Ko ti je zadosti (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

onka -> Ko ti je zadosti (10.12.2009 22:05:31)

vsega, bi najraje odšel za kakšen teden, dva ali mesec, da vidijo, kako je biti brez mame in brez žene. Je katera že poskusila, kam je šla in kako je bilo?

sanasan -> RE: Ko ti je zadosti (10.12.2009 22:12:26)

[sm=smiley31.gif]

pri nas je občasno dovolj en dan[sm=smiley36.gif], pa hitro ugotovi, kdo podpira 4 vogale v hiši[sm=smiley1.gif]

saj frej si lahko vzameš tudi doma....jaz ko sem imela poln kufer vsega, sem se vsedla z nogami na drugem stolu, naročila starejšemu, da mi je skuhal kavo in se 'naredila gluho' za vse 'mmmmaaaaaamiiiii' in 'ženkiiiiicaaaaaa, kje so moje gate.....' ipd. ter slepo za ves nered okoli sebe....

FLASK_A -> RE: Ko ti je zadosti (10.12.2009 22:14:11)

Otroke in moža pustiš doma naj se sami znajdejo (itak se zajdejo), ti greš pa z najboljšimi kolegicami v kino, slaščičarno in malo po mestu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

onka -> RE: Ko ti je zadosti (10.12.2009 22:15:01)

Par dni, ma en teden, pa najbrž bi kar en mesec minil, da bi kam šla v mir in uživala, al pa bi bila čez kakšno uro nazaj gledat, da niso mogoče lačni pa žejni....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Pa vseeno bom vesela še vaših odgovorov

sanasan -> RE: Ko ti je zadosti (10.12.2009 22:15:25)

pri nas je 100% učinkovalo....

predvsem pa moraš zdresirat samo sebe, da nisi vedno na 'dohvat ruke'[sm=smiley36.gif]...in da stvari počakajo.

noranate -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 6:46:32)

Moja soseda je tko nardila, ni dolg tega. Ji je poknu film, se zmenla s sodelavko in sta šli čez vikend v toplice na kopanje in mal razvajanja. Isklopla telefon in si dala duška. Ko je pršla domov, jo je celo puding čakal v hladilniku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

aluš -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 7:41:18)

Ja, sem že večkrat premišljevala o tej opciji.Pa ne gre mi najbolj na živce tisto mami, mami, to še preživim. Najbolj me živcira to, da ne znajo za sabo nič pospravit, nič pomislit, samo čakaj, da bo mami. Samo pri nas je par dni definitivno premalo, ker sploh opazili ne bi, da imajo "vse čez konc". Bi mogla manjkat vsaj ene 14 dni, da bi sploh opazil, kaj jim "dogaja".

Zoja Lara -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 9:04:14)

Poznam eno žensko, ki jo je mož ful razkuro (otrok še takrat nista mela) in mu je pobegnila k teti v tujino za par dni. Pol je seveda klical starše od žene, v službo, kolegice...in mu doben ni povedal kje je.

In kaj je blo, ko se je vrnila?

Vprašal jo je: "a zaj boš pa za vsako malenkost pobegnila?"

Eni dedi se pač ne dajo kr tak. Upam, da ve nimate takih zaj...

picola1 -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 9:27:26)

