Gina -> RE: Kaj menite o primeru Bora Nekrepa? (15.12.2009 16:00:20)
|
Ne vem če je v tem hipu opravičilo še sploh lahko dovolj. Toliko blatenja, kot so ga morali starši prestat, toliko gorja. Ma ne vem no. Pa najbrž so želeli samo to, da noben več ne bi zaradi takih šlamparij umrl. Meni osebno se ne zdi najhujše to, da niso sposobni opravičila, ampak to, da se jim zdi vsem vse ok in prav, nič posebnega, kar se je zgodilo, da se pač dogaja.... posledično v bistvu zagovarjajo dejanje na posreden način. Sporočajo zdravnikom, da je ok, če kakorkoli že delajo, ker so itak po naravi dela lahko zmotljivi in so lahko še naprej popolnoma neovirano. To je čisto enaka situacija, kot je z moderno vzgojo. Starši otroke zagovarjajo povsod, tudi če ne vem kaj naredijo. nNi posledic. Torej gredo otroci čez meje. Zdravniki pa tudi. Gredo čez meje - nekateri. Ker so zagovarjani. Vedno in povsod. Nimajo kontrole nad sabo. nikogar sploh. Samo na teh treh straneh napisanega se je našlo par ljudi, ki trdijo, da jim je nekdo umrl zaradi zdravniške napake, pa četudi bi se jih pol lagalo, v kar ne verjamem, to dokazuje, da so zdravniške napake s smrtnim izzidom pogoste. Še če bi bile redke, bi bilo preveč. V tem primeru bi sicer lahko rekli, se zgodi. Če pa se to dogaja v resnici več kot redko, potem res ne vem, kaj se sprašujemo, zakaj je ena mama vse skup spravila v medije, raje se vprašajmo, kako se lahko kdo sploh nad tem, da išče pravico javno, saj je na noben drug način ni dobila, zgraža??? Zakaj ne bi smela javno? Zakaj ne bi smela javno povedat, kaj se je zgodilo, kar se očitno ves čas dogaja, pa vsi molčimo? Kaj so zdravniki, bogovi, da bi jo moralo biti sram pred njimi ali kaj? Otrok ji je umrl. Otrok. Zaradi šlamparije. In brez skrbi, da še vedno vem, da obstaja množica super fajn zdravnikov. Niso vsi pocarji. Sem pa prepričana, še vedno sem prepričana, da jih je sram, da delajo z nekom, ki svojega dela ne obvlada. Zihr sem, da bi si tudi sami želeli, da tak zdravnik več ne meče senco na ostale, najbrž pa jih je vmes vseeno malo strah, kaj pa če...se slučajno njim kaj zalomi, ko se jim sicer skoraj nikdar ne. vem, to je riziko, se ga zavedam, samo tretje opcije pa ne vidim.
|
|
|
|