|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slabost
10.12.2009 9:21:01   
Anonimen
Ojla punce
Sem v 7 tednu in imam take slabosti da ne vem več kako naj si pomagam.Bruham ne,ampak zjutraj pa zvečer je pa groza tok mi je slabo.V sluzbi se tud borim in mam skoz kej v ustih da mi ni slabo in da ne mislim na to,se večji problem je ker delam na blagajni in to  je groza.Jest mi nč ne pase slepam se z jogurti pa kaksen sendvič s sirom drugo mi nč ne pase.Še sladko ne k sm drugač usekana na sladkarije.Povejte mi kaksn dobr predlog kako nej se resim slabosti.Pa v grlu mam skoz tak čudn okus.O groza nej ze to mine.

Hvala pa lep pozdrav
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slabost
10.12.2009 9:48:48   
divans1
Mislim da ni glih kakšnega posebnega recepta, razen to kar že počneš, to se pravi, da daš večkrat kaj v usta. Bo treba potrpet, da bo to obdobje minilo.... Ampak se splača!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2009 10:11:45   
Zala01
Pri meni je to trajalo cele prve 3 mesece....vem, te razumem, za umret je...jaz sem imela v ustih žvečilni-to mi je malo pomagalo, pa bobi palčke sem grizljala. Aja, pa ugotovila sem, da vse, kar je bilo mlečno, mi sploh ni pasalo oz. mi je slabost še povečalo.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2009 11:15:00   
power girl
Tudi jaz sem se s  slabostjo srečevala prve tri mesece.Kot pravi Zala01,tudi meni mlečni izdelki niso pasali,probaj s kakšnimi krekerji ali slanimi palčkami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2009 11:26:52   
ZoyaEva
Še ena, ki ji mlečni izdelki niso pasali. Jedla pa sem vse ostalo, bolj po malem in večkrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.12.2009 12:17:46   
Zoja Lara
Tudi jaz sem mela hude slabosti z bruhanjem, predvsem v drugem in tretjem mesecu, pol pa je počasi minlo. V času slabosti sem jedla večinoma sadje- banane in jabke, pa suho sadje (jabke, slive). Druga enostavno nisem spravla v sebe.

Mi je pa takrat G svetovala, da se ne rabim s hrano silit, če jo pol izbruham, samo da moram pit dovolj tekočine.

Takrat sem si mislila: "pa kaj je tak lepega v tej nosečnosti, če mi je slabo, kot da mam ta hujšo virozo?"

Zdaj sem v 31. tednu in sem že čisto pozabla na te začetne slabosti user posted image

Nosečnost je res lepa. Boš vidla, da bodo slabosti minle in bo vse OK.

Vem pa, da je hudo.

Good luck

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.12.2009 12:21:01   
Anonimen
Hja... vzemi v zakup user posted image
Vse smo dale to čez, pa boš tud ti.
Saj po tretjem mesecu nosečnosti
običajno mine....

(odgovor članu Zoja Lara)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
10.12.2009 12:49:53   
mini86
pij kokakolo..preverjeno pomaga..mej pa tud skos pr seb mentolove bombone..js sm mela une ta trde od orbit..pomaga..drgač sicer ne vem kaj jemleš ampak dost pomaga (predvsem se zmanjša ali povsem zgine slabost) če jemleš tablete elevit..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.12.2009 16:39:41   
Anonimen
Mene pa včasih že prov skrbi če sem še nosečauser posted image , ker mi je blo slabo samo ene pet dni pol pa nč več. Zanosila sem z IVF/icsi in razen občutljivih prsi in občasnih krčev v trebuhu nimam nobenih znakov nosečnosti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
10.12.2009 16:47:50   
mini86
anonimen-sori ampak ne poznam postopka  IVF/ics..
drugače pa ne klič user posted image če nimaš težavuser posted image user posted image
bojo pršle še prehitr..ampak itak ko držiš svojga cukra u naročju je vse pozabljeno in ni omembe vredno..kok tednov pa si noseča če loh uprašam

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.12.2009 17:42:09   
ShopGirl
Anonimna, pri meni je bilo tako prvih 5 mesecev... Ja sliši se grozno, vem, ampak vse se preživi. Moj nasvet je, da prisluhneš sama sebi in probaš ugotovit kaj ti paše dat takoj zjutraj, ko vstaneš, v usta. To nekoliko pomiri želodec. Pri meni je bila to banana...če jo nism pojedla TAKOJ ko sem vstala, sem bla že na WC-ju. Ti je kaj slabo med umivanjem zob? Jst sem bla boga že samo da sem krtačko v usta pomolila in povohala zobno kremo... Rešitev sem našla tako, da sem si zobe umila tik pred odhodom od doma, ko se mi je želodček že malo pomiril.
Kar se tiče občutljivosti na različne vonje...to bo minilo...oz. ne boš tok občutljiva na vonje vso nosečnost.
Jst sm tut delala na blagajni in vem kako je to hudo... Upam da vsaj sediš, jst sm namreč stala. Tut jst nism jedla sladko skoraj do konca nosečnosti (zdej zadnja 2 meseca mi pa full pašeuser posted image ), glih tko sm bla bolj na mlečnih izdelkih...navaden tekoč jogurt in sendvič - zakon user posted image  Proti groznemu okusu v ustih pa pomaga če piješ nesladkan čaj oz. vodo. Pij...po majhnih požirkih in ne na prazen želodec (ker bo preveč težko in boš bruhica).