Verjamem, da imaš poln kufer. Jaz bi ga najbrž tudi imela. Sam sem 100%, da že veliiiiiiiko prej, kot pa ti. Ker jst si enostavno ne dovolim bit deklica za vse. Vsi smo družinski člani in vsi moramo sodelovat. Pri nas doma je bilo tako, mama je delala, se raztrgala, mi trije (brat in oče) pa smo lepo uživali. Zakaj? Ker smo lahko. Ker nas je mami tako navadila. In si je čisto sama kriva. Vsake toliko časa je sicer popizdila, ampak ni dolgo trajalo, ko je spet začela delat isto.
Vsedi se sama s sabo in se vprašaj, za koga je dobro to, kar počneš? Morda si boš mislila, da se imajo tvoji otroci in mož sigurno fajn. Morda trenutno ja, dolgoročno pa to sigurno slabo vpliva nate, na otroke in na moža, ker je še vedno čist nesamostojen kar se tiče gospodinjstva. In seveda na vajino pratnerstvo, ker potihem (občasno tudi malo bolj na glas) gojiš zamnero do njega (in do otrok).
Vprašaj se tudi, zakaj to počneš. Ker si tako navajena od doma? Ker se bojiš, da te v nasprotnem primeru ne bodo imeli več (tako) radi?
Vprašaj se, ali želiš to prenašati še naprej, celo svoje življenje (predvidevam, da si še mlada in da to niti ne bo najbrž tako malo let).
Vprašaj se, kaj želiš ukrenit glede tega in če si tokrat res odločena, da narediš temu konec. Če nisi, ti očitno še ni dovolj hudo in v vlogi žrtve na nek način celo malo uživaš, da potem lahko jamraš in se smiliš sama sebi (lahko da se motim, vendar ti lahko povem, da sklepam po sebi... pa še po marsikom drugem, ki si je upal priznati, da igra Žrtev). Vem, kruto se sliši tale zadnji stavek, vendar stojim za njim, ker sem sama šla čez to. Moj mož je namreč na začetku tut poskušal hvatat krivine pa sem nekaj časa počela isto kot mama, potem pa sem se vzela v roke in sem mu jasno dala vedet, da pri meni tega ne bo, ker sem se že kot otrok zaklela, da ne bom ista kot mama (kar se tega tiče). In ker sem bila odločna, je hitr pokapiral, da mislim smrtno resno.
No in ko se boš vse to vpršala in se resno odločila, skliči družinski sestanek in napovej spremembe in posledice. Povej, kako se počutiš (izkoriščano, nevredno, žalostno, ker čutiš, da ne spoštujejo dovolj tebe in tvojega dela, jezno, itd.) in da želiš, da je od sedaj naprej drugače. Potem skupaj napišite, kaj bodo zadolžitve od vsakga (dnevne, tedenske, mesečne) in kakšne bodo posledice, če tega ne bodo naredili-predvsem to velja za otroke). Vse mora bit jasno določeno, ker v nasprotnem primeru bodo hitr začel hvatat krivine in se zgovarjat eden na drugega, da to ni njegovo delo. In spet boš na začetku. Z možem pa se pogovri na štiri oči še pred sestankom.
Želim ti veliko odločnosti, ljubezni do sebe in volje, da to spelješ enkrat za vselej. Boš videla, koliko več energije ti bo ostalo za uživanje, za imet se lepo, za moža, za igro...
Srečno.[sm=smiley1.gif]

mate0ja -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 9:47:00)

Moj je ugotovu, da je doma veliko dela že ko sm šla parkart med porodniško v službo in je bil sam z malo doma. Imam pa tp ugodnost, da enkrat na mesec moj pa tamala gresta k mojim staršem za dva dni, tko da lahko v miru kej naredim. No če greva pa midve s tamalo kam pa on tud pobriše prah in pomoje po tleh.

baguSka -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 10:46:57)

Ker jst si enostavno ne dovolim bit deklica za vse. Vsi smo družinski člani in vsi moramo sodelovat.

Tocno to sem jaz nameravala napisat!

....

Tocno toliko kot dovoljujes da te izkoriscajo, toliko pa te. Nic vec in nic manj. In ce obicajno ti delas vse, potem si jih tega navadla in seveda razvadla. Zdej si pa najprej vzemi eno pavzo zase, mogoce jih malcek sokiraj, potem pa zacni od zacetka! Na novo... in jih nauci, da so vsi enakovredni clani v druzini in da nisi v tem samo ti! Sicer bos zdej to toliko tezje speljala, ker si jih ze navadla da si do zdej sama vse pocela, ampak bo pa izziv tolko vecji. :)

abi -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 13:10:40)

IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Verjamem, da imaš poln kufer. Jaz bi ga najbrž tudi imela. Sam sem 100%, da že veliiiiiiiko prej, kot pa ti. Ker jst si enostavno ne dovolim bit deklica za vse. Vsi smo družinski člani in vsi moramo sodelovat. Pri nas doma je bilo tako, mama je delala, se raztrgala, mi trije (brat in oče) pa smo lepo uživali. Zakaj? Ker smo lahko. Ker nas je mami tako navadila. In si je čisto sama kriva. Vsake toliko časa je sicer popizdila, ampak ni dolgo trajalo, ko je spet začela delat isto.
Vsedi se sama s sabo in se vprašaj, za koga je dobro to, kar počneš? Morda si boš mislila, da se imajo tvoji otroci in mož sigurno fajn. Morda trenutno ja, dolgoročno pa to sigurno slabo vpliva nate, na otroke in na moža, ker je še vedno čist nesamostojen kar se tiče gospodinjstva. In seveda na vajino pratnerstvo, ker potihem (občasno tudi malo bolj na glas) gojiš zamnero do njega (in do otrok).
Vprašaj se tudi, zakaj to počneš. Ker si tako navajena od doma? Ker se bojiš, da te v nasprotnem primeru ne bodo imeli več (tako) radi?
Vprašaj se, ali želiš to prenašati še naprej, celo svoje življenje (predvidevam, da si še mlada in da to niti ne bo najbrž tako malo let).
Vprašaj se, kaj želiš ukrenit glede tega in če si tokrat res odločena, da narediš temu konec. Če nisi, ti očitno še ni dovolj hudo in v vlogi žrtve na nek način celo malo uživaš, da potem lahko jamraš in se smiliš sama sebi (lahko da se motim, vendar ti lahko povem, da sklepam po sebi... pa še po marsikom drugem, ki si je upal priznati, da igra Žrtev). Vem, kruto se sliši tale zadnji stavek, vendar stojim za njim, ker sem sama šla čez to. Moj mož je namreč na začetku tut poskušal hvatat krivine pa sem nekaj časa počela isto kot mama, potem pa sem se vzela v roke in sem mu jasno dala vedet, da pri meni tega ne bo, ker sem se že kot otrok zaklela, da ne bom ista kot mama (kar se tega tiče). In ker sem bila odločna, je hitr pokapiral, da mislim smrtno resno.
No in ko se boš vse to vpršala in se resno odločila, skliči družinski sestanek in napovej spremembe in posledice. Povej, kako se počutiš (izkoriščano, nevredno, žalostno, ker čutiš, da ne spoštujejo dovolj tebe in tvojega dela, jezno, itd.) in da želiš, da je od sedaj naprej drugače. Potem skupaj napišite, kaj bodo zadolžitve od vsakga (dnevne, tedenske, mesečne) in kakšne bodo posledice, če tega ne bodo naredili-predvsem to velja za otroke). Vse mora bit jasno določeno, ker v nasprotnem primeru bodo hitr začel hvatat krivine in se zgovarjat eden na drugega, da to ni njegovo delo. In spet boš na začetku. Z možem pa se pogovri na štiri oči še pred sestankom.
Želim ti veliko odločnosti, ljubezni do sebe in volje, da to spelješ enkrat za vselej. Boš videla, koliko več energije ti bo ostalo za uživanje, za imet se lepo, za moža, za igro...
Srečno.

TOČNO TAKO  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

*Neja -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 14:14:13)

No, jaz bi tu dodala tole:

Mamicam, ki imajo prvič otroke, zato toplo svetujem, da gredo, ko bo otrok star od osem mesecev do enega leta in pol, od doma vsaj za en teden in pustijo očeta samega z otrokom, ker očetom morajo otroci zlesti pod kožo. Matere to dobijo med nosečnostjo, očetje pa morajo narediti pozneje. To ni nekaj, kar je v njihovih genih, in zato je pomembno, da matere pustijo očete same z otroki in da po možnosti celo 'pozabijo' prenosne telefone, tako da so zares sami z otrokom. Tako bodo odkrili, da imajo veliko več kompetenc in energije, kot so si mislili. 

Tako pravi Jesper Juul, danski družinski terapevt. Povzeto iz revije Samaritan. Mislim, da ne velja le za mamice, ki imajo prvič otroke, ampak za VSE mamice, ki imajo otroke. V praksi verjetno malo težje izvedljivo. Je pa za premislit. Ko sem to mojemu prebrala je izustil: "Ta tip sigurno nima svojih otrok." No, toliko o tem.

Pa še kako prav ima, tale Jesper, kajne?

mika -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 14:17:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Lara

Poznam eno žensko, ki jo je mož ful razkuro (otrok še takrat nista mela) in mu je pobegnila k teti v tujino za par dni. Pol je seveda klical starše od žene, v službo, kolegice...in mu doben ni povedal kje je.

In kaj je blo, ko se je vrnila?

Vprašal jo je: "a zaj boš pa za vsako malenkost pobegnila?"

Eni dedi se pač ne dajo kr tak. Upam, da ve nimate takih zaj...

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ...sej vem, da ni smešno, pa vseeno.....No, jaz bi takemu rekla, da bom naslednjič njega spakirala za vedno.

