bumerang -> RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni (20.12.2009 7:12:46)
|
Se absolutno ne strinjam, pri nas je ravno obratno. Po moje bi si vsi ogrevali stanovanjske prostore, če bi bila kurjava zastonj, problem je v tem, ker ogrevanje toliko stane. Bolj kot zdravju paše denarnici. Jeseni sin nikakor ni nehal kašljati, ponoči je krehal, podnevi pa tudi, dokler nisem v sobi dodala dodatni električni radiator (tako kot ostale zime), da je bila temperatura okoli 21, 22 stopinj. Takrat je v roku dveh dni popolnoma prenehal. Se spomnim prvih par tednov, ko smo ga pripeljali s porodnišnice, in upoštevali nasvet o največ 18 stopinjah. Groza, sploh nič ni spal, dokler nisem ugotovila, da ga zebe. Tudi moj mož začne takoj jeseni, ko padejo temperature, ponoči kašljat, jaz pa tam nekje pri 19 stopinjah prav čutim, kako gre tisti hladen zrak v pljuča in me dobesedno žge. Se spomnim, ko sem eno noč prespala pri teti, kjer ponoči ne ogrevajo spalnic. Tako sem se prehladila, da nisem par tednov prišla k sebi. Naslednjič sem spala s kapo in dihala zrak izpod odeje. Pri nas imamo, če ni izrednih zunanjih okoliščin kot npr. te dni, v dnevnih prostorih med 25 in 27, v nočnih pa 20 do 22, za vlago pa skrbimo z ultrazvočnim vlažilcem zraka. Raje bi se odpovedala hrani, dopustu in še marsičemu kot toplim bivalnim prostorom.
|
|
|
|