tosja -> RE: težave s piškoti :)) (19.12.2009 20:01:27)
|
Ti so tud fuuuuuuuuuul dobri Jogurtovi piškoti Recept je zelo enostaven, hiter in čeprav morda na prvi pogled ni videti tako – jih niti ni težko narediti. ——————————— Potrebujemo: 35 dag margarine 1 pecilni prašek 60 dag moke navadni jogurt (180 g) sladkor v prahu za posip (če želite, jaz ga ne dam) marelična marmelada za nadev Margarino zdrobimo v moki, v katero smo pred tem vmešali vrečko pecilnega praška. Dodamo cel navadni jogurt in pregnetemo da postane kepa testa (jaz sem uporabila mešalnik, je pa treba kar nekaj časa miksati, da se margarina lepo zmehča), ki naj počiva pol ure (jaz sem kar takoj začela delat, pa je bilo ravno tako ok). Kepo sem razdelila na manjše kupčke, da je lažje valjati. Razvaljamo vsak kos posebej, izrežemo kroge, jih nadevamo s trdo marmelado (uporabila sem mamino domačo slivovo marmelado, ker mi je všeč ker je rahlo kisla, da ni presladko vse skupaj), prepognemo in stisnemo z vilico. Pečene povaljamo v sladkorju v prahu, jaz jih nisem, ker mi je ta recept všeč ravno zaradi tega ker ni nikjer sladkorja [image]http://s.wordpress.com/wp-includes/images/smilies/icon_biggrin.gif[/image] Dober tek [image]http://s.wordpress.com/wp-includes/images/smilies/icon_biggrin.gif[/image] ...sicer niso piškoti...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] nekaj sočnega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] SOČNA MINI ROLADA Za testo: 75 g sladkorja 80 g mehke bele moke 3 jajca [image]http://www.sladkosned.net/wp-content/uploads/2008/09/pic_1793.JPG[/image] Iz beljakov stepemo sneg, ki mu dodajamo sladkor in mešamo, da postane zelo trd, nato dodajamo rumenjake, še malce premešamo in nato narahlo vmešamo še moko. Maso porazdelimo po peki papirju in pečemo 8 minut na 180 stopinj. Jaz vzamem biskvit iz pladnja ter ga še po vrhnji strani pokrijem s peki papirjem, nato pa še z mokro kuhinjsko krpo, da se ohladi in ne izsuši. Za kremo: 100 g masla 30 g piškotnih drobtin 30 g zmletih orehov 100 g marmelade (najbolje jagodne) 70 g stopljene jedilne čokolade 1 žlica ruma sladkorna voda z rumom za navlažitev biskvita Penasto vmešamo maslo, mu primešamo stopljeno skoraj ohlajeno čokolado, nato še marmelado , drobtine, orehe in rum. Ohlajeni biskvit po dolžini prerežemo(naredimo dve roladi), ga poljubno navlažimo in ga namažemo s kremo ter s peki papirjem trdno zvijemo, damo v štirioglat model, obtežimo in pustimo čez noč, da se lepo oblikuje. Nato ga odvijemo, tanko premažemo z vročo marelično marmelado in posujemo s sladkorjem v prahu. Če želimo še lepši in boljši izgled, potem damo na začetek daljših robov biskvita marcipan ali pa naredimo belo črto s kremo iz 50g bele čokolade in 50 g smetane (to zavremo in ohladimo) in 50 g margarnine ali masla ter vse skupaj kremasto vmešamo, nadevamo v brizgo in naredimo željeno debelo črto na prejšnji nadev in vse skupaj tesno zavijemo.Tega sem se poslužila tudi jaz in pride prav lepo. Te mini roladice lahko postrežete tudi v okrasnih papirčkih, so zelo mamljive.
|
|
|
|