kdaj jogurt (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

daisyb -> kdaj jogurt (19.12.2009 14:18:26)

mene pa zanima kdaj lahko dam otrocicku jogurt? in..lai se to kupi kake posebne jogurte?

kaj pa zvecer...ali mu lahko dam sadje in katero?...vsaj zmesano s kako zitno kasico.

tikatonka -> RE: kdaj jogurt (19.12.2009 15:38:18)

Naša je stara 7 mes. in že lepo je jogurt in skuto. Dala se ji sadno skuto mu in jogurt ali pa navadno skuto in notr zmešala sveže sadje.
Glede sadja pa jaz ne bi dajala zvečer, bolje za dopoldansko malico.

Najaa -> RE: kdaj jogurt (19.12.2009 16:27:52)

Po 7m, ko uvedeš mlečne izdelke.

Petka09 -> RE: kdaj jogurt (19.12.2009 17:17:57)

Ja, po 7. mesecu.

Jogurti in skute so lahko različni. Če bo maral, je to lahko povsem navaden jogurt (npr. od LJ. mlekarn) ali navadna skuta in notri zamešano domače oz. kupljeno sadje.

Lahko pa kupiš že sadne jogurte in sadne skute. Naša recimo ne mara svežega sadja, edino z roke ga papa (banano, jabolko cuza... - zmiksano pa ne) in ji zato dajem kar narjene sadne jogurte in skute (od LJ. mlekarn... v eni podobni temi pa sem sama dobila nasvet, da imajo tudi v Hoferju in Sparu na bio oddelku jogurte in skute, ki so brez dodanih barvil, konzervansov...).

Fruchtzw. so znane skutke za otroke, ampak jaz jih ne kupujem. Raje dam od Lj. mleakrn.. ne vem zakaj.. če so kaj boljše oz. bolj zdrave, kao. verjetno ne. Samo sem probala tut Fruchtzwerge, pa se mi okus zdi zelo umeten.

Katy78 -> RE: kdaj jogurt (19.12.2009 17:48:05)

Nekje po 7. mesecu sem mu prvič dala jogurt in skuto. Zelo ima rad tudi kefir. Mu pa še vedno sama vmešavam notri sveže sadje, včasih pa tudi suhega dan prej namočim in potem zmiksam in vmešam v jogurt. Biti pa mora polnomasten jogurt in skuta.

Stran: [1]