TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: MissElvira Živjo dekleta, Približno pol leta prebiram vaš forum, katerega sem odkrila po slučaju in me je pritegnil z relativno visokim nivojem komuniciranja. Tokrat sem se odločila, da vas povprašam o mnenju o tipu moškega, ki se je, vsaj meni, zdel zelo drugačen od ostalih, ki sem jih do sedaj srečala v življenju. Stara sem dvajset let, še študiram, žepnino pa služim s strežbo v jazz lokalu, kjer sem pred kratkim srečala fanta, ki mi je padel v oči. Preprosto, a vseeno elegantno oblečen, urejen, z lepimi potezami in predirajočim a prijaznim pogledom je prišel v družbi dveh prijateljev. Posedli so se dokaj blizu šanka, zato sem nehote ulovila teme njihovih pogovorov, ki so se vrstile od poezije, literature, etika in glasbe. Fant je govoril je zelo lepo, modro, z umirjeno samozavestjo, prijaznostjo in veliko ljubeznijo do življenja in ustvarjanja. Zdel se mi je znan, zato sem ga večkrat oplazila s pogledom. Najbrž je začutil moje oči, kajti pogledal me je naravnost vanje in se nasmehnil. Sama nisem sramežljive sorte, zato sem stopila do njega in ga vprašala, če se od kod poznava. Prijazno me je pogledal in mi odvrnil, da sva se srečala poleti na literarnem večeru, kjer sem stregla, a da kaj več od mojega imena in lepega nasmeha ni ujel. Po nastopu je s prijateljema kmalu odšel iz lokala, iz mojih misli pa še zdaleč ne. Povprašala sem sodelavce o njem, če kaj redno zahaja k nam v goste. Zvedela sem marsikaj, kar je v meni sprožilo veliko mešanih občutkov. Star je 28 let, živi sam v starem delu mesta, v naš lokal zahaja ob ponedeljkih. Zelo samostojen, govori tri tuje jezike, rad smuča in pripravlja jedi, dela v razvoju, kolega pa je omenil, da je samski in da mlajših deklet enostavno ne pogleda. Seveda, sem pomislila, saj si takšnega moškega s svojimi vrstnicami nebi mogla predstavljati. Mene pa je očaral in zbudila se mi je želja po tem, da ga pobliže spoznam. A tukaj so se mi ustavile misli. Kako naj jaz, še ne 21-letna punca, pristopim k takšnemu moškemu? Sama sebi sem se zdela otročja in mlada, kar je popolnoma nasprotno of tega, kaj sem do sedaj občutila ob svojih fantih. Smo še študentje, veliko ga žuramo, nobeden od nas še ne ve prav kam nas nosi ta reka. On pa pravo nasprotje, človek kakršnega sem sanjala, pa mi je realnost že zdavnaj polomila upe, da bom kdaj srečala tako lepega, postavnega, pametnega in razgledanega moškega, z veliko ljubeznijo do znanja in življenja. Saj vem, da večini tukaj tak zapis deluje še otroško naivno, čemur tudi ne morem oporekati, saj štejem še zelo malo pomladi. Pa vendarle, dekleta, gotovo ste tudi ve, ki sedaj že vzgajate svoje otroke, enkrat pristopile k svojem izbrancu. Zato se obračam na vas, prosim, povejte kako ste pristopile k moškemu, za katere ste vedele, da ga želite spoznati? Z ženstvenostjo in zapeljivostjo? S pametnimi pripombami? Kakršno koli mnenje bi mi prišlo prav, saj bom lahko tako hitreje našla tla pod nogami. Lepo vas pozdravljam, E. sem bila ob branju skoraj 100%, da pišeš o mojem kolegu , dokler nisem prišla do podatka o starosti in kraju prebivališča... ...in mojega kolega mlajše punce niso nikoli zanimale, zdaj je pa fasciniran nad svojo 12 let mlajšo punco in kar ne more verjet, kako so dandanes lahko 20-letnice zrele. Korajža velja, ti kar stopi do njega.