*alja* -> RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo... (14.12.2009 19:07:24)
|
ŽERBA REZINE Testo: 50 dag moke nožev vrh sode bikarbone 25 dag margarine 3 žlice sladkorja v prahu 2 dl mleka 2 dag kvasa jajce Nadev: 30 dag marmelade 15 dag zmletih orehov 15 dag sladkorja Obliv: 12 dag čokolade 3 dag margarine 2-3 žlice olja Priprava: Med moko primešamo sodo bikarbono, dodamo sladkor in margarino ter napravimo kašico. Z mlekom žvrkljamo jajce in kvas ter vlijemo v kašico. Oblikujemo testo in ga razvaljamo na tri dele. Zvaljamo vsak del v velikosti pekača za nožev rob debelo. Pekač namažemo, pokrijemo s testom, tega pa namažemo z marmelado in potresemo s polovično mešanico orehov in sladkorja. Pokrijemo z drugo plastjo testa, namažemo z nadevom, pokrijemo pa s tretjim delom testa. Vzhaja naj približno pol ure. Pečemo pri 180°C 30 - 40 minut. Napol ohlajeno žerbo oblijemo s čokoladnim oblivom. V ta namen damo v lonček čokolado, olje in margarino ter v vroči vodi mešamo, da postane obliv gladek. Ohlajeno žerbo zrežemo na kocke ali rombe. Ja to je to!Pri nas to gre kot po tekočem traku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], je pa ga že več ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]Pa še res je enostavno za naredit!
|
|
|
|