vozičkanje pozimi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


katicka -> vozičkanje pozimi (16.12.2009 12:58:10)

imam 6 tednov staro hči in me zanima naslednje kako oblačite otroke za ven in jih peljete ven kljub minusu.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.12.2009 13:22:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.12.2009 13:25:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




PC Baby -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 13:27:28)

Naš je sicer 8 mesecev, ampak ga v minusu ne peljem ven. 1 stopinja in gor je tista meja, ki nam jo je patronažna svetovala.
Oblačila sem ga pa najprej v bodi z dolgimi, žabice, debele hlačke, puloverček in kombinezon (plus kapa in rokavice), ampak je bil revček čisto trd od oblek in ves čas stokal.
Potem smo pa odkrili tiste zimske vreče za v voziček in ga oblečem v bodi, debele hlačke, mehko bundico in ga zadekam v vrečo (+kapa). Vsakič ko ga preverim je čisto topel, oz. vroč, tako da nam je patronažna rekla, da naj mu ne dajem še žabic, ker se lahko v teh vrečah hitro pregrejejo, če so termične.
Vem pa da imajo take pvreče tudi za čisto male pokovce, tudi za v košaro.




end1 -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 14:25:07)

jaz moja dva ko je bilo tako mrzlo nisem vozila na sprehod, ker če meni ni volja za po mrazu, nevem kaj imajo od tega malčki.
Raje smo šli na balkon za par minut, da sta dobila frišen luft in to večrat na dan.

Je pa res da pr nas tako "svinjsko" burja piha, da dobi vsako špranjo in je ko v sibiriji.  




PC Baby -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 14:51:18)

PV šoli za starše so nam povedali, da če dojenček (nekje do 1 leta) vdihuje zrak pri temperaturi pod 0, je to za njegova pljuča škodljivo, ker ne zmorejo še uravnavat ne vem česa... Ne spomnim se točno zakaj, ampak sem si zaponila, da ko je 0 in manj ne smemo ven.




PC Baby -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 14:52:11)

Je pa hudič bit notri cel dan s temi malimi vragci. Naš je ponavadi zaspal takoj ko sva z vozičkom stopila iz bloka, zdaj pa muka...




end1 -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 14:55:25)


IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Je pa hudič bit notri cel dan s temi malimi vragci. Naš je ponavadi zaspal takoj ko sva z vozičkom stopila iz bloka, zdaj pa muka...


ja to pa ja , sam rajš v mrazu potrpim, ko da mi kaj zbolijo, bo še časa za vozičkanje. Čeprav eni se ne dajo, svaka čast za pogum!




TuBoLina_86 -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 15:12:53)

tudi meni je patronažna rekla do 0 grem lahko ven, pod 0 pa naj nebi...

ampak sem ga včeraj preljala malo ven, nekje pol ure vse skupaj, tolko da sem se malo pretegnila...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mali pa je tak cel čas spal, še ko sem ga not pripeljala pa slekla, se ni prebudil...

danes pa sem raje izpustila sprehod, smo meli prvo cepljenje, in ga nočem ven, če mi slučajno vročino dobi...

je pa soseda, ki je januarja rodila, malega vozila vsak dan, tudi pri -, in je mali komaj prejšnji mesec prvič zbolel ( prehlad )....

jaz bom videla, če bo meni mrzlo ziher nebom šla ven....

za ta večje pa je sigurno bolj nevarno, ker migajo, in se pregrejejo, pa še skoz usta vdihavajo... to pa ni prijetno....

ampak, vsaka mamica pozna svojega otroka najbolj, in sama ve presodit, če bo šla na sprehod ali ne...  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ZmajTolovaj -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 15:41:21)

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Je pa hudič bit notri cel dan s temi malimi vragci. Naš je ponavadi zaspal takoj ko sva z vozičkom stopila iz bloka, zdaj pa muka...


Ja, res je. Obup. Ampak v tem mrazu že meni ni ven za it, ker je tako mrzlo, da se mi po pravici povedano ne da niti nosu ven pomolit.




