Otrdevanje trebuha (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

divans1 -> Otrdevanje trebuha (15.12.2009 14:01:37)

Zanima me, v katerem tednu vam je začel otrdevati trebuh, ali to kaj boli? Jst sm zdaj v 18.tednu, 22.12 bom dopolnila 4 mesece, pa še nimam glih pravega bušija, še posebej zjutraj ga ni skoraj nič. Je pa to moja prva nosečnost. Hvala za odgovore!

Anonimen -> RE: Otrdevanje trebuha (15.12.2009 14:21:26)

Men je začel v 20 tednu, do konca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. In ja, mene je bolelo...zelo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sicer sem pa celo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] imela rizično, tak da sem se morala kar sprijaznit dokaj hitro s temi težavami.

Jada82 -> RE: Otrdevanje trebuha (15.12.2009 15:06:38)

Meni je začel pomoje tam,  okoli 22. tedna. Pa še zdaj mi, kakšne dneve več, kakšne dneve manj. Mene ne boli, samo je pa neprijeten občutek, ker imam trebuh in maternico nekaj časa kar zakrčeno. Včasih malo pomasiram, ali spremenim položaj, ko ležim ali pa začnem pravilno dihat. Po tem  popusti ....

ZoyaEva -> RE: Otrdevanje trebuha (16.12.2009 11:40:20)

Meni pa je začel včeraj. Sem v 18 tednu.  Ko stojim je buši tak kot nogometna žoga. Pijem magnezij , a ne pomaga. Sem prebrala, da če boli je potrebno preveriti odprtost MV. Boli me ne, je pa zoprn občutek [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].  

Ima še katera izkušnje s tako zgodnjim otrdevanjem trebuščka in je bilo vse ok ? 

tropical -> RE: Otrdevanje trebuha (16.12.2009 12:43:38)

Meni je začel otrdevat trebušček v 19 tednu. Sedaj v 22 tednu mam pa krče  in me full boli. 

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.12.2009 13:00:34)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ZoyaEva -> RE: Otrdevanje trebuha (16.12.2009 13:35:19)

IZVIRNO SPOROČILO: tropical

Meni je začel otrdevat trebušček v 19 tednu. Sedaj v 22 tednu mam pa krče  in me full boli. 

In kaj so ti svetovali dr ?

tropical -> RE: Otrdevanje trebuha (16.12.2009 13:54:10)

IZVIRNO SPOROČILO: ZoyaEva

IZVIRNO SPOROČILO: tropical

In kaj so ti svetovali dr ?

Pijem magnezuj ampak ne pomaga nič. Res pa je da imam od vsega začetka full hude krče in nosim nizko. Drugi teden imam pregled, pol pa lohk povem kaj mi bo rekla. Ker trebuh me boli ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] , in me tiišči v spodnjem ddelu trebuha. Tako da kaj mi bo rekla  bo vprašanje.
Pri prvem otročku sem mela tud otrdevanje trebuha ma ni bilo tako hudo kot je zdaj.

crvicek -> RE: Otrdevanje trebuha (16.12.2009 14:16:37)

Meni je začel otrdevati v 23., 24.t, ravno ko sem bila v bolnici in verjetno je bilo takrat povezano z stresno situacijo, saj sem bila full prestrašena, ker se mi je kar naenkrat skrajšal MV in mi je grozila cerklaža. Dobila sem tabletke proti krčem in ker je bilo naprej stanje umirjeno so mi jih ukinili na minimalno dozo in jih tudi zdaj vseskozi preventivno jemljem, čeprav trenutno nimam težav, je pa pri popustljivem MV skoraj vedno taka praksa. Res pa da zdaj strogo počivam in tudi popuščanje MV tako ni napredovalo in je stabilno.

Zdaj pa začutim parsekundno otrdevanje edino, če se dvignem iz sedečega položaja v stoječi, ampak je rekel G a to je v teh tednih čisto normalno. Če pa začutim redno otrdevanje in bolečine v spodnjem delu trebuha, pa ni več ok in naj takoj pridem.

Sem pa opazila, da včasih, ko imam težave z odvajanjem, nasploh čutim full trd trebuh in ne znam razločiti pravega otrdevanja, ker je vse napeto. Tako res pazim da imam dnevno odvajanje in je trebušček lepo sproščen.

Aja pa ko so se začeli otročki full močno premikati, sem tudi začutila otrdevanje, ampak ni tako kot opisujete nogometno žogo, ob teh premikih otrdi le del maternice, odvisno kako se malček postavi. Je pa prav smešno, kako trebuh spreminja obliko.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tudi jaz sem se na začetku spraševala kako sploh zgleda otrdevanje in se bala da ne bom znala prepoznati znakov otrdevanja. Ma po dogodku iz bolnice, sem se odločila ne razmišljati o tem in iskati znakov, ker psiha pri tem igra zelo pomembno vlogo in vsak stres, strah...povzroči otrdevanje in krče, krči pa vplivajo na odpiranje MV.

Ne me zdaj narobe razumet....če mislite da imate prepogosto otrdevanje, vsekakor povejte G, da vam pogleda MV. Hotela sem vam samo to povedati, da se obvladujte in bodite sproščene in mislite le na vse dobro!!!

Srečno vsem!

Anonimen -> RE: Otrdevanje trebuha (16.12.2009 18:47:35)

OJ!

