|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JULIJE
22.6.2005 7:23:59   
CIPRESA
No pa je spet en dan manj in jaz spet prva na RR pri julijah.

Kako ste kaj a vas že kaj po želodčku šraufa??? Če povem po pravici mene kar malo, pa včeraj me je malo bolelo v spodnjem delu trebuha pa mal špikalo tam spodaj sem se takoj vstrašla da ni kaj resnega.... pa je blo pol vse v redu.

Drugače se pa naša bebika še ni spustila dol, ker imam še vedno vse tam okoli želodca, me včasih peče zgaga kot :hudicek:.
Noge pa zatekajo kot vedno, pritisk si moram doma merit, ker je pri G vedno tam okoli 160 ta zgornji (sindrom belih halj) in si sedaj merim doma in je tam okrog 120-130/ 70 skoraj vedno in pravi G da je to čisto vredu.Pa tudi v urinu nisem imela nobenih stvari tko da to zatekanje je čisto normalno.Včasih imam zjutraj zatečene tudi prste na roki in zapestje.

Pa zdaj ni važno saj imam tako malo do konca da se bo že dalo potrpet. Jaz imam še 5 tednov in pomoje se ti vlečejo kot prej cela nosečnost.

Aja pa KUHINJO imamo poslikano in še malo mene s trebuščkom. Sem ful vesela, sedaj pa seljenje, malo sva z možekom že preselila, malo pa še morava tko da konec tedna upam da prvič prespiva v novem stanovanju.
Pa likam tudi že in perem za našo bebiko in pospravljam v omaro, tko da upam da me ne bo prehitelo in bomo lepo počakali da mami vse pripravi.

Pa LP CIPRESA :nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   JULIJE
22.6.2005 7:24:52   
CIPRESA
Ja enkrat preveč sem pritisnila!! :ups::ups::ups::ups::ups:

SORY

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   JULIJE
22.6.2005 7:59:25   
valentina.
Ojla!
Danes pa jaz takoj za tabo! Izgleda da je konec z dolgim spanjem; me tako začnejo kolki bolet, da se nimam več kam obrnit in moram vstat.
Kot sem vam že včeraj povedala, sem imela včeraj zadnji pregled, zdaj se mi pa hlače tresejo, ker gre zares :ups:; pa se mi zdi da sem včeraj zagledala pozitiven test!

Mene najbolj muči vročina, ful se potim in še ponoči imam mokro glavo; tuširam se 4 x na dan. Za kaj delat ni velike volje, za po trgovinah in okoli na kakšen drink pa imam ful energije :)-.

Ste se odločile v kaj boste oblekle :duda: za iz bolnice? Jaz moram še ene žabice kupit, ker sploh nimamo nobene stvari z dolgimi hlačnicami?!

Uživajte v kakšni prijetni senčki, valentina

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   JULIJE
22.6.2005 8:18:53   
Dari
Joj kako dolgo že nisem nič napisala. Za mano je ene par dnevna kriza - totalno občutljiva, :love: ful malo doma, ker dokončuje najino kuhinjo :bravo: - in sem jokala in se smilila sama sebi, :love: očitala, da naju z :duda: sploh ne mara, da sva mu zadnji na svetu... U glavnem, včeraj zvečer se je mora po temeljitem pogovoru in dobrem :sloncek: končala in danes smo spali ko :angel:. Le da je bila noč prekratka ;).
Delam še vedno s polnio paro - ta teden štriham ograjo za balkone - začnem kar zjutraj ob pol šestih, ko me :love: pusti pri mojih, in končam ob dveh, ko pride pome. No, vsaj kuhat mi ni treba, naju mami crklja :bravo:.
Včeraj sva šla v Lj po nove pulte za kuhinjo in po pipo, danes pa gre :love: po paketek za malčka. Komaj čakam. In pol bom jutri, ko ne bom štrihala (moram počakat da se dobro posuši) začela prat cunce za :duda:. Kar ne morem pričakat. Čez vikend pa dragi še dokonča previjalno, pol smo pa že skoraj pripravljeni. No, je itak še ful malenkosti za postorit, ampak to bo že. Če me le ne bo kaj prehitelo. Upam da ne...
Čez vikend pride še v kopalnico polagat ploščice, tko da mogoče bo celo preden pridem iz porodnišnice tudi WC v najinem štuku. Upam.

