Petka09 -> RE: Trajanje men. cikla in rok poroda (9.12.2009 16:02:44)
|
Jaz tut mislim, da ima vezo, če imaš dolge ali kratke cikle. PDP izračunajo kao če bi mela 28-dnevni cikel, vendar mislim, da bi ta pravi PDP moral biti glede na cikel vsake ženske. Samo mora tudi ta biti nekak reden: recimo vedno na pribl. 35 dni, al na 24 dni, al na 28. Torej, za tiste, ki imajo zelo neredne M, potem PDP logičo izračunajo kao na 28-dnevni cikel in potem spremljajo plod in prilagajajo PDP. Recimo, jaz imam M vedno na pribl. 35 dni. Mi je pa PDP izračunal kao da bi mela 28-dnevni cikel. In sem mela rok začetek maja. Po moji logiki bi moral bit moj PDP nekje kasneje oz. v prvi polovici maja, ne pa čist na začetku maja. Rodila sem 4 dni pred PDP. Otrok bi po tej logiki moral biti čist ok s težo, vendar ni bil: tamala je imela 2500g. Vsi so me spraševali, če se je prej rodila. Jaz sem rekla,da glede na PDP, da se ni. Ker 4 dni prej je še čist normalno oz. nič prezgodaj. Če pa bi po moji logiki mela ta pravi PDP nekje proti sredini maja (kot sem že rekla) ali vsaj tam nekje okrog 10-ega, potem pa bi bilo logično, da je mala imela res samo 2500g, ker se je rodila konec aprila. Naj poudarim,da je ves čas normalno napredovala, ni bilo nič zastoja v rasti ali teži. PDP-ja mi G ni premikala, je rekla, da bo kar ok tako. Vendar na koncu je punčka res bila zelo lahka, kar jaz pripisujem temu, da bi se morala roditi vsaj kaka 2 tedna kasneje.
|
|
|
|