odpoved pred porodniško (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


zelva -> odpoved pred porodniško (17.12.2009 11:35:41)

Hojla!
Vem da je bilo že veliko pisano o tem a nevem kaj naj vnesem kot ključno besedo, tako da če mi lahko katera kaj pove na to temo bom zelo hvaležna. In sicer situacija je naslednja-
sestrična ima PDP aprila, je zaposlena v trgovini z oblačili, danes so jo klicali da ji ne podaljšajo pogodbe ki jo ima do konca leta, je pa na bolniški od 8.tega meseca.
Zanima me ali ji lahko ne podaljšajo glede na to da je na bolniški in je noseča? Kakšno porodniško bo imela v celoti ali delno glede na to da bo tri mesece na zavodu pred nastopom porodniške?
Hvala vnaprej vsem za info!




zmajaz -> RE: odpoved pred porodniško (17.12.2009 11:40:07)

Delovnega razmerja se ne sme prekiniti zaradi nosečnosti, če je za nedoločen čas. Če je pa pogodba sklenjena za določen čas, je pa delodajalec pod nobenim pogojem ni dolžan podaljšati.




zmajaz -> RE: odpoved pred porodniško (17.12.2009 11:44:26)

Aja - porodniška - če bo na dan nastopa porodniškega dopusta še prijavljena na zavodu in bo prejemala nadomestilo za brezposelnost, potem se ji bo porodniška računala tako: zadnjih 12 plač/nadometil plače (bolniška, nadomestilo za brezposelnost) pred oddajo vloge.

Če ne bo več prejemala nadomestila za brezposelnost in bo brezposelna, pa ima najmanj 12 mesecev delovne dobe v zadnjih 3 letih pred oddajo vloge, se ji porodniška računa tako: 55% minimalne plače + 2 % za vsak mesec zaposlitve v zadnjih 3 letih.

Če ne izpolnjuje ne enega ne drugega, dobi pa samo 193 eur starševskega dodatke.

Glede na to, da je na bolniški: punce so pisale, da je možno po izteku pogodbe za določen čas koristiti še 1 mesec bolniške v breme ZZZS, tako da bi lahko verjetno koristila najprej to in se šele potem prijavila na zavod za zaposlovanje.




Belika -> RE: odpoved pred porodniško (17.12.2009 11:48:44)

Če bo tri mesece na zavodu (in dobivala seveda nadomestilo) in se ji bo porodniška začela po končanih teh treh mesecih (se pravi ne sme biti nobenega dneva vmes "praznega". Se pravi predno oz. tisti dan ko ji na zavodu poteče 3 mesece mora začeti s porodniško in bo dobivala polno porodniško - kot če bi bila zaposlena do dneva nastopa. Sicer malo ji zbije ker na zavodu bo dobila manj kot je sedaj njena plača, ampak v mojem primeru se to skoraj ni opazilo, morda par € razlike...




zelva -> RE: odpoved pred porodniško (17.12.2009 12:17:55)

Super sta, hvala vama! Lp




Stran: [1]