Ja, noge tud meni zatekajo - ko je vroče pa sploh. Mam take kot en slon. In tudi ponoči ne uplahnejo popolnoma, pa nič ne pomaga če jih tišim pod strop. Grdo :grrr:. In prsti na rokahzatekajo tudi... Pa saj to bo kmalu minilo. Še dobre 3 tedne - PANIKA!!! Pa kg tudi še kar rastejo - kje je zdaj to, da se zadnji mesec ne rediš več :zmeden:. Jih je že skoraj +15 :zmeden2::((:((:((. Kako bodo šle dol nimam pojma. In Cipresa, se mi zdi da je moj trebušček strašno podoben tvojemu - nekako tako zaobljen.
Valentina, v kaj bom oblekla :duda: ko bomo šli iz porodnišnice nimam pojma. Će bo deževno in hladno pridejo v poštev tudi plišaste hlačke, če pa te spustijo ob 11 dopoldne, ko je zunaj 30 stopinj, pa pomoje lahko tudi kratke hlačke in rokavčki, pa mogoče ena tanka dekica (plenička) za čez :zmeden2:.

Lep sončen dan (Cipresi zavidam barvo), posončite bušije in rade imejte atije :metulj:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   JULIJE
22.6.2005 8:39:27   
Anonimen
Dobro jutro :rozica:
Imam en tak občutek, da je naša Pravljica šla včeraj kar rodit 9nebesa
In pol začnem razmišljat, da smo pa zdej tazgodnje Julije na vrsti...Pupa, Lona, Valentina in jaz :zmeden:
Res gre zares, :hudicek:

Cipresa, kar se tiče teh bolečin v spodnjem delu...to so kao neki lažni popadki oz. priprava na krčenje...ko boš imela krče oz. bolečine čez cel trebuh od zgoraj navzdol in nazaj, to so baje tapravi popadki. Ne bom se delala pametno, ampak tko je bilo meni razloženo :bravo:
Sicer sem pa tko vidla, da imaš še precej visoko trebuščka...ni še panike...meni se je tko fajn želodec sprostil, da zdej kar jem in jem in jem in nič več ne tišči :)-
Kile pa hvala bogu kar mirujejo...od +11 do +13 :bravo:

Ja, dons je polna luna...pa sem se odločila, da ne bom šla rodit, ker bo porodnišnica prepolna in bojo vse babice sitne :)- bom rajši počakala do naslednjega tedna :)-

Uživajte moje drage :rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   JULIJE
22.6.2005 8:40:53   
Dari
Zdajle sem vas brala malo za nazaj in večina vas ima CTG, jaz pa pojma nimam kaj to sploh je, ker ga še nikoli nisem imela. A ga ima to vsaka, ali je to odvisno od G, ali moraš imet lažne popadke :zmeden:. Pa malpo mi gre na živce, ker imam pregled šele 6.7.
No, ampak dokler bo :duda: tako aktiven, me ne bo skrbelo. Tko fino brca in dela iz mojega bušija vse sorte...

LP :metulj:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   JULIJE
22.6.2005 8:44:51   
Anonimen
Dari, pri moji G je v navadi, da zadnji mesec vsak teden hodiš na CTG. To je ena taka naprava, ki ti jo pripnejo okoli trebuščka in ima dva taka pokrovčka, s katerim merijo srčni utrip otročka, z drugim pa morebitne popadke.
Če te tvoj G ni naročil na CTG, potem že smatra, da je vse okej.
Če se boš pa kdaj čudno počutila (da ne bi čutila malega več kot 10 ur, pa le šibaj k G in te bojo priklopili na CTG).

