očetovstvo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

teja28 -> očetovstvo (16.12.2009 10:25:34)

kako je s priznanjem očetovstva v izvenzakonski skupnosti mi je jasno, kako pa je s tem, če sta starša poročena? V tem primeru ni potrebno očetovstva urejati na CSD, ali pač?

Anonimen -> RE: očetovstvo (16.12.2009 10:26:45)

ni treba

zmajaz -> RE: očetovstvo (16.12.2009 10:27:03)

Seveda ne - samo v porodnišnici poveš ime očeta (moža), da ga vpišejo v rojstni list in je to to.

mojcaziga -> RE: očetovstvo (16.12.2009 10:30:10)

V primeru, da sta poročena, ni treba priznavat očetovstva.

Vkolikor pa nista, pa je potrebno. Sicer je že 7 let odkar sem sama rodila in lahko da se je kaj spremenilo, ampak midva sva šla pred porodom na upravno enoto k matičarki in je podpisal izjavo, to sva priložila v porodnišnici in sva dobila rojstni list že s pravimi podatki. Od kolegice pa je partner otroka priznal po porodu in je prvi rojstni list bil še brez vpisanega očeta in sta šla na upravno enoto, priznala in podpisala in do jima takoj izdali nov rojstni list z očetovimi podatki.

lp

mini86 -> RE: očetovstvo (16.12.2009 12:45:41)

mojcaziga-ja še zmeraj je tako, greš na UE na tobačno in podpiše priznanje očetovstva ki ga priložiš v porodnišnici ko pride matičarka..to je to

zaspancek1 -> RE: očetovstvo (16.12.2009 14:32:21)

To lahko uredita tudi na CSD, npr. ko urejas zadeve za porodnisko.

mini86 -> RE: očetovstvo (16.12.2009 14:38:13)

men so pa rekl da ne morš da morš jt na tobačno..men je blo itak vseen k sm itak mela pol csd na viču 

zaspancek1 -> RE: očetovstvo (16.12.2009 15:37:37)

Res nisem tega urejala v LJ, ampak vseeno...pri nas je CSD v isti stavbi kot upravna enota in celo sama referentka na CSD je predlagala, da to urediva cim prej kar pri njej. Drugace pa sem tudi jaz ze enkrat dobila kr ene cudne informacije na Vicu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], pa je bilo treba malo urgirat, potem pa so malo bolje prebrali zakonodajo.

urška -> RE: očetovstvo (16.12.2009 20:53:46)

če si poročena ne rabi mož nič podpisovat. je bilo pa včasih potrebno s sabo v P prinest poročni list.

zmajaz -> RE: očetovstvo (16.12.2009 21:09:23)

IZVIRNO SPOROČILO: urška
je bilo pa včasih potrebno s sabo v P prinest poročni list.

Jaz sem ga 1. nesla, ker sem nekje prebrala, da naj bi ga imela zraven, pa me ni nihče nič vprašal zanj, tako da ga drugič nisem več vlačila s sabo.

nananaja -> RE: očetovstvo (17.12.2009 0:33:48)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: urška
je bilo pa včasih potrebno s sabo v P prinest poročni list.

Jaz sem ga 1. nesla, ker sem nekje prebrala, da naj bi ga imela zraven, pa me ni nihče nič vprašal zanj, tako da ga drugič nisem več vlačila s sabo.

hehe jst tud

sem ugotovila, kok enih butastih prebereš, namest de bi mal vprašou, kaj je v praksi.

Stran: [1]