lex -> RE: Žolčni kamni oz. življenje brez žolčnika (14.12.2009 23:22:06)
|
Jaz sem imela kar veliko napadov in mi je bila operacija odrešitev. namreč vsako najmanjšo prekršitev sem drago plačala (tud kolesarjenje s svojim sinčkom) z napadom, da dva nisem prišla k sebi. 1. po operaciji se probaj držati diete vsaj toliko ot ti predpiše zdravnik (jaz sem se je držala in sedaj lahko jem vse, razen jabolk) 2. stranski učinki - jaz jih nisem zaznala, kot pravim mi je operacija zelo olajšala življenje (od vsega sem najbolj jezna na brazgotinice, a kar sem hitro po operaciji zanosila se niso zacelile tako kot bi se mogle zaradi napete kože) 3. ko so mi ugotovili žolčne kamne in do operacije sem se morala držati stroge diete, ker drugač bi lahko bila skoz v postelji oz. na wc, pa sem imela dva zelo majhna otroka za poštimat tak da ja sem se je držala ker sem pila jogurt z 1,5mm pa ga nisem spila do konca ko sem fasala napad 4. mislim, da sem imela enih 10 napadov ziher, enega je izvalo mirno družinsko kolesarjenje po asfaltu. Če hočes sebi prizanesti z bolečino se drži diete. Jaz do diagnoze nisem vedela kaj mi je a me je vedno huje bolelo v hrbtu pri lopaticah, dokler mi en večer ni kamen šel dalje v žolčevod, tisto boli pa ko 10 napadov skupaj, tako da sem skoraj v nezavest padla od bolečine, no drugi dan sem bila čisto rumena in je tud uz pokazal polno majhnih kamnov. meni ni žal, da sem se odločila za operacijo, ker sedaj živim normalno, kar tistih par mesecev nisem. Sem bila kot tempirana bomba. Pa verjemi da z 3 mesece starim dojenčkom ni prijetno biti to.
|
|
|
|