Petka09 -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 16:25:39)

Ja, pravijo, da jih je zdravo vn pelat, četut je minus.. Ok, ne glih pri -10, ampak je pa super, da kaki bacili mal pockrajo. Jaz tut našo pelem, sej zdej sicer še ni oreng mrzlo (se pač vrti okrog nule) in smo kake pol urce zunaj.
Oblečena v bodi, puloverček, bundico, debele hlače, čevlje in še v vreči je. Pa še kapo ma.

Ko bo pa fejst minus, pa tudi midve ne bova šli ven. Jo bom pa mogoče vsak dan vsaj za par minut pomolila vn skoz teraso, da bo vsaj neki svežega zraka vdihnila poleg te vsakodnevne centralne kurjave.




ledenka -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 16:32:18)

očitno sem čudna mama, midva greva ven vsak dan. mraz me ne moti, do -15 je čisto ok.

oblečem ga pa v bodi s kratkimi, hlače in majco z dolgimi (bombaž), nogavičke, copatke in kombinezon, pa v tanki vreči je. če piha, ga pokrijem s pokrivalom proti dežju. zaenkrat mu kapuca zadostuje, tako da mu kape ne dam gor.




Anonimen -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 16:38:31)

imate neke čudne patronažne to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Midva hodiva ven v vsakem vremenu, danes je snežilo, malo po 0, midva sva pa šetala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Je pa zadekan v košari, tako da itak nič do njega ne pride, na svežem zraku je pa le. Pa še zaspančka kot polhec. Je pa res, da sva zunaj kako slabo urco, nič več.

Star je pa skor 4 mesece.




**Tinkara78** -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 16:51:44)

Prvič sve šle ven januarja, ko je bilo zunaj tam nekje -5. Imela je 2,5 kg in je bila stara dva meseca. Od takrat sve hodile ven vsak dan tam do -10.

Če je pihal hladen veter ali je snežilo sem dala gor dežno prevleko in malo odgrnila, da je zrak krožil. Tudi sedaj v vrtcu grejo ven v dežju, vetru, snegu,....

Drugače je pa imela obleče majčko, pajacek, nogavičke, zimski pajac in pokrita s prevleko od vozička. Pod njo  je pa bila ovčka.






barika -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 16:58:16)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenka

očitno sem čudna mama, midva greva ven vsak dan. mraz me ne moti, do -15 je čisto ok.



če si pa ledenka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


drugače gremo pa tudi mi vedno ven, v vsakem vremenu (samo, da ni toče), tamali je zadekan ko bubica, pa zdej ko je mrzlo, mu dam še dežno prevleko preko, pa ima notri fajn toplo, tavečji je pa tudi fajn oblečen (čeprav njemu dat na glavo kapo in na roke rokavice je znanstvena fantastika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), mu dam pa gor naušnike, namesto šala dobi balaklavo, ki mu jo potegnem še čez usta, rokavice si a pusti dat gor, če je zunaj sneg.
Aja, pa v dveh letih še ni bil bolan.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.12.2009 16:59:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Hope2 -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 18:07:09)

Mi smo potem tudi čudni. Gremo ob vsakem vremenu ven, dež, mraz, sneg, veter, minus.... razen toče. Vse od njegovega 2 tedna. Nam je pediatrinja rekla, da se mora otrok navadit vsakega vremena, le da paziš in ga primerno oblečeš oz zavaruješ. Je zimski in smo tudi pri minus šli ven, primerno oblekla, namazala s kremo proti mrazu, in dala dežno prevleko čez voziček (tudi v hudem vetru). Moram pa it vsak dan ven že zato, ker je treba psa na sprehod peljat, pa ni druge. Otrok pa tudi ni nič bolan, do zdaj (13 mesecev) le 3x nosek zamašen.




tasa_m -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 18:09:29)


... Gremo ob vsakem vremenu ven, dež, mraz, sneg, veter, minus.... razen toče. Vse od njegovega 2 tedna.
se kr podpišem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Katy78 -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 18:33:19)

