nananaja -> RE: dodatno zavarovanje in status študenta (14.12.2009 19:36:52)
|
Jaz sem se tudi poročila stara 25 let, mož me je prijavil kot vzdrževanega družinskega člana, naprej na ZZZS ureja podjetje. Potrdilo o šolanju je v podjetje nesel mož namesto mame. Dokler jaz nisem začela delat, sem prek moža imela urejeno obvezno zavarovanje ravno tako kot prej preko staršev. Nisem nič plačevala dodatnega zavarovanja. Ko sem se potem zaposlila, pa sem si sama pri Adriaticu uredila dodatno zavarovanje. Pri tem nisem rabila čakat 3 mesece, da mi je začelo dodatno zavarovanje veljati, ampak mi je začelo veljati takoj po sklenitvi, saj sem se imela status do takrat, ko sem se zaposlila. Bila sem pa mlajša od 26 let, ko sem se zaposlila, tako, da ne vem, kako je po 26.letu starosti. Pa tudi za davčno olajšavo me je mož uveljavljal, vendar tu je potrebno biti pozoren, koliko dohodka imaš, da ne presežeš zneska, ki ga imaš kot vzdrževani zakonec. Dve leti nazaj je bil ta znesek nižji kot za vzdrževanega otroka. Če se v dveh letih ni spremenila zakonodaja glede tega, potem ne vem, zakaj bi plačevala dodatno zavarovanje v času statusa.
|
|
|
|