In ne...HB, moj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] je faaaaaaaaaaaaaaaajn[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Picola, dobro napisano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

pridna_janja -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 15:05:22)

IZVIRNO SPOROČILO: onka

vsega, bi najraje odšel za kakšen teden, dva ali mesec, da vidijo, kako je biti brez mame in brez žene. Je katera že poskusila, kam je šla in kako je bilo?

jaz če imam čez glavo vs[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/miska.gif[/image]ega ugasnem mobitel in grem na masažo ali pa v trgovino malo zapravljam in čez kako uro sem nazaj doma in nisem več jezna na tisto kar je blo :) sem pa jezna ker sem preveč zapravila

x_srečka_x -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 15:18:21)

Ne bi pobegnila,ker mi pomaga kolikor lahko,in ker jim tudi včasih pobegnem za kakšno popoldne pa je vse poštimano včasih še celo več kot zmorem jaz[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Tako da ne vem ali njega bolj ubogajo in sta bolj pridna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sicer pa ko sem bila v porodnišnici je bilo tudi vse poštimano še celo zlikano [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Tako kot so napisale druge si ne pustim da sem deklica za vse [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

LP

Gina -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 20:26:20)

Pa res ne vem zakaj ne greš kam vsaj malo na oddih. Eno dejanje =10000 besed. Če drugega ne, ko pride domov pojdi od doma in pridi šele pozno zvečer. Gotovo boš boljše volje.  

TomTaylor -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 21:40:30)

IZVIRNO SPOROČILO: *Neja

Mamicam, ki imajo prvič otroke, zato toplo svetujem, da gredo, ko bo otrok star od osem mesecev do enega leta in pol, od doma vsaj za en teden in pustijo očeta samega z otrokom, ker očetom morajo otroci zlesti pod kožo. Matere to dobijo med nosečnostjo, očetje pa morajo narediti pozneje. To ni nekaj, kar je v njihovih genih, in zato je pomembno, da matere pustijo očete same z otroki in da po možnosti celo 'pozabijo' prenosne telefone, tako da so zares sami z otrokom. Tako bodo odkrili, da imajo veliko več kompetenc in energije, kot so si mislili. 

Tako pravi Jesper Juul, danski družinski terapevt. Povzeto iz revije Samaritan. Mislim, da ne velja le za mamice, ki imajo prvič otroke, ampak za VSE mamice, ki imajo otroke. V praksi verjetno malo težje izvedljivo. Je pa za premislit. Ko sem to mojemu prebrala je izustil: "Ta tip sigurno nima svojih otrok." No, toliko o tem.

ja, samo je pa hudič, če imajo možje še opcijo "mama" ali "tašča" za koristit...pol ta teorija čist v vodo pade

Anonimen -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 21:43:51)

ok ok...sploh nisem brala, ma....
alooooooo!"!!!!
al sem jst smotana pa blesava, samo da  bi bila 1 teden brez malih....
adijo pamet!

povzetek:
se ne strinjam!

rija -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 21:48:27)

IZVIRNO SPOROČILO: *Neja

meni pa tale ideja ni všeč niti malo. pa če se ta Jasper na glavo postavi. pa če še 100 knjig napiše.

nekateri moški to imajo, nekateri pa ne.

moj ima tega vsaj 90 % toliko kot jaz. HB.

in menim, da se vseh teh knjig tudi ni treba držati kot pijanec plota...in ker je en presvetli Jasper pač tole napisal....boš ti ko ovca sledila temu....vsaka družina funkcionira drugače....in vsak terapevt ima svojo teorijo.

Colt -> RE: Ko ti je zadosti (11.12.2009 23:43:02)

Picola1, fantastično napisano! Bravo! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

G

Zanica -> RE: Ko ti je zadosti (13.12.2009 16:51:41)

Zakaj? Ker smo lahko. Ker nas je mami tako navadila. In si je čisto sama kriva.

Ja, in vi trije ste to pridno izkoriščali. Ona si je čisto sama kriva. A res?

ajsek -> RE: Ko ti je zadosti (13.12.2009 19:26:54)

Ja, res. Ljudje se obnašajo do tebe tako, kot jim pustiš.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.12.2009 19:46:35)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

picola1 -> RE: Ko ti je zadosti (13.12.2009 20:35:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Zanica

Zakaj? Ker smo lahko. Ker nas je mami tako navadila. In si je čisto sama kriva.

Ja, in vi trije ste to pridno izkoriščali. Ona si je čisto sama kriva. A res?

Hehe, sem čakala nekoga, da se bo na tole obesil. Glej, Zanica...moja mami je to počela od mojega prvega dne in še veliko prej...V bistvu je to prinesla od doma. In mene je navadila (no, nas vse tri), da ne rabimo nič kaj dosti delat. Ne rečem, da je bilo to fer od nas...sam če te pa nekdo razvaja...hočem rečt, da je bilo to meni normalno...v tem nisem videla nič slabega-za razliko od danes.To je glih tako kot bi otroku rekel, kako more bit razvajen, istočasno bi pa mami rekla, kako je uboga, ker ima tako razvajene otroke. A si ni morda sama kriva? Al so otroci krivi, da so razvajeni?

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>