ribica. -> RE: boleči, vneti ušeski - nasvet (15.12.2009 19:19:14)
|
Mi smo imeli podobne probleme kot vi, pojedli juhuhu antibiotikov. Na orl, kamor zdaj hodimo na kontrole, se zdravnica ni odločila za operacijo žrelnice, ker ni tako povečana. Problem je samo v nosku, pravi. Ampak našemu sploh ne teče iz noska, ne smrka, nima vročine. Samo kar naenkrat vnetje ušeska, ponoči boli, zjutraj že teče gnojček iz ušesa. In jemo AB. Lansko poletje in jesen smo nekajkrat zaporedoma jedli AB. Takrat sem se odločila in šla h homeopatinji. Moram reči, da se je ponavljajoče vnetje nehalo. Več kot eno leto smo bili brez vnetja. Letos oktobra se je enkrat samkrat ponovilo vnetje, šla sem po AB in takoj spet tudi h homeopatinji. Zaenkrat se ni ponovilo. Upam, da smo se rešili takih težav, kot smo jih imeli dve leti nazaj. Pred enim tednom sva bila na kontroli na orl, kjer je rekla le spiranje in spiranje noska... Tudi jaz sem že slišala, da tole spiranje z enormnimi količinami fiziološke ni preveč dobro, ker s tem uničiš sluznico nosu.. drugi pa svetujejo ravno to. Ne vem?... Pretiravanje z operilom pa tudi ni dobro, ker ravno tako lahko škoduje sluznici. Pri zlivanju tekočin v ušeska (olje, natresk..) pa je treba biti tudi previden. Če otročku tudi teče iz ušeska, takrat nikakor nič v ušeska. Ker če je luknjica, da odteka gnoj ven, gre lahko tudi notri skozi bobnič... vse tole kar si napisala je lepo in prav. Ampak še enkrat ugotavljam, kako zelo so si otroci različni, redko kdo se odziva enako. Pri nas je bilo ravno tako kot praviš za svojega, samo nam alternativa ni čisto nič pomagala. Še vedno smo imeli kar naenkrat gnoj iz ušesa. Tako da nam ni pomagalo nič razen operacije žrelnice. Se pa strinjam tudi s tem, da otrok nikar ne zavijajmo v vato. Moja dva, sploh pa ta mali ki je imel nonstop ta gnojna vnetja, hodita zelo dolgo v jesen brez kap. Saj tud jaz si ne nataknem kape 1. septembra ko mal vetrček zapiha.
|
|
|
|