Katera ve - iphone (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Nenya -> Katera ve - iphone (17.12.2009 9:48:58)

Možnost imam dobiti iphone iz ZDA. Zanima me ali katera ve kako je s sim kartico. Jaz mam čisto navadno, ni 'pametna'. Ali katr+era ve kakšno 'zahteva' iphone. Ker ne bi rada morila ljudi in organizirala pošiljanja preko prijateljev, da potem bom potem morala kupti še ne vem kakšno čudo od sim kartice.

2. carina poslal bo brat iz Amerike sestri (kolegici), kot darilo. Ali se plača carina, ve kdo vsaj približno koliko? Ker če par mesecev počakam pride en sorodnik na obisk in ga lahko prinese tko da če me carina pride več kot tretjino cene v ZDA, bom rajš počakala.

Hvala




Arwenko -> RE: Katera ve - iphone (17.12.2009 10:07:59)

Sicer za Sim kartico ne vem, ampak carino ti bodo sigurno drapnili, tudi če je kot darilo. Zdaj decembra so namreč sploh pasji in toliko bolj pozorni na takšna "darila". Tako, da mislim da je boljše, da ga nekdo prinese. Je pa lepo od njega, da ti ga bo zrihtal, ker mora reskirat nekdo svoj "aneks", brez pogodbe ga sploh ne moreš kupit oziroma ima blazno visoko ceno, takšno da se ne splača. Moraš ga pa pri nas dat nekomu odklenit, pa ful moraš pazit, ker ga ne smeš update-tat, drugače ti zablokira kompletno. Se je zgodilo kolegici, ki to ni vedela in si je neke apse htela updatetat in je vse skupaj zablokiralo, da ga niti vklopit ni mogla več. :P




urška -> RE: Katera ve - iphone (17.12.2009 10:56:33)

kolikor je meni jasno, se da iphone odklenit. bojda se navodila dobijo na netu, vendar naj ne bi bilo tako simpl. in ko nekaj zaj...š, bojda ni več pomoči. tako so meni razlagali, sama pa nisem probala.

kako je s carino ne vem, na žalost.




baguSka -> RE: Katera ve - iphone (17.12.2009 14:38:56)

iphone se da cist normalno odklenit, da dela na vse kartice... samo v prave roke ga moras dat, pa neki ti racunajo (odvisno od posameznika, za enega vem da je racunu 20€)!


kako je s carino ne vem, na žalost.



s carino je pa tko, da je cist odvisno v kake roke pride... ce je vrednost ze na skatli napisana npr (ce se zmenis s posiljateljem) ti na podlagi te cene placas... ce je znesek mali, potem niti ne cekirajo kaj je notri niti nic... ce se jim sprdne, pa celo placas carino + spedicijske storitve (to je spet odvisno od spediterja), carina iz ZDA za prenosne telefone znasa: 0,00% ampak moras placat 20% DDV ob vstopu v EU oz pri carinjenju. Ni pa vedo nujno to.. kot sem rekla. Moras pa pazit, da telefon vsebuje CE oznako, ker ti lahko tudi zarad tega zavrnejo! V ZDA pa obicajno ne dajejo takih oznak... ker CE oznake se dajejo pac za evropski trg.




Spark -> RE: Katera ve - iphone (17.12.2009 17:14:27)

Kolega ga je kupil v ZDA in mislim, da ni imel nobenih težav.
Jaz sem ga pa ta teden dobila, pa ne vem od kod je res prišel, sem ga dala samo odkodirati in to je to. zdaj čakam še etui, da ga ne bom takoj uničila.




rogljicek -> RE: Katera ve - iphone (17.12.2009 17:56:52)

Jaz sem dobila iphone iz usa kake 2 leti nazaj in ga odkodirala. Amapak sem slisala, da ker se je to tako pogosto dogajalo, so za nove telefone malo bolj zakomlicirali s tem tudi v usa. Kao, da je mozno le na narocnino, telefon moras pa aktivirat tam. Pozanimaj se kako gre s tem predno ga narocis.




luka jan -> RE: Katera ve - iphone (17.12.2009 21:52:12)

Za I-phone ne rabiš nič posebne kartice, vstaviš čisto navadno sim kartico in telefon mora delat.

Kar se tiče carine nisem čisto pravi naslov, a koliko jaz poznam te stvari se boš plačilu le te težko izognila.

Moj ima sicer I-phona, samo ga ni kupil v Zda, ampak v Italiji in ni bilo potrebno nobenega odklepanja, ampak je samo vstavil kartico in je telefon delal.
Je pa res da je treba bit s tem telefonom previden, kot so ti že druge napisale lahko pride do težav, zaradi katerih si lahko tudi ob telefon. Oziroma si omisliš novega.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Po moje je manj problemov če si omisliš kakšen drug mobitel, men osebno tale i-phone niti ni ne vem kaj.




Stran: [1]