Sem pa brala za nazaj in vidla, da je Pravljica še vedno v enem kosu :bravo: sej ne vem, al nej bom vesela al ne :)-

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   JULIJE
22.6.2005 9:17:27   
smrka
Hejla. Moja bebika se je pa ze spustila dol, pritisk mam zmeraj okrog 105/60, babca pravi da je dobro. Me pa tudi spika tam spodaj vcasih, sem mislila da je to kaj narobe, nisem se upala niti povedat babci, kaj bi sploh to pomenilo?
Meni tudi noge zatekajo, predvsem desna katera me tudi mocno svrbi, se praskam ku neumna in si lahko mislis kake noge imam, pa pod popkom me tud svrbi jojjjj. Ja jest imam tud nabuhle prste na rokah zjutraj, vcasih me kar bolijo. Jest imam se 4 tedne... komaj cakam.. mogoce pa bebika pride kaj prej.. saj jo nestrpno pricakujemo.
lp
smrka:nosecka:36t

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   JULIJE
22.6.2005 9:45:58   
LONA13
Dobro jutro :nosecka:,
dons sm pa tud jrst majčkeno prej. Včeraj zvečer sem se vidla že v porodnišnci, me je tako zvijal po trebuhu - ene 4 x zapored da sem bila 100 prepričana, no zdej gre pa zares. Ampak potem ni bilo nič iz tega.Zgleda da je bil to vpliv polne lune. Vam pa povem, da sem si pri vsem tem šraufanju rekla, da brez problema počakam še teh 17 dni. Se mi nič več tolk ne mudi rodit.

Dons mam ctg - me zanima kaj bo pokazal?:zmeden2:

Drugače mamo pa spet en lep sončen dan pred seboj.
Lp, Lona

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   JULIJE
22.6.2005 10:36:59   
Grascakinja
No, še tazadna zaspanka. :nosecka:

Najprej Tinka74 in tudi za vse ostale, pravljica je včeraj zvečer že nazaj iz porodnišnice prišla, ni bla plodovnica in je verjetno zdajle pri G, da pogruntata, če je in kaj je narobe. Se je okol devetih zvečer še pofočkala na RR.

Mi imamo pa še 15 dni....:bravo: zdajle sem res vzela zares besede od ene babce, je rekla vsaj zadnjih 14 dni lepo počivat kolikor se da. Tako da sem si vsak dan naložila res malo malo dela, ostalo pa počivam.
Danes naprimer malo pometem po hiši in speglam en stroj in pomagam tašči pri kosilu. Če bodo pripeljali previjalno, bom še cotke vanjo zložila, če ne je pa to to.

Popoldan grem z :love: na gradbišče, tam imam svoj ležalnik, in ga opazujem, kako dela, pa pogovarjava se - s tem da mene prsti srbijo, ker bi mu rada pomagala...:(

Drugače vse po starem, kile se sprehajajo med +11 in +12 :(, zatečena sem še vedno, samo zjutraj je malo bolje, in tudi mene na momente nekaj dol tišči in špika in potem razglabljam, a je to to al ni.
Včeraj se mi je mogoče :zmeden: odluščil čep, kaj pa vem. Tako bledo zelenkasto je blo in sluzasto, za eno švoh žlico vsega. Ampak nisem pa ziher. Vse so nekaj govorile o rozastem pa krvavkastem čepu, pa ne vem :zmeden:. Moj ni bil nič v rozardeče smeri.
Upam, da me zdaj dopoldan ne zagrabi, ker mojega :love: ni v bližini, je čist na drugem koncu matere kurje.

No, če ima katera Dnevnik doma, naj malo spremlja, koliko se kaj :duda: rodi danes v primerjavi z včeraj ali pa prejšnji teden, da vidmo, al res ta polna luna tko vpliva :zmeden:!

Bodte pridne pa se še beremo! :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   JULIJE
22.6.2005 11:23:13   
LONA13
Drage moje Julije, jaz odhajam.....:)-:ups:
Grem na pregled pa se čez dobre dve ure oglasim kako je blo .:)-:)-:)-:)-

Lep dan vam želim.

Lp, Lona

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   JULIJE
22.6.2005 11:33:50   
Pia73
Še jaz,.....

Tudi midva sva kar v redu. Mislim, da se :duda: še nikamor ne mudi, čeprav imam danes drisko. Samo saj ni čudno, ko toliko sadja in zelenjave pojem, veliko pijem pa še donat in magnezij zaradi krčev oz., da jih ne bi bilo.

Kg, najmanj +16,,.... Bo že! Zatekam pa niti ne.

Sicer pa si Cipresa prav fletna nosečka! :bravo:

Sicer imamo večino že pripravljeno, čisto vse pa še ne. Mož mora od tašče še posteljico z jogijem pripeljati in jo sestaviti, pa ležalnik in prevleko oprati, pa še par malenkosti manjka. Saj se ne mudi.

