Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija IZVIRNO SPOROČILO: *Neja No, jaz bi tu dodala tole: Mamicam, ki imajo prvič otroke, zato toplo svetujem, da gredo, ko bo otrok star od osem mesecev do enega leta in pol, od doma vsaj za en teden in pustijo očeta samega z otrokom, ker očetom morajo otroci zlesti pod kožo. Matere to dobijo med nosečnostjo, očetje pa morajo narediti pozneje. To ni nekaj, kar je v njihovih genih, in zato je pomembno, da matere pustijo očete same z otroki in da po možnosti celo 'pozabijo' prenosne telefone, tako da so zares sami z otrokom. Tako bodo odkrili, da imajo veliko več kompetenc in energije, kot so si mislili. Tako pravi Jesper Juul, danski družinski terapevt. Povzeto iz revije Samaritan. Mislim, da ne velja le za mamice, ki imajo prvič otroke, ampak za VSE mamice, ki imajo otroke. V praksi verjetno malo težje izvedljivo. Je pa za premislit. Ko sem to mojemu prebrala je izustil: "Ta tip sigurno nima svojih otrok." No, toliko o tem. Pa še kako prav ima, tale Jesper, kajne? meni pa tale ideja ni všeč niti malo. pa če se ta Jasper na glavo postavi. pa če še 100 knjig napiše. nekateri moški to imajo, nekateri pa ne. moj ima tega vsaj 90 % toliko kot jaz. HB. in menim, da se vseh teh knjig tudi ni treba držati kot pijanec plota...in ker je en presvetli Jasper pač tole napisal....boš ti ko ovca sledila temu....vsaka družina funkcionira drugače....in vsak terapevt ima svojo teorijo. res je. pa zakaj za cel teden. je čist dost, da se postopoma, od prvega dne, oba navajata otroka sama porihtat. ker, roko na srce, moški edino rodit in dojit ne morejo. jaz vidim problem v materah, ki ne priznavajo moškega načina rihtanja otroka. ej, itak, da ga bo zrihtal. ni važna pot, važen je cilj. in še noben se ni rodil z vso pametjo sveta. če mu prvič ne uspe, mu bo pa drugič. prav tako, kot nam, perfektnim mamicam.
|