duda tolažilka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

melchy -> duda tolažilka (22.6.2005 11:14:48)

pozdravljene mamice!!
rada bi se obrnila na vas in dobila kako informacijo!!moj otročiček ima dudo tolažilko:duda:, ki bi mu jo rada postopoma odvzela! vendar me zanima če je katera imela izkušnje z tem, in kako se je tega lotila in kdaj, da nebi bilo preveč jokanja:((!!ima jo grozno rad in se zavedam da bo hudo zato lepo prosim za kak nasvet!!!!hvala:sloncek:

vasa dolžnica:miska:

ma-ja -> duda tolažilka (22.6.2005 11:16:23)

Koliko je pa star?

melchy -> duda tolažilka (22.6.2005 11:21:11)

moj otročiček je star 14 mesecev!!

Anonimen -> duda tolažilka (22.6.2005 11:23:38)

ha, ko boste kaj pogruntale, bom z veseljem probala. Ampak samo probala...naš je že tri leta, pa se mu zmeša brez nje...za spat. Bom počakala, da razpade, ji ne manjka prav dosti.

Anonimen -> duda tolažilka (22.6.2005 11:24:18)

Pri 14 mi še na pamet ni padlo, da bi mu jo vzela.

ma-ja -> duda tolažilka (22.6.2005 11:31:51)

al-bina pri ns tudi pri 14. mesecih ni bilo variante. Res pa z zobki nimamo problemov. Nejc je bil star dobra tri leta, ko smo dali vse dude pod smrekico in jih je Božiček odnesel, v zameno pa pustil cel kup daril. Pa je vseeno imel probleme kar še nekaj časa, vendar se je kar lepo izteklo. Tjaša pa ima že od prve ure prstke v ustih. To je pa večji problem in se ji tudi že malo pozna na zobkih. Imela je pa flaško skoraj do treh let. Ker se je začela rediti zaradi res preveč mleka na dan (tudi do 1 l), smo dali flaške dimnikarju, da jih je odnesel k drugim dojenčkom. Pogrešala jih je še nekaj časa, sploh ko je bila utrujena, potem se pa kmalu ni več spomnila nanje.
Kako naj pa zadevo s prstki rešimo, pa ne vem. Kakšen predlog?

Anonimen -> duda tolažilka (22.6.2005 11:39:05)

Samo na hitro, da ne zaidemo s teme. Naš je bil pri treh letih pri logopedinji in je rekla, da je treba dat dudo stran. O.K., sem probala in tem tle tud že pisala, ne bom še enkrat...skratka dudo ima še vedno. Logopeda je rekla, da če bo zaradi odvzema dude začel sesati palce, naj damo dudo takoj nazaj, ker se prsti veliko veliko težje odvadijo. Evo, tako je nam rekla :zmeden:

viv_ -> duda tolažilka (22.6.2005 11:42:14)

Naša smrkla pa v vrtcu skoz brez, pa spi brez... doma pa stalno tisto dudo vlači za sabo... sploh zdej od kar je bila bolna.

Prej smo mel pospravlene, da niso bile skoz na očeh, pa je pozabila čez dan, za spat pa obvezno. Zdej pa hodi po bajti pa zraven:"duda, duda, DUUUUUUUDAAAAAAAAAAA!!!!!!!!" .

Mateja* -> duda tolažilka (22.6.2005 12:16:24)

Moj je star 13 mesecev, pa mu je še ne mislim vzeti. Jo ima tudi zlo rad.
Moji prvi dve sta jo pri 2,5 letih imeli še za ponoči, pa sem se lahko na pol preklala, pa jo nista hotli stran dat. Pri 3h letih smo imeli pa zobni pregled in jima je zobarca rekla, da bo treba dudice počas vržt v smeti, da bodo zobki lepi ostali in sta jo obe še isti dan vrgli stran in nikoli več vprašali zanjo.
Se pravi, da sem jazu lahko naredila karkoli, pa mi ni uspelo, zdravnica pa je imela več učinka.
Saj ponavadi je tako, da zdravnice al pa vzgojiteljice bolj poslušajo kot starše.

Pa veliko sreče, ampak vseeno lahko še malo počakaš.

iva01 -> duda tolažilka (22.6.2005 13:16:43)

moje mnenje je da je skor bolš če ma dudko mal dle če že ne more brez nje,če ne prej bo dav dudko sam stran ker mu bo nerodno pred drugimi otroki ki so brez, ker če začne sesat palček-tega pa ne moreš stran vzet in se to lahk zavleče še veliko dlje kot do treh let
LP:duda:

Stran: [1]