Ja, tudi meni trebuh otrdeva že nekje od 15. tedna, če ne še od kakega tedna prej. IN jaz bumbar pozabla včeraj to omenit na pregledu....
Mam pa tak občutek "krogle" tam nekje okol "tazadne", pri anusu, tak da mi je zato kar sama g. izmerila MV in je rekla, da je v redu....
NAsl. pregled pa čez 4 tedne, ko bom mela tud morfologijo. Pa sem mela listek s seboj, pa sem pozabla vprašat.....mislite, da je to hormonsko [sm=smiley1.gif]
Se mi pa otrdi npr., če mož vozi oz. sem jaz sovoznik in je cesta polna lukenj, dobil kar trdo maternico, pa občasno tudi doma....
Magnezija še nimam; KATEREGA NAJ SI NABAVIM? Kar nek šumeč magnezij al je za nosečnice poseben?
Aja, pa otrdi mi, ko sem pod stresom, ko se kaj sekiram....pol pa se še dodatno sekiram [sm=smiley13.gif] ojej.... a je to tut hormonsko pogojeno [sm=smiley1.gif]

Se pa mi zdi, da sem mela iste občutke tudi v prvi nosečnosti in tudi takrat tako "hitro", na koncu prvega 3 mesečja. Rodila nato na rok.
Sam takrat sem bla dosti dosti bl flegma, se nisem sekirala, sem si govorila, aha, maternica vadi. Pridna [sm=smiley1.gif]

No, naslednjič bom vprašala.
ČE bo katera kaj prej na vrsti za vprašati gin. pa naj poroča!
Ja, pa kter Magnezij naj nabavim.....

HVALA!!!!

Joj, kaj bi jaz brez tega foruma [sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif]

Jada82 -> RE: Otrdevanje trebuha (16.12.2009 20:00:16)

Anonimna, jaz imam kar obične šumeče tablete magnezij. Najprej sem imela Fidimag - od Fidimeda (drugač kao večinoma dajejo Magnesol al neki takega, ampak takrat niso meli v lekarni) - te so ble 300 g. Zdaj pa sem kar kupila šumeči magnezij v DM-u, kar njihovo znamko - te so 150g in lahko 2 na dan popiješ. Jaz ponavadi 1. In je res boljše, veliko manj mi otrdeva, razen včasih v avtu, ali pa če sem predolgo pokonci. Itak mam jaz rizično nosečnost, pa moram počivat/ležat.

Tko da mislim, da so obične šumečke čisto ok. Sem pa prej še kakšen Donat Mg popila - mlačen. Tudi fajn. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ploha -> RE: Otrdevanje trebuha (16.12.2009 20:21:39)

Pri 26 tednih....

divans1 -> RE: Otrdevanje trebuha (17.12.2009 9:35:36)

Ampak meni še vedno ni jasno, kako to zgleda....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: Otrdevanje trebuha (17.12.2009 9:59:48)

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Zanima me, v katerem tednu vam je začel otrdevati trebuh, ali to kaj boli? Jst sm zdaj v 18.tednu, 22.12 bom dopolnila 4 mesece, pa še nimam glih pravega bušija, še posebej zjutraj ga ni skoraj nič. Je pa to moja prva nosečnost. Hvala za odgovore!

OJ.

jaz sem mislila, da ti IMAŠ ta problem, da ti otrdeva trebuh....če prav razumem, tebe skrbi, ker se ti še nič ne pozna?
VErjetno si prvič noseča?
Saj veš-100 ljudi 100 čudi....Enim se trebušček prej pozna, enim kasneje....
Meni se v prvo dolgo ni poznal, pa sem med zelo suhimi, moji kolegici ,tut suhicu, še v 5. mesecu nisi mogel reči, da je noseča! je mela čist malo povečan trebušček, če nebi vedla, nebi mogla uganit....
Tak da....vsak buši po svoje;
no, jaz sem potem imela proti koncu pa taaaaaako ogromnega, da so me vsi spraševali, če mam dva dojenčka not....kar naenkrat je bil tam.....velik buši.
V nasl. nosečnosti pa se prej pozna.....

to otrdevanje pa zgleda tak nekak: v spodnjem delu trebuha, tam, kjer je maternica, se pač sama maternica napne, saj je mišica, kot da bi mela ti mišico napeto, sam da tega ne narediš lih prostovoljno. In postane tak kar trda in če se takrat malo bolj pritisne nanjo, kar zaboli. in potem to hitro mine. Temu se reče nekak tak-Braxton Hicks "popadki", lažni popadki (nisem šla poguglat tega, pa sem mogoče si napak zapomnila tisto ime).
Kdaj pa se začne pojavljat, pa je čist različno, saj sama vidiš po odgovorih. Ni ap nič narobe, če se ne....

tak da-NE SKRBI, tvoj lepi buši se bo še pokazal....tam v 8., 9. mesecu te potem kar mantra ta velikost....Bodi vesela, ti ni treba zapravljat za cote vsak mesec [sm=smiley1.gif]sploh zdaj, v recesiji.....
Pa še meni je bla prav fora, preden sem mela vidnega bušija, da mam končno "poln dekolte" [sm=smiley36.gif]. kot pravim, sem povsod bolj "koščena".....hehe.

Drži se, uživaj s svojim bušijem, ker tak kot je, je najnajnajlepši.....

Stran: [1]