Ker je bil nedonošen, smo šli ven v začetku januarja, torej pribl. takrat, ko bi se moral roditi. Oz. začetek januarja je bilo precej pod 0, tako da bolj proti koncu januarja, ko je bilo samo še kakšno stopinjo pod 0. Sem ga pa nesla v naročju na balkon, najprej za 5 minut, drug dan za 10 in postopno do pol ure, potem sva šla pa že z vozičkom. Zdaj pa tudi hodiva ven v vsakem vremenu, edino če fejst lije ali ful piha ne rineva ven, če pa rosi ali malo sneži in tudi če je pod 0, greva ven vsak dan 1-2x.




Katy78 -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 19:05:07)

Sem ravno gledala vremensko napoved - tiste, ki ne greste ven pri minusu, boste še kar nekaj dni notri. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sem pa pozabila omenit še to, da kljub temu, da sva res veliko zunaj v skoraj vsakem vremenu, je imel do zdaj le eno 3-dnevno virozo in še to v toplem spetembru in nekaj driskastega v oktobru, tako da je zdrav kot dren.

Zdaj, ko je minus, ga oblečem: body z dolgimi rokavi, tanko majčko z dolgimi rokavi, bundico, rokavičke, ovratniček namesto šala, kapo, tanke žabice, hlače, nogavičke, čevlje, pa še vrečo mu zapnem čez. Če pa mu oblečem kombinezon, mu hlač ne oblečem, ampak samo tanke žabice.




Urska09 -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 19:10:32)


IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Zdaj, ko je minus, ga oblečem: body z dolgimi rokavi, tanko majčko z dolgimi rokavi, bundico, rokavičke, ovratniček namesto šala, kapo, tanke žabice, hlače, nogavičke, čevlje, pa še vrečo mu zapnem čez. Če pa mu oblečem kombinezon, mu hlač ne oblečem, ampak samo tanke žabice.


Enako, samo dodatno še flis, ker je imela dvakrat čist ledene roke do ramen, ko je imela samo body in majco z dolgimi rokavi.

Hecno, včeraj sem bila na dolgem sprehodu in nisem srečala niti enega vozička...





Katy78 -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 19:13:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Urska09


IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Zdaj, ko je minus, ga oblečem: body z dolgimi rokavi, tanko majčko z dolgimi rokavi, bundico, rokavičke, ovratniček namesto šala, kapo, tanke žabice, hlače, nogavičke, čevlje, pa še vrečo mu zapnem čez. Če pa mu oblečem kombinezon, mu hlač ne oblečem, ampak samo tanke žabice.


Enako, samo dodatno še flis, ker je imela dvakrat čist ledene roke do ramen, ko je imela samo body in majco z dolgimi rokavi.

Hecno, včeraj sem bila na dolgem sprehodu in nisem srečala niti enega vozička...




Midva sva šla v ponedeljek zjutraj, ko je snežilo, na fizioterapijo peš z vozičkom, pa tudi nikjer nikogar. Ko sva se pa vračala, sem pa samo eno mamico z vozičkomsrečala. Nik je pa tako užival, ko je gledal snežinke, je bil celo pot pri miru, ker sicer nonstop nekaj motovili po vozičku. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.12.2009 22:05:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.12.2009 22:06:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




TuBoLina_86 -> RE: vozičkanje pozimi (16.12.2009 22:25:28)

no, mi ne moremo par dni ven, smo dobili reakcijo na prvo cepljenje - 38,5 vročine.... bomo par dni počakali, preden gremo na sprehod....

sicer pa ko je sneg, je občutno topleje, se barem meni zdi... makar termometer kaže minus, se meni vedno zdi da je nekje okrog 0...

sem ravno danes dobila ovčko, za v voziček, tak da nam bo še topleje.... zimske prevleke pa nimam, ga pokrivam z debelim poplančkom, pa še dekico dam gor, mam pa samo eno prevlekico, tolko da zaščiti pred vetrom in vlago,,, mrazom pa žal ne....




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>