Pa srečno...vem da ni lahko. Ampak verjemi, bo bolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.12.2009 1:00:48   
Muca83
Ah, spomini... Ja pri meni je bilo tako od 7. do 14. tedna. Mi je ful pomagal čigumi v ustih, ampak takoj ko je nehal bit sladek sem ga mogla zamenjat, pa z raznimi tic tac bonbončki sem bila oborožena. Pa obvezno sem mogla zjutraj nekaj jest, čeprav drugače nisem nikoli zajtrkovala, tako da sem potem med vožnjo v službo pojedla banano ali frutabelo. Umivanje zob je bilo pa tudi žurka ja, se mi je dvigovat začelo, ko sem ščetko v usta porinila pa nekajkrat sem celo dejansko bruhala od tega. Tako, da sem nekaj časa zelo na hitro umivala zobe, sploh zadnje. user posted image

Drugače pa ne vem od kje izraz "jutranje slabosti", meni je bilo slabo cel dan, nekajkrat sem tudi bruhala in to vedno zvečer.

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.12.2009 9:07:39   
Anonimen
Mini86: sem šele na začetku -5 t in 6 dni in najbrž je za radosti nosečnosti kot so slabost, bruhanje in podobno še čez glavo dosti časa.user posted image user posted image user posted image user posted image
Resno pa me včasih mal zaskbi ker nimam nobenih slabosti, ne bruham, nimam "kovinskega" okusa v ustih, povečane želje po hrani...nič kar druge opisujejo .Kakšen teden me je pekla zgaga(pa ne tok hudo da bi mogla kej vzet) in mal mi je blo slabo (pa tud ni blo sile). To je pa tudi vse, če izvzamem občutljive prsi.  
Nestrpno čakam prvi UZ drug teden, da vidim kaj se dogaja, če sploh se kaj...upam na srček ali dvauser posted image  ...čeprav bogve če se bo že kaj vidlo. Upam na najboljšeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
11.12.2009 19:44:04   
mišamaša77
ok, a ta slabost "kar naenkrat mine" ali postopoma izzveni?  Ker meni je non stop slabo že od 4 tedna... Dan in noč, še bolj pop in ponoči. Nič mi ne pomaga, ampak res nič ničuser posted image .  Zdaj sem v 15. tednu in mi je prav enako slabo ves čas + bruhanje itak.
Vsako jutro ko se zbudim sem že čist obupana ker mi je še vedno slabo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.12.2009 19:47:48   
Anonimen
Punce jaz jemljem elevit, v prvi nosečnosti sem pa tifol al kaj je, pa sm celo bruhala no zdej mi je pa sam slabo skoz upam da čimprej mine.

(odgovor članu mišamaša77)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
11.12.2009 19:59:28   
anadami
Da se še jaz s svojimi slabostmi pohvalimuser posted image Sem v 17 tednu, pa še kar vsak večer obležim od slabosti. Ne smem jest jogurtov, česta, čebule, kisa...v bistvu se mi kar vse upira. Ni je hrane, ki bi jo z užitkom pojedla.

Ves čas me pečejo sinusi in sem noro zaspana. Imam pa to srečo, da me slabost začne navijat popoldan, proti večeru, tako da sem vsaj doma. Se pa že dva meseca zvečer skoraj nisem spravla od doma.

Ampak si rečem: to vse je zna, da je  z mojo bebico vse okuser posted image , ni pa lahko prizna, in sem že precej psihično utrujena....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.12.2009 20:01:28   
anadami
pa še to: tudi pri meni je umivanje zob cel projekt, sploh, če uporabim električno krtačkouser posted image

(odgovor članu anadami)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.12.2009 21:50:28   
zaspancek1
Jaz se pa raje ne bom hvalila, ker je bilo grozno do konca (ampak cisto res vse dokler mali ni prisel ven) user posted image . Tako da lahko v tolazbo recem samo to, da po porodu pa RES mine. user posted image user posted image user posted image
Drugace pa to ni noben znak, da je z otrokom vse ok - nima nobene veze, zato tiste user posted image , ki vas nic ne matra - uzivajte in bodite vesele, da vam je to prihranjeno!

(odgovor članu anadami)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.12.2009 22:54:08   
šrimpf
meni je bilo slabo prve štiri mesece. slabost je trajala cel dan, vsakih nekaj dni sem pa tudi bruhala, vedno zvečer. da sem dokaj normalno preživela čas v službi, sem stalno žvečila čigumi. to je bila res edina stvar, ki je pomagala. elevit je pa pri meni samo poslabšal zadevo, mi je bilo še bolj slabo, zato sem prešaltala na centramed materna. 

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.12.2009 12:33:23   
metir
živjo! jaz sem imela slabost skoraj do konca 8 meseca, 9 mesec je bil pa super! počutila sem se nenormalno super. vse se preživi. le pogumuser posted image

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?