telesni razvoj petmesečnika (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Maja0505 -> telesni razvoj petmesečnika (23.6.2005 8:47:47)

Živjo
Zanima me, kaj zmorejo vaši petmesečniki:sloncek::kuza:? Moja hoče non stop sedet, pa se mi zdi mal prehitr.
LP
Maja in :duda:




viv_ -> telesni razvoj petmesečnika (23.6.2005 8:54:06)

Ja kaj pa boš - jo na silo nazaj tiščala? Pač je tko... Moja je tut takrat sedela, pri 6 je stala ob opori, pri 9 je shodila (sama hodila)... Odvisno od otroka - tako kot je ne smeš na silo dajat sedet in forsirat da hodi, se mi zdi brezveze tiščat ležat, če ji to ne paše...

lp :)




dory -> telesni razvoj petmesečnika (23.6.2005 8:56:07)

vsak otrok se odziva drugace in vsak otrok ima drugacne sposobnosti...in ce kaj zmore sam,tega ne smemo zatirat ampak mu pustit prposto pot...kar zmore sam naj pac trenira :)




Olivija -> telesni razvoj petmesečnika (23.6.2005 9:05:49)

Živjo,

naša je samostojno sedela pri 5,5 mesecih (po mnenju vseh starejših - prezgodaj), očitno ji je že tako pasal. Plazila se je pa šele pri 9,5 mesecih.

Ne jo dol tišat, poznam en primer, kjer so to delal in fantek pri 9 mesecih ni znal sedeti, zdaj ga pa v razvojno ambulanto vozijo.

LP




corfu -> telesni razvoj petmesečnika (23.6.2005 9:10:14)

ja, naš :)- obožuje bit pokonc, spremljat vse, kar se okrog njega dogaja in kar srka dogajanje okoli sebe. sede je tudi zelo rad in pri meni v naročju sedi, tudi sam je že sedel pa kar sekund, nato pa se prekucnil ...he-he. Silim ga v nič ne ampak kot so ti že napisale punce, spremljam njegov razvoj in se mu prilagajam. Sicer pa naš že od vsega začetka "prehiteva" in se mu kr mudi...včeraj se je prvič prekotalil iz hrbta na trebušček, giba z vsemi štirimi, dovolj je, da ga pogledaš in se smeji, ob določenih trenutki že poskuša uveljaviti svojo voljo (z očitom se ne dava)obožuje vodo, včeraj na bazenu je bil glavna atrakcija...rad spi in obožuje vso hrano.v vozičku se rad vozi, kengerujček obožuje, ampak samo če ga nosi oči, sovraži pa oblačenje po kopanju, takrat pa naredi vik in krik, nato pa spokojno zaspi...in še in še...




Andra -> telesni razvoj petmesečnika (23.6.2005 9:10:17)

Tudi moja deklica je stara pet mesecev in najraje sedi, pa ji to omogočim. Če se z rokami dobro oprime, se že postavi tudi na noge.Očitno ji tako bolj paše, saj tako lahko spremlja okolico in se ji vedno nekaj dogaja.




sai -> telesni razvoj petmesečnika (23.6.2005 9:33:59)

Živjo!
Moj:duda: bo pet mescev v nedeljo pa je tudi najrajši pokonci v na ročju ali v stolču, ker sam še ne more sedeti, čeprav bi on tudi to. Najraši se pa prenaša tako da gleda čez ramo in se mu ful dogaja. Bil je tud zelo rad v kingurujčku zdaj je pa že mal pretesen (je velik fant- ma že 7.5kg in dolg 65 cm), drugače je pa čist nor na vodo se smejem kot utrgan na ves glas pol ko ga dam pa ven in začnem mazat in oblačt se pa dere od vsega hudga, ja tud že svojo voljo pokaže, dela šobice če mu kdo ni všeč (rabi mal časa da ga spozna, pol se mu pa ful reži že sam če ga pogleda)......

lep dan mamicam in našim sončkom :)-




Maja0505 -> telesni razvoj petmesečnika (23.6.2005 13:00:24)

Draga viv in ostale :rozica:

Sploh jo ne mislim nazaj tiščat. To, da je mal hitr je samo ugibanje, ker sem pač mal pozabila, kako hitro sta to počela starejša dva. Zanimalo, me je sam, če tudi drugi :duda: tako raziskujejo svet. Drugače se tudi moja :duda: opira na tačke, prekucne iz hrbta na trebušček. Mal sem želela vidit za primerjavo, drudač me nč ne skrbi al kej tazga, da ne bo kakšne pomote.
LP




Stran: [1]