvič 8 dni čez rok, drugič pa 7 dni čez rok.

Vozim pa jaz ne daleč, mamo imam 10 km stran in do zdravnika je potem 8 km ampak proti mojemu domu, tako, da ni panike. Jaz samo rikverc malo težje peljem, ker je pač obseg trebuha velik 116 cm. Sicer pa sem se prvič še po roku sama vozila do porodnišnice, imam 5 min. do tam in se nima kaj zgoditi, pol te pa tam na CTG dajo pa itak vidijo, če se kaj dogaja,...:kuza::kuza::kuza:

Mene je prvič tudi bilo strah, da mi voda kje odteče. Ampak drage moje jaz niti ene poznam niti še slišala nisem, da bi kateri voda odtekla sredi trgovine, ceste, gostilne ipd. Po roku tudi jaz ne mislim laufat okoli, do takrat pa kolikor bo nujno potrebno saj jaz tudi sicer nisem ljubiteljica pohajkovanj po trgovinah,... Mi je pa mož ravno med prvo nosečnostjo za obletnico poroke kupil mobitel, če se kaj zgodi kje na obhodu,... :)-

Sem pa danes še v službo uletela, pa pol po sina, pa sem prišla domov ob 18.ih, ker sem mogla še njega nekam peljati. Sedaj pa sem utrujena,.........

Mene pa letos sploh ne vleče na morje, sem se čisto skulirala. Šla bi edino zaradi sina,... Pa sicer OBOŽUJEM morje!

Plavanje pa je ZELO, ZELO priporočljivo in svetovano. Samo ne v bazenih. Ko sem bila zadnjič (prejšnji teden) pri moji G, ker me je bolel zunanji del trebuha je rekla, da bi mi plavanje pomagalo,.. A kaj, ko je morje tako daleč,... Saj bo, tudi to! :morje:

LP :nosecka: Pia73 in :duda: 35t 6/7

Stran: [1]