PC Baby -> oživljanje dojenčkov (12.12.2009 21:07:52)
|
Pred kratkim sem bila na tečaju oživljanja dojenčkov in otrok, ki ga organizira Društvo za srce. Po pravici povedano se mi je zdelo brezveze, ampak me je mož kar malo nagnal, ker sem večinoma sama z otrokom in ravno smo začenjali uvajat gosto hrano. Na moje veliko presenečenje vam moram povedat, da je tečaj SUPER! Pokažejo ti kako pomagati dojenčku (in otroku) v primeru, da se mu zatakne košček hrane, da zdrsne v banjici, da neha dihat ipd. Pa še v praksi vse probaš na lutkah. Zadeva je res super in ti da tisto osnovno znanje, da otroka obdržiš pri življenju, dokler ne pridejo reševalci, ali dokler ne zadiha sam. Tečaj res toplo priporočam vsem bodočim in aktualnim mamicam in očkom. Jaz se recimo po njem počutim res zelo varno in skoraj sem prepričana, da me zdaj ne bi panika zagrabila če bi se kaj takega zgodilo in bi znala pravilno odreagirat. Tukaj je povezava na njihovo spletno stran, kjer objavljajo termine tečajev: http://www.zasrce.si/ Skupine so majne, zato se je treba pravočasno prijavit. Rs priporočam pa še predavatelj je ful faca [sm=bravo.gif]
|
|
|
|