Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: suzy85 IZVIRNO SPOROČILO: MARTINA25 IZVIRNO SPOROČILO: suzy85 IZVIRNO SPOROČILO: Srčekgirll IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: MARTINA25 Špelin@ jst sm ok,delam še slabih 14 dni potem pa juhuhuhuhu,heheheheh.Luka se še kr ni obrnil,tko da komaj čakam na pregled da vidim kako pa kaj...drugače počutja pa zaenkrat spet dobro. Tale tvoj Luka je res en lump A so ti kaj omenjali zunanji obrat ali kar CR? Meni pri veliki piki zun. obrata niso mogli delati, ker je bilo manj plodovnice. Samo pri meni so se na UZ za dobro kilo ušteli, drugače bi mi ravno tako verjetno predlagali CR... Me veseli, da se dobro počutiš Saj poleti, ko bo prijetno toplo in bodo vaši/"naši" novi malce večji, se bomo spet dobile v živo na kakšnem kofetku in čvekcu O joj... Upam da se bo obrnil. Sam zunanji obrat ne it delat k boli k pras....mi je kolegica povedal pa tud G pr nas (večina) odsvetuje. Če bo pr men tko, vem da bom probala medenično rodit, če ne pa CR. ZO je pri vsaki ženski drugače. zagotovo pa vem , da če ženska nanj ni psihično pripravljena, bo sam postopek bolel in le malo možnosti je, da bo uspel. govorim iz lastnih izkušenj. ko mi je G na sredo popoldne povedala, da moram naslednje jutro na ZO, sem bila čisto fertik. 100% sem, da če bi mi ZO res izpeljali že naslednji dan, ne bi uspel. tako pa me je G naročil čez 1 teden in mi postopek lepo razložil. cel teden sem brala o ZO in sem bila res tudi psihično pripravljena. nosečnica mora biti med postopkom sproščena, ker drugače otežuje delo G, saj čez trebušne mišice ne more do otroka. ZO so mi naredili v porodni sobi na porodni mizi, na kateri sem imela noge malo višje kot glavo, da se je obrnila navzgor. G je začel z rokami malo krožiti po trebuhu, nato pa je z masažo dvignil ritko iz moje medenice. počasi je začel potiskati v pravi smeri in kar naenkrat sem sama čutila obrat G je bil cel postopek zelo prijazen. skoz sma se pogovarjala, tudi o vsakdanjih stvareh - da me je zamotil. celo uro po ZO sem bila še priklopljena na CTG, da so videli, če je vse vredu. vem, da mnogo žensk pravi, da jih boli, ampak je res finta samo v sproščenosti. tudi če greste na navadno masažo in boste držale mišice napete, bo masaža bolela. če pa ste sproščene, pa ne boli. v vsakem primeru pa ZO traja največ 15 min, ker dlje ne poskušajo. če se obrne v tem času, se, na silo pa niti ne poskušajo. v tem času se vidi ali se bo obrnil ali ne. Suzy hvala ker si opisala zadevco,če povem po resnici si niti nisem znala najbolj predstavljat kako to poteka,ker sem neki brala o tem po forumih in povsod pišejo samo o tem kako zelo boleč je ta postopek...tko da sem kr odnehala z branjem.Tale tvoj opis je pa čist neki drugega....je pa dejstvo da je velik v glavi!!!tenx!! to je to! jst sm si skoz mislila, da bom mela ZO, ampak ko mi je G res rekla "jutri pojdite na ZO" me je pa stisnilo. je pa res, da je mene blo ful strah CR, zato sem bila pripravljena naredit vse, da bi se obrnila. če te še karkoli zanima, kar vprašaj! drugače pa držim pesti, da se sam obrne! Joj, ne govori... Mene je bilo na smrt strah CR, sem bila takoj za, ko so rekli, da gremo normalno rodit - pa magari sem se morala ornk bolj potrudit! baje se v Kranju full pripravijo na ZO, si 4 dni tm,mal se pozanimi
|