Sicer pa imam že pripravljeno za iz porodnišnice, pa planice sem že ene kupila, drugo bo pa mož uredil, če nas kaj prehiti! Jaz iam pripravljeno toplo in hladno varianto. Za pliš pa po mojem julija ne bo.

Danes bo spet en vroč dan!

LP :nosecka: Pia73 in :duda: 35t 5/7

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   JULIJE
22.6.2005 11:35:00   
Pia73
Aja, še tole, ena je spraševala kako je s CTG-jem. Tudi meni ga še niso delali. Pri prvem :duda: so mi ga prvič delali na dan PDP-ja. Tako, da nič skrbet.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   JULIJE
22.6.2005 11:48:32   
malika
Jaz pasem ravno iz pregleda. Čakala sem dve uri, potem pa ponorela. Pa to ni res, tam čakalnici sem bila za maskoto, ker je vse staro in mlado bilo pred mano na vrsti.

Drugače mi je rekel, da je vse že zrelo in da moram mirovat in pit magnesol in kakšen buscopan vzet, če bo trebuh še naprej trd. Pa napotnice za rodit in za rešilnega sem dobila itd.

Za tamalega imam že vse spakirano, kaj mi bo ati prinesel za iz porodnišnice; imam pa:
-body s kratkimi rokavi
-majčka dolgi orkav (samo za rezervo zraven, ker je del kompleta)
-tanka bombažna jopica
-hlačke bombažne, brez stopalc
-nogavičke, copatki, kapica in bombažna dekica-za vsak slučaj

Sama bom pa imela za domov oblečeno tisto v katerem bom prišla rodit. Tako sem naredila prvič in je bilo super!

Pa naša pravljica mi je malo sumljiva; nekam dolgo se ne oglaša. Pomoje se s Tiborjem že veselo cartata :bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   JULIJE
22.6.2005 12:04:04   
pravljica
ne ne, malika, še sem tu...sem že včeraj napisala, da ni bla plodovnica...danes pa G dela popoldan...bomo videli, kaj je bilo tisto
CTG (katera ne ve): pokaže srčni utrip :duda:, ki takrat ne sme spati...G zanimajo neki intervali - ko je buden morajo tu pa tam poskočiti črtice gor in dol (okoli 130, 140 utripov na minuto se mi zdi da je blo)...sem mogla po stopnicah hodit, da se je potem to videlo...druga stvar, ki se vidi pa je krčenje maternice...to so mi potem v porodnišnici rekli, da jih ne zanima, kaj pokaže mašina, ampak je važno, kaj me čutimo

aja, kg pa že tudi 15+ :(( (pri G...doma imam vedno 2 manj)

čeprav se mi je zdelo, da ne bo nič, bi mi blo zlo všeč, če bi se že cartali...pa tak lep datum je bil - 1. poletni dan 9nebesa

cotke ima moj :love: na spisku...spakiral jih bo pa že sam 8)
- bodi (1x brez rokavov - za spodaj, če bo hladno, 1x dolgi rokav)
- majčka za čez, dolgi rokav (tudi za rezervo)
- hlače brez stopalc (1 do pasu in 1 z oprsnikom - 2 velikosti)
- kapica
- nogavičke
- jopica (ki je menda ja ne bomo rabli)
- čeveljčki (hmm, sem optimist :)- )
- odejica iz flisa (jo je treba še kupit - dobro da sem šla to zdaj pisat :) )
- lupinica

kako in kaj bomo uporabli, se bo pa takrat vidlo, na licu mesta

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   JULIJE
22.6.2005 12:04:26   
Pia73
Ob 11.39 se je pravljica še javila na NV. Tako, da je še v enem kosu!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   JULIJE
22.6.2005 12:04:58   
Pia73
Sorry, pravljica si me prehitela,..... :ups:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   JULIJE
22.6.2005 12:06:11   
pravljica
:)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   JULIJE
22.6.2005 13:52:07   
CIPRESA
Jaz pa sploh ne vem kaj naj vzamem s sabo da bom našo bebiko nesla domov.
Mislila sem eno majčko(tetra) z dolgimi rokavi, čez pa tisti pajacek iz flisa ki je slikan v mojem albumu in ga je kupil ati. Sem vprašala doma pa so mi rekli da ni nič prevroče, da ima dojenček itak bolj malo krvi in da mora biti toplo. Prevroče pa upam da ni?????

