Urska09 -> RE: razvojna ambulanta v murski soboti (17.12.2009 20:18:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: monika1 Živjo!Mene pa zanima kje v murski soboti je razvojna ambulanta?Moj mali piščanček je star devet mesecev in se še ne plazi,pa naju je pediatrinja poslala v razvojno.Ima katera podobne izkušnje?Ste tam delali kakšne vaje?Lepo prosim za odgovore. A zato vaju je poslala v razvojno??? Svašta! Pri 9. mes. pa res ni nujno, da se plazi. Mi smo tud šli v razvojno po 9. mes. ampak zato, ker ni nič znala. Ne prevalit se s trebuha na hrbet, ne vsest, kaj šele kobacati! No, zdaj je stara 10 mes., zna se vsesti na svoj (napačen) način, plazi se (epravilno), na fizioterapiji se dere, davi in noče sodelovati, tko da jaz sem se sprijaznila, da bo vse delala po svoje. Bo pa mal bolj štorasta. Drugač jo pa fizioterapevtka 1x tedensko razmigava in ti pokaže vaje, ki jih moraš pridno delati doma. Če otroček seveda sodeluje. Naša se dere, jasno. Vse skupaj naj bi pri nas trajalo cca. 3 mesece, ker gre za blago obliko zaostanka v razvoju. Za MS ne vem ampak v Lj. je razvojna v sklopu našega ZD.
|
|
|
|