mateyka -> RE: Jelenček Niko (13.12.2009 18:48:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: gita10 IZVIRNO SPOROČILO: mateyka jaz sem ga gledala sigurno leto nazaj in moram rečt, da sem bila res razočarana. zgodba je tok - mimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] najbolj me je zmotilo, ker izpade kot da je bla jelenčkova mama ena lajdra al pa fotr en ženskar (al pa oba to prej omenjeno). in vsi se delajo, da je to super kul in normalno. men se to zdi čist sporočilno neprimerno za otroke.. afaik niti ni bil hit ta animiran film. mi je pa čudno, da ga šele zdaj vrtijo tukaj pri nas.. ah dej no. A misliš, da mali otroci o tem razmišljajo. nisem tega nikjer rekla. rekla sem da se meni zdi neprimeren. sicer sploh ne vem, če bi sploh lahko rekli da otroci o neprimernih temah ali da je tema neprimerna sploh že razmišljajo kot en odrasli človek. sicer pa, to kar okolica tretira kot normalno, se bo otrok naučil tretirat kot normalno. zakaj pa misliš, da naj ne bi gledali nasilnih risank npr.? Jaz pa gledam na ta nauk zgodbe čisto drugače. Cel kup otrok je, ki živijo z svojim očimom, ki skrbi za njih, jih varuje- oče se pa enkrat na mesec pojavi z dobro igračo,dovoli jim vse in potem je on glavni. Tako, da nauk te zgodbe je mislim postavljen v tej smeri. kaj? od kje ti pa to? saj nima "očima". samo dedka, mamo in "the herd".. ti si tukaj zraven celo zgodbo dodala, ki je nikoli ni bilo. + ne vem zakaj misliš, da bodo otroci pa o tem razmišljal (če že uporabljaš argument, da mali otroci ne razmišljajo o "neprimernosti")..
|
|
|
|