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   JULIJE
22.6.2005 14:11:59   
LONA13
Drage Julije, jest sm s pregleda oz. ctg-ja in sem ful slabe volje.:((:((:((:((:(( Ctg ni bil uredu morm v petek še enkrat pridt. Sicer je sestra rekla da ni nič narobe ampak da se hoče g. vseen prepričat če je vse kul.:zmeden::zmeden::zmeden:
Ko sem ležala na hrbtu pa na desenmu boku je mel:duda:normalen srčen utrip med 120 in 160. Ko sem bla pa na levem boku, je pa ful brcal :sloncek:pa razgrajal in mu je srčen utrip narasel na 200!!!!!:((:((:((. Zdej pa g. ne ve al je tolk živahen al je pa kej narobe. Sm čist živčna.
Pa še sladkorja mam preveč, zdej morm it še kri dat.(je pa res da sem si zjutraj privoščila zajtrk pa še kavo pred sem šla vodo dat):ups::ups::ups:.

A je mela še kakšna tak ctg?

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   JULIJE
22.6.2005 15:04:41   
valentina.

Po mojem je vse v redu, veš da te drugače ne bi kar domov poslali. S temi aparaturami in statistikami nas včasih preveč strašijo, pol smo pa čisto trde od straha :(, čim kje kaj odstopa od povprečja. Ti povem, po eni strani sem prav vesela da me sploh niso poslali na CTG!
Preden daš kri moraš biti 12 ur tešča. Sej bo vse prav, ti pošiljam :rozica:.

LP, valentina

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   JULIJE
22.6.2005 18:44:02   
Pia73
Cipresa ne vem no ampak meni se zdi tisti kompletek pretopel. Veš kako bo v avtu vroče, tudi če imata klimo jo verjetno ne bosta prižgala pri prvi vožnji z novorojenčkom. Jaz imam pripravljeno tako več plastno varianto: bodi brez rokav in tanko bombažno majčko za čez, pa hleče brez spodnjega dela, pa nogavičke ali tiste bombažne hlače za spodaj. Tako ga lahko primerno oblečem, če bo vroče ali ne. Mrzlo sigurno ne bo, pa četudi bo, bomo meli v rezervi še bombažno, ne flis dekico. Meni se zdi več plastno oblačenje že od nekdaj najboljše za :duda: in za mene.

Lona, ne skrbi, eveda je vse v redu, sicer bi bila sedaj v porodnišnici in ne med nami. Drži se! :rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   JULIJE
22.6.2005 19:35:35   
CIPRESA
Lona nikar se ne sekiraj zaradi tistih aparatur, meni je zadnjič sestra samo poslušala če sliši srce s tisto aparaturo, pa je zagnala paniko, če sploh čutim otroka, a sploh kaj brca,.... pa sem ji rekla da me fajn brca in me je brcal ravno takrat ko je merila utrip.

Te naprave itak niso vredne počenega groša, pri nekaterih še popadkov ne zaznajo.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   JULIJE
22.6.2005 19:38:46   
CIPRESA
Rekla si da na levem boku je pa prišlo do 200, kaj pa če je polek :duda: srčka ta naprava zaznala še tvoj utrip(srce je na levi strani)??????????
Čist tko me je prešinilo!!!!!!!!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   JULIJE
22.6.2005 20:09:28   
LONA13
Ne vem, vem pa da je tista ta prva "sonda" merla otrokov utrip - imela sem jo pa čist dol, tko da pomoje da ni mogla mojga utripa zajet. Pomoje je šlo tamalmu na živce, ker te tisti trakovi kr fino stisnejo in se ni mogu normalno premikat. Ful je začel migat sam da sva se obrnla na lev bok. Na konc so mi snemal še na desnem, tm je bil pa povprečen utrip cca 140.
Sm brala na Pušenjakovem forumu, da je kritično če je utrip konstantno par dni 200 , otrok je pa ogrožen šele pri 220 do 250.

Mal sem se pomirila, ampak ni pa ravno dober občutek...še vseen sem kr slabe volje.

Kako ste pa ve preživele DAN?

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?