Manjša opeklina (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Tiki -> Manjša opeklina (22.6.2005 8:54:06)

Naša 2 in pol letnica je včeraj v kopalnici odprla vročo vodo in se poparila. Sploh ni zajokala, le roko je odmaknila in rekla, da je vroča. Hitro smo dali roko še malo pod mrzlo vodo in je bilo samo malo rdeče, danes zjutraj pa je imela pri korenu levega kazalčka počen mehur (dober centimete x 3mm)in zelo grdo zgleda, pa okoli je tudi rdeče in otečeno. Ker je rana odprta sem dala čez čisto narahlo obliž, da ne pride do okužbe, pa tako da vsaj malo diha. Je tako prav? Lahko še kaj naredim?

CatJa -> Manjša opeklina (22.6.2005 9:01:31)

Ce se dobro spomnim iz Prve pomoci, se na opekline ne daje nic, razen mogoce sterilno gazo :zmeden2:

Anonimen -> Manjša opeklina (22.6.2005 9:07:04)

Najprej ohlajnje z mrzlo vodo(to ste storili)pojdi po Kamagel v lekarno,dobra zadeva za opekline.
Poskusi vsake toliko časa ranico zračit,da se začne sušit.Drugače pa z sterilno gazico pokri.Pazi da se nikoli gazica ne prime rane,ker ko odstarnjuješ odtrgaš ponovno odpreš rano.Pod gazo naj bo vedno namazano z kamagelom.

klavdijas -> Manjša opeklina (22.6.2005 9:19:26)

Nas Miha se je opekel s kavo. Imel je grd mehur. Na rano je dobil antibioticno mrezico. Kasneje sem pa kupila mrezico za opekline v lekarni, ta ni bila antibioticna, in sem mu roko se nekaj casa povijala z to mrezico. Na roki se mu ne pozna poplnoma nic.

Lp,

Klavdija

Tiki -> Manjša opeklina (22.6.2005 9:49:59)

Hvala za odgovore. Obliž ni zdržal niti 10min, tudi gazica ne. Torej bomo pustili kot je, samo upam, da ne pride zraven kakšen pesek :zmeden:. Če se ne bo celilo, ali če bo slabše, bomo šli pa k zdravniku.
Lp

MonikaPon. -> Manjša opeklina (22.6.2005 16:23:42)

Mogoče bi lahko poskusila z Bepanthen plus krema, ki je namenjena za take manjše opekline, ranice, odrgnine...

Stran: [1]