zmajaz -> RE: Kateri likalnik (19.12.2009 21:37:56)
|
Saj pri parnih likalinikih niti ni toliko težava v tem, da bi toliko slabše likali, ampak še bolj v tem, da če imaš goro perila za zlikat, ti vmes parkrat vode zmanjka. V vroč likalnik je nekak ni dobro nalivati, pa tudi če jo, spet čakaš, da se dovolj segreje, da imaš paro ... Ti likalniki so za moje pojme uporabni samo kot dodatni likalnik, kadar moraš na hitrco zlikat kak kos oblačila. Parne postaje so večinoma dosti močnejše - redkokateri parni likalnik je dovolj močan, da je dovolj likanje oblačil z ene strani, pri parnih postajah pa to večinoma ni problem. Pa pare imaš dovolj za goooro perila. Glede znamke pa tudi tako - moja mama je kupila eno čist x znamko za smešno ceno, pa ji ravno tako dobro lika. Parne postaje so večinoma v redu - mislim, da kar koli od tega, kar si naštela, boš izbrala, bo v redu. Osebno imam parno postajo od Elne, ima ročaj obložen s pluto, 1,2 l veliko posodo, pritsk pa 3,5 bar in sem zelo zadovoljna. Je pa stara že vsaj 10 let, pa še vedno odlično deluje